Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Sport 2015. 05. 10.

Előbb a tartozás aztán a támogatás

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Az áprilisi testületi ülésen a kézilabdaklub TAO önrészével kapcsolatban is vita alakult ki, a klub a honlapján reagált az elhangzottakra.

Szamosi Lóránt a siófoki képviselő-testület legutóbbi ülésén javasolta, hogy a városvezetés haladéktalanul gondoskodjon a támogatási szerződés megkötéséről a Siófok KC-vel, hiszen épül a sportcsarnok, jó lenne ha idén el is készülne, a klub európai léptékű terveihez fejleszteni is kell. Ezzel kapcsolatban Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző azt mondta, hogy az SKC levelekkel bombázza a városházát ez ügyben.
Dr. Lengyel Róbert  polgármester eképpen reagált az elhangzottakra:
- Amikor én tárgyaltam a KC képviselőjével, akkor bátorkodtam megjegyezni, hogy a 250 millió forint ott van a költségvetésünkben, de az a 22 millió amivel ő tartozik az önkormányzatnak, az nincs a számlánkon. Szíveskedjen először a 22 millió forintos tartozását kifizetni, majd ha ez rendbe van, akkor utánna visszatérhetünk arra, hogy az önkormányzat is odaadja azt amit oda szán.

A kézilabdaklub a honlapján így reagált az elhanzottakra:

- Igen, valóban levelekkel bombázzuk a városházát, ugyanis hivatalos válaszokat nem kapunk. Írásbeli tájékoztatás a mai napig (2015. május 6.) nem érkezett hozzánk az Önkormányzat álláspontjáról, erről mindeddig csak a sajtóból értesültünk, ahogyan jelen esetben is.

- Igen, valóban fennáll terembérleti díj és közüzemi díj tartozásunk – de nem köztartozásunk – a Város felé, ugyanakkor a Képviselőtestület által megszavazott támogatási összeg ennek tízszeresét jelenti. Miért is nem lehet eme két pénzügyi kötelezettséget egymásba beszámítani? Milyen jogszabály zárja ki ezen, a polgári jog által lehetővé tett egyszerű lépés alkalmazását?

- Annak érdekében, hogy mindenki tisztán láthasson, a honlapunkra feltettük azon, a támogatás iránti kérelmünkhöz mellékelt előkészítő anyagot,  melyet a Polgármester úr és minden önkormányzati képviselő megkapott. Ez alapján szavazta meg Siófok Önkormányzatának képviselőtestülete a pályázati önerőt jelentő 250 millió forintos támogatási összeget. Az anyagból pontosan látható, hogy eddig mit tett a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. a létesítményfejlesztés és az utánpótlás nevelés terén, milyen fejlesztések vannak folyamatban, és melyek tervben, vagyis konkrétan mire kértünk támogatást. Mind a támogatás, mind a TAO pénzek kapcsán pontosan elszámoltunk eddig is, és ezután is.

- A támogatási összeg döntő része ingatlanfejlesztésre fordítódik (illetve fordítódna), ami az Önkormányzat, vagyis az egész város közösségi vagyonát gyarapítja. A támogatás másik részét az utánpótlás céljaira kértük, mely döntő részben helyi gyermekek testi egészségét és nevelését szolgálja.

- Az Önkormányzat által megszavazott támogatás a pályázatokhoz szükséges önerőt fedezné, vagyis ha ezt (időben) megkapjuk, úgy ennek sokszorosát kitevő, a társasági adóból származó úgynevezett TAO pénzeket tudunk szerezni mellé. Ebből következően nemcsak a támogatás fordítódik az önkormányzati vagyon és gyermekek egészségének fejlesztésére, hanem ennek többszöröse (TAO támogatás) szolgál majd ugyanezen célra. Egyszerűen szólva: egy jó befektetés ez a város számára, hiszen a támogatása is jól hasznosul, és a támogatás magával hoz még több pénzt, mely azonban nem az önkormányzati költségvetést terheli.

- Az Önkormányzat cégének, a Balaton-parti Kft-nek névhasználati díj tartozása áll fenn társaságunk felé, hiszen a 2015. évben is biztosítottuk a Galerius Fürdő név használatát. Ez az Önkormányzat felé fennálló díjtartozásunkat teljes egészében fedezné. Ebben az ügyben sem történt semmilyen előrelépés az Önkormányzat illetve cége részéről.

- Mindenki döntse el maga, hogy az eddigi támogatásokat jó célokra fordítottuk-e, s hogy szüksége van-e városnak a megkezdett fejlesztések, az eredményesen folyó munka folytatására. Azt is mindenki maga mérlegelheti, hogy a Siófok nevét viselő első osztályú csapat a jövőben is a városi fürdőt, közös büszkségünket népszerűsítse-e.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai