Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

Magazin

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Kultúra

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night...

Cipőosztás a Kosársulinál

Sport

Cipőosztás a Kosársulinál

Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Kultúra 2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.

Az utazás során egy különleges érzelmi világot járhatott be a közönség az előadókkal közösen, az érzelmi mélységek és magasságok mind zenei, mind lírai vonalon megjelentek. Kovács János gitárművész egyedi gitárjátékára egyedi hangszín és játéktechnika volt jellemző, rendkívül lágy és finom érzékenységű akusztikus darabjai színesítették a költői estet.

Gróf Tamás, költő közel 20 év informatikai pályafutást követően 2015-ben vágott bele írásai publikálásába, és a Rising Poetry megalapításába.

- Az első sikereket 2017-ben az Országos Mécs László Irodalmi Társaság Szerelem című pályázatára benyújtott verseimnek köszönhettem. A következő mérföldkő idén az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Tagozata, az Alföldi Irodalmi Egyesület által meghirdetett irodalmi pályázat volt, ahol a magyar nyelvű alkotók országos antológiájába válogatta be két versemet a zsűri. A Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatán a Muzsikál az erdő irodalmi pályázatra beküldött alkotásom költészet kategóriában első helyen végzett. 2019. február végére várható, az Irodalmi Rádió gondozásában megjelenő zenés verses CD kiadvány, melybe a Szűkösen bevarrt zseb című versem bekerült, megzenésítésében Karády István zeneszerző közreműködött – mesélt irodalmi pályájáról a költő.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk