Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

Magazin

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Kultúra

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night...

Cipőosztás a Kosársulinál

Sport

Cipőosztás a Kosársulinál

Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Kultúra 2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Szeptember 27. és 30. között a horvátországi Rovinjban járt a siófoki Balaton Táncegyüttes, ahol nevéhez méltó módon képviselte városunkat és hazánkat egy nemzetközi hagyományőrző folklórfesztiválon. A rendezvényen 13 (tánc)együttes mutatkozott be, köztük a Balaton Táncegyüttes Senior tánccsoportja Kolumbán Norberttel, a Duna Művészegyüttes táncosával, a Balaton TE egykori művészeti vezetőjével és Horváth Éva balatonos táncossal kiegészülve. A fesztiválprogramban bemutatkozó est, táncházak, workshopok, kerekasztal beszélgetések és előadások egyaránt szerepeltek, melyek során a siófoki néptáncosok nagy sikert arattak.

- Fantasztikus négy nap volt, csodálatos helyszínen, kiváló szervezéssel zajlott a fesztivál. Gazdag programokon a különböző nemzetek harmonikusan tölthették el az időt. Fesztiválszervezés és vendéglátás kapcsán jól vizsgáztak a horvát szervezők. Ez a fesztivál nem a szakmai kihívás miatt volt fontos, hanem hogy jó hírét vigyük hazánknak és az együttesünknek. A fesztivál ars poeticája maximálisan megvalósult, mely szerint a cél a nemzetek közötti kapcsolatépítés, tapasztalatcsere és a további együttműködés lehetősége. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a szervezőktől és a táncegyüttesektől egyaránt, elmondhatom, hogy kiemelkedően szerepelt a Balaton Táncegyüttes Rovinjban – számolt be a nemzetközi fesztiválról Tamás Lóránt, a Balaton TE elnöke.

A táncegyüttes a külföldi fesztivál után jelenleg egy szakmai szempontból sokkal erősebb hazai versenyre készül, melyen az aktív balatonos tánckar vesz majd részt. A szekszárdi néptáncfesztiválra az együttes művészeti vezetője, Kádár Ignác készíti fel a csapatot, akinek koreográfiája mellett Csuti Péter és Fodor Janka tánckarvezetők bukovinai táncát is bemutatják majd a fesztiválon.

A Balaton Táncegyüttes az 50 éves Siófok számos rendezvényén részt vett az idei évben, és fennállásának 55. jubileumát egy évzáró karácsonyi nagyműsorralünnepli majd meg.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk