Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Kultúra 2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Szeptember 27. és 30. között a horvátországi Rovinjban járt a siófoki Balaton Táncegyüttes, ahol nevéhez méltó módon képviselte városunkat és hazánkat egy nemzetközi hagyományőrző folklórfesztiválon. A rendezvényen 13 (tánc)együttes mutatkozott be, köztük a Balaton Táncegyüttes Senior tánccsoportja Kolumbán Norberttel, a Duna Művészegyüttes táncosával, a Balaton TE egykori művészeti vezetőjével és Horváth Éva balatonos táncossal kiegészülve. A fesztiválprogramban bemutatkozó est, táncházak, workshopok, kerekasztal beszélgetések és előadások egyaránt szerepeltek, melyek során a siófoki néptáncosok nagy sikert arattak.

- Fantasztikus négy nap volt, csodálatos helyszínen, kiváló szervezéssel zajlott a fesztivál. Gazdag programokon a különböző nemzetek harmonikusan tölthették el az időt. Fesztiválszervezés és vendéglátás kapcsán jól vizsgáztak a horvát szervezők. Ez a fesztivál nem a szakmai kihívás miatt volt fontos, hanem hogy jó hírét vigyük hazánknak és az együttesünknek. A fesztivál ars poeticája maximálisan megvalósult, mely szerint a cél a nemzetek közötti kapcsolatépítés, tapasztalatcsere és a további együttműködés lehetősége. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a szervezőktől és a táncegyüttesektől egyaránt, elmondhatom, hogy kiemelkedően szerepelt a Balaton Táncegyüttes Rovinjban – számolt be a nemzetközi fesztiválról Tamás Lóránt, a Balaton TE elnöke.

A táncegyüttes a külföldi fesztivál után jelenleg egy szakmai szempontból sokkal erősebb hazai versenyre készül, melyen az aktív balatonos tánckar vesz majd részt. A szekszárdi néptáncfesztiválra az együttes művészeti vezetője, Kádár Ignác készíti fel a csapatot, akinek koreográfiája mellett Csuti Péter és Fodor Janka tánckarvezetők bukovinai táncát is bemutatják majd a fesztiválon.

A Balaton Táncegyüttes az 50 éves Siófok számos rendezvényén részt vett az idei évben, és fennállásának 55. jubileumát egy évzáró karácsonyi nagyműsorralünnepli majd meg.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »
Még több kultúra cikk