Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2018. 05. 10.

Síkból a térbe

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.

A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete által rendezett Síkból a térbe című tapintható kiállításon Bodrogi Éva alkotásai láthatóak. A rendezvényt Víg Mária, a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesületének vezetője, Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója és Hamvas Péter alpolgármester nyitotta meg.

A megnyitón bemutatkozott a képek alkotója, Bodrogi Éva, aki 40 éven át Budapesten tanított földrajzot, biológiát és rajzot, jelenleg Zamárdiban rajzot és művészettörténetet oktat.

- Imádom a Balatont, minden évszakban gyönyörű és szeretek itt élni. Férjem édesanyjának már a ’20-as évektől volt itt nyaralója, ezen a telken építkeztünk, így kerültünk Zamárdiba. Alkotásaimhoz ihletet is ad a tó, örök feladat számomra a vizet lefesteni, ábrázolni. A kerámiák, amiket készítek figurák, dombormű formában. Tanárként a gyerekek valamilyen módon mindig szerepelnek képeimen, általában vidámak, színesek. A biológia is szerepet kap, mert az állatokat is szeretem, valamint a földrajz, kedvenc egzotikus országaim kapcsán. Főként azonban az ember érdekel, az ember viszonylatai, az, ami a mindennapjaihoz tartozik, és a mélyebb tartalmak is, a felszínes boldogság mellett a szenvedések – mesélt alkotásairól Bodrogi Éva.

A művész a figurákat, tárgyakat agyagból formálja meg, a száradás és a kiégetés után falapra ragasztja fel őket, és úgy rakosgatja ki a festett háttérre, mint a mozaikot.

- Szeretem a térnek ezt a játékát, a figurák szinte kibújnak, kilépnek a síkból a térbe, ugyanakkor a festés még tovább tágítja a teret. Imádok arcokat formázni, gesztusokat. Formázás közben folyamatosan átalakulnak az arcok, majdnem olyan, mintha életet adnék az élettelen agyagnak – mondta el Bodrogi Éva, aki egy budapesti kiállítása után kezdte el alkotásait a vakok és gyengénlátók számára is bemutatni.

- A budapesti Örkény István Galériában volt egy kiállításom, amelyen a háziorvosom vak kislánya is részt vett. A kislány úgy nézte végig a képeimet, hogy a kis kezével végigtapogatta valamennyit, majd Braille írással beleírt a vendégkönyvembe, hogy nagyon tetszett neki ez a kiállítás, minden képről fogalmat tudott alkotni. Azt írta, milyen jó lenne, ha több helyre el tudnám vinni a munkáimat, ahol a sorstársai is megnézhetnék, így az lett a célom, hogy az ország több városába elvigyem térbeli alkotásaimat, amelyeket végigtapogatva a vakok és gyengénlátók is láthatnak – nyilatkozta a kiállítóművész.

A kiállítás megnyitót a siófoki látássérültek zenés, verses kulturális műsora színesítette. Bodrogi Éva alkotásai május 18-ig tekinthetőek meg a kulturális központban.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai