Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Megnyílt a Jégkikötő

Magazin

Megnyílt a Jégkikötő

Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Az év sportolói

Sport

Az év sportolói

A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Magazin

IV. Belvárosi Mikulásnap

2018. 12. 07.

IV. Belvárosi Mikulásnap
December 5-én a Víztorony melletti színpadon várta a gyerekeket a Mikulás a Nők Együtt Egyesület által szervezett IV. Belvárosi Mikulásnapon.
Részletek »

VII. Foki-hegyi játszónap

2018. 12. 06.

VII. Foki-hegyi játszónap
Közel 400-an látogattak el a Foki-hegyi Egyesület által szervezett VII. Foki-hegyi játszónapra a siófoki Beszédes Iskolába december első vasárnapján.
Részletek »

Egyesületekkel vetélkedtünk

2018. 12. 04.

2018. november 20-án délután szokatlan rendezvényre került sor a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház felnőttrészlegén.
Részletek »

Varázslatos siófoki tél

2018. 12. 03.

Elérkeztünk Siófok jubileumi évének utolsó hónapjához. Tizenegy eseménydús hónapon keresztül ünnepeltük Siófok várossá válásának 50. évfordulóját. A már széles körben ismert nagyrendezvények is ünnepélyesebb hangulatba öltöztek, minden a kerek évforduló körül forgott, és méltó módon ünnepelhettük a várost. Természetesen az 50. év tiszteletére számos egyéb programmal is gazdagodott Siófok eseménynaptára. De mit várhatunk a decembertől és az elkövetkező téltől?
Részletek »

A nők elleni erőszak felszámolásának napja

2018. 11. 29.

A nők elleni erőszak felszámolásának napja
Harmadik alkalommal rendezte meg Siófokon a nők elleni erőszak felszámolásának napját a Nők Együtt Egyesület. A november 22-i rendezvényen a Kálmán Imre Kulturális Központban megjelent diákcsoportok interaktív előadáson és szemléltető kisfilmeken keresztül ismerhették meg a téma fontosságát, a megelőzést és a segítségnyújtás formáit.
Részletek »

Siófokon tartott előadást Risztov Éva olimpiai bajnok

2018. 11. 18.

A Balatoni Népfőiskola előadássorozat részének vendégeként Risztov Éva olimpiai bajnok mesélt úszói pályafutásáról, az olimpiai aranyhoz vezető útjáról.
Részletek »

Kutatók Éjszakája a Perczelben

2018. 11. 16.

Kutatók Éjszakája a Perczelben
Látványos és izgalmas kísérletekkel, érdekes előadásokkal, programokkal várta a tudomány iránt érdeklődő vendégeket szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján a Siófoki Perczel Mór Gimnázium.
Részletek »

Szent Mihály-napi ünnepség

2018. 11. 14.

Szent Mihály-napi ünnepség
Idén először Siófokon is rendeztek Szent Mihály-napi ünnepséget szeptember 29-én a Fő téren, ahol népi programokkal, tábortűzgyújtással és a tűz körüli körtánccal sokan megünnepelték a jeles napot.
Részletek »

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán

2018. 11. 12.

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán
A tavalyi siófoki „Kutatók éjszakája” program azzal a mondattal zárult, hogy „Jövőre Veletek ugyanitt”. Azóta eltelt egy év, és szeptember 28-án délután immár második alkalommal csatlakozott a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa „Kutatók éjszakája”című programsorozathoz.
Részletek »

Siófok50 Születésnapi Party

2018. 11. 11.

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása a város hivatalos születésnapi ünnepsége lesz, amit minden évben a november végi Városnap jelent. Idén nem csupán egy helyszínen tiszteljük meg Siófokot, hiszen az 50. születésnapot egy kiemelt rendezvénysorozat illeti meg.
Részletek »