Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2018. 09. 30.

Balatoni Népfőiskola

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.

A népszerű családterápiás, párterápiás tréner, Kozma-Vízkeleti Dániel „Kapcsolataink, családunk és önbecsülésünk – amikor a kapcsolatok változóban vannak” című előadását hozta el Siófokra, a KIKK kávéházában összegyűlt közönségnek. Az előadó a családot, a közösséget, mint rendszert, valamint az önbecsülésünk és a család szoros kapcsolatát elemezte ki életszerű példákon keresztül.

- Állandóan kapcsolatok hálójában élünk, és ezek hatásai továbbadódnak. A munkahelyi problémák például kihatnak az otthoni magánéletre is. A család egyik funkciója, hogy biztonságot ad, amit nagyrészt a megszokások jelentenek, a másik funkciója, hogy felkészítsen a változásokra, és átsegítsen rajtuk. A család hol a stabilitást, állandóságot, hol az újdonságot hangsúlyozza, a kettő között libikókázik. Amikor a megszokott repertoárunk nem működik, az önbecsülésünk megbillenhet, keressük a kapaszkodókat. Jelenleg változásközpontú kultúrában élünk, azonban a biztonságérzetünk az állandóságból fakad. A társak szerepe kiemelkedő az önbecsülésünkben – mondta el Kozma-Vízkeleti Dániel. A család-pszichoterapeuta előadása során kitért többek között az elismerések fontosságára, ugyanis tapasztalatai szerint egymás elismerése napjainkban sajnos egyre inkább kikerül a repertoárunkból, a spirituális szükségleteinkre, valamint az önbecsülés és az idő kapcsolatára, életciklusainkra.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk