Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 07. 14.

Vasárnapig Siófok lesz a jazz fővárosa

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A szegedi Storyville Jazz Band és a Dixie Kings Of Hungary, azaz ex Benkó Dixieland Band koncertjével kezdődött el csütörtök este a XIV. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Magyarország legnagyobb tradicionális jazz eseménye egészen vasárnap éjjelig várja a műfaj rajongóit Siófok Fő terén.

Július 13-tól 16-ig négy estén át Siófokra költözik New Orleans zenei világa, a jazz műfajának sokszínűségét nyolc magyarországi és külföldi zenekar mutatja be a város Főterének nagyszínpadán. A XIV. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál első estéjén a szegedi Storyville Jazz Band és a Dixie Kings Of Hungary - ex Benkó Dixieland Band – koncertje aratott hatalmas sikert. Pénteken az ország legrégebben fennálló vidéki jazz bandájával, a szegedi Molnár Dixieland Banddel, és a Hungarian All Stars műsorával találkozhat a közönség. A hétvégén érkezik még Apáti János vezetésével a siófoki Apáti Dixieland Band, a budapesti Hot Jazz Band, az ausztriai Coquette Jazz  Band, valamint a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band.

A jazz a siófoki közönség körében is kedvelt műfaj, így a fesztivál várhatóan idén ismét sok látogatót vonz a nyáresti belvárosi koncertekre.

 

Részletes program:

Július 14. péntek

20.30 Molnár Dixieland Band – Szeged

22.00 Hungarian All Stars

 

Július 15. szombat

20.30 Apáti Dixieland Band – Siófok

22.00 Hot Jazz Band – Budapest            

 

Július 16. vasárnap

20.30 Coquette Jazz  Band – Ausztria

22.00 Bohém Ragtime Jazz Band – Kecskemét

 

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk