Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Magazin

III. Húsvéti Nyuladalom Siófokon

2018. 04. 03.

Nagypénteken tojásfa állítással kezdődött a négy napon át tartó Húsvéti Nyuladalom, mely Siófok várossá válásának 50. jubileuma alkalmából szervezett rendezvénysorozat első nagy eseményeként koncertekkel, ünnepi programokkal várta az érdeklődőket a város központjában.
Részletek »

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok

2018. 03. 29.

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok
Nyolcvan diák lelkes versengésétől volt hangos március 22-én a siófoki tűzoltólaktanya. Az időjárásra tekintettel a laktanya falain belül állították fel azt a tizenkilenc állomást a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, amelyek teljesítésével mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit húsz csapat.
Részletek »

A Fő tér története

2018. 03. 25.

A Fő tér története
„Siófok nem csak a Balaton mentének, de hazánknak is egyik legismertebb nevű s leglátogatottabb fürdője, mely a legnagyobb főúri igényeket kielégíti, sőt fejedelmi személyeket is befogadhat, Siófok a Balaton mellett csinos nagyközség. Lakossága nagyobbrészt értelmes, jóravaló földműves nép. Siófokra már a régebbi időben jöttek vidékről nyaralni. Mint igazi fürdőhely története azonban csak 1891-ben kezdődik” - írja Sági János: A Balaton írásban és képben című munkájában 1902-ben.
Részletek »

Víz világnapi rendezvény Siófokon

2018. 03. 22.

Víz világnapi rendezvény Siófokon
A legfiatalabb célcsoportot, a gyerekeket, mint a jövő felhasználóit szólította meg idei Víz világnapi programjaival is a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Siófokon.
Részletek »

50 éve Tsz-ben

2018. 03. 20.

50 éve Tsz-ben
50 éve dolgozik az egykori Kiliti Termelőszövetkezetnél, ma már Új Tavasz Mezőgazdasági Kft-nél Nagy Istvánné. Marika nénit 50 évnyi hűséges munkájának elismeréséül ünnepséggel, oklevéllel is jutalmazta a vállalat, mi pedig az egykori Tsz-es időkről kérdeztük.
Részletek »

Történelmi vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 15.

Történelmi vetélkedő általános iskolásoknak
Az 1848‒1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából történelmi és műveltségi vetélkedőt szervezett általános iskolás diákok részére a Siófoki Perczel Mór Gimnázium.
Részletek »

Legendák az Aranyparton

2018. 03. 14.

Siófok idén fantasztikus programokkal ünnepli várossá avatásának 50. évfordulóját. Már közeleg az egyik legizgalmasabb rendezvény, a Húsvéti Nyuladalom március 30-tól egész hétvégén át. Március 16-án indul a Siófoki Tavaszi Fesztivál is, amely egészen április közepéig kínál folyamatosan színes kulturális programokat. Nyáron szabadtéri koncertek sorozatával, színházi előadásokkal, rengeteg szórakoztató programmal és játékkal várja Siófok a családokat – írja közleményében a Sziget Kulturális Menedzser Iroda.
Részletek »

Nőnapi Alapítványi Est

2018. 03. 13.

Nőnapi Alapítványi Est
Március 8-án, Nőnapon rendezte meg a Siófoki Perczel Mór Gimnázium zenés, táncos, irodalmi Alapítványi Estjét, melynek támogatói a Korszerű Iskoláért Alapítvány munkáját segítették.
Részletek »

Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló gyerekek javára

2018. 02. 25.

Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló gyerekek javára
Példaértékű összefogás eredményeként 700 ezer forinttal tudta támogatni a Siófoki Férfi Dalkör a Beszédes József Általános Iskola speciális tagozatának gyermekeit, valamint egy Kilitin élő, sérült gyermeket nevelő családot.
Részletek »

Eredményes siófoki rejtvényfejtők

2018. 02. 22.

Országos versenyeken értek el sikereket a Siófoki Nőklub Egyesület rejtvényfejtő csoportjának tagjai az idei év elején.
Részletek »