Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

Magazin

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Sport 2018. 01. 07.

Évértékelő a Gyarmati-Kocsis autóversenyző párostól

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A 2017-es Országos Rally Challenge indulóinak sorában Siófok színeit képviselte Gyarmati Ariel és Kocsis György. A páros egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szállt harcba a bajnoki pontokért 7 futamon. A siófoki autóversenyzők évértékelőjükben összegezték a tavalyi bajnokságokat.

„2017-re azt tűztük ki célul, hogy lépést tartsunk a felgyorsult mezőnnyel, illetve megvédjük a tavalyi bajnoki címünket – mesélte a duó. A cél érdekében még technikát is váltottunk, és egy IX-es Mitsubishivel neveztünk a bajnokságba. Az átállás azonban nem ment zökkenőmentesen: nem találtuk meg elsőre a kocsi megfelelő beállításait, folyamatosan építettük, dolgoztunk rajta, de mindig újabb csontvázak hullottak ki belőle.”

A balszerencse már rögtön a szezonnyitó Miskolc Rallyen utolérte a párost: a 4. szakaszon műszaki hiba lépett fel a Mitsubishinél, ami miatt már az első napon a futam feladására kényszerültek. A bajnokság az Ózd Rallyval folytatódott, ahol a mitfahrer – egészségügyi okok miatt – nem tudta elfoglalni a jobb1-et. Helyette egy régi-új navigátor, Németh Gergely segítette a pilótát. Miskolc után azonban Ózdon sem sikerült a szépítés: a váltó megadta magát, így a 7. gyorsasági szakaszon fel kellett adniuk a küzdelmeket.

Két nullás verseny után a murva meghozta a sikert Gyarmatiéknak Szombathelyen, ahol magabiztos győzelmet arattak. Még úgy is, hogy egy műszaki probléma, valamint egy vezetői hiba is becsúszott náluk. A győzelmi mámor azonban nem tartott sokáig, ugyanis a Székesfehérvár Rallyen újabb oka adódott a siófoki alakulatnak a bosszankodásra. A futam során annyi defektet összegyűjtöttek, hogy a végén már nem volt lehetőségük az újabb abroncscserére. A 9. szakaszon beszerzett utolsó defekt végérvényesen rányomta bélyegét a szereplésükre.

Júliusban ismét egy murvás verseny következett, méghozzá a Veszprém Rallye. A szombathelyi győzelem után jogosan gondolhatta azt a páros, hogy ez az a terep, ahol meg tudják mutatni, hogy igenis számolni kell velük.

Fortuna azonban ekkor sem állt mellettük: a 4. szakasz rajtjában már lehetett érezni, hogy nincs erő a kocsiban, a gyors felénél pedig már minden pirosan világított a műszerfalon – mint utólag kiderült, a turbó meghibásodása miatt.

 

„A pechszéria után sokat törtük azon a fejünket, van-e értelme folytatni a pontvadászatot a bajnokságban, vagy esetleg próbáljuk ki magunkat egy-egy vendégszereplés alkalmával a Mitropa Kupa mezőnyében. Többször is átszámoltuk a pontjainkat, illetve sorra vettük az opciókat az évben hátralévő két versenyre, aminek eredménye az lett, hogy matematikai esélye van még annak, hogy dobogósok legyünk év végén. Ezt a lehetőséget pedig nem akartuk kihagyni.”

 

És milyen jól tették! A Mecsek Rallyet megelőzően a Mitsubishi több fejlesztésen is átesett, amit abszolút eltalált a csapat. Gyarmati és Kocsis folyamatosan gyorsultak, végig meccsben az ellenfelekkel, s végül az ORC értékelés 2. pozíciójába kormányoztak be az Evo IX-est. Ezek után vérszemet kapva álltak a szezonzáró Eger Rallye rajtjába, amit magabiztosan meg is nyertek. Sikerüknek köszönhetően pedig év végén is felállhattak a képzeletbeli dobogóra.

 

„Boldogok vagyunk a 3. hellyel – még úgyis, hogy az elsődleges célunk a győzelem, a tavalyi bajnoki cím megvédése volt. Az idei buktatókból, fejlesztésekből nyerünk erőt a folytatáshoz, ami 2018-ban még erősebb lesz, és minden egyes pontért meg kell majd küzdenünk” – összegezte Gyarmati Ariel.

Kocsis György hasonlóan értékelte a szezont: „Felemás érzésem van az idei évvel kapcsolatban. Amikor nem volt gond a kocsival, jó időket autóztunk, élveztünk a menetelést. Ám a rengeteg műszaki probléma jócskán kedvünket szegte. Persze, a Mitsubishinek is ki kellett nőnie a gyermekbetegségeit, így bízunk benne, hogy a nehezén már túl vagyunk, és jövőre újult erővel támadhatunk – akár itthon az ORC-ben, akár egy nemzetközi bajnokságban. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, támogatást, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy meg tudjuk csinálni ezt az évet!”

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai