Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
40 fát ültettek

Magazin

40 fát ültettek

A Foki-hegyi Egyesület és a Siófoki Kosársuli Egyesület tagjai 3 helyszínen 40 darab fát ültettek.

Anne Frank kiállítás

Kultúra

Anne Frank kiállítás

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulóinak tárlatvezetésével tekinthető meg áprilisban, a gimnázium aulájában az amszterdami Anne Frank...

Bajnokcsapat

Sport

Bajnokcsapat

Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik...

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól

Balaton

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is...

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a...

Kultúra 2019. 04. 13.

A magyar költészet napja

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Versmondó versennyel, gálaműsorral, gyermekműsorral és megzenésített versekkel ünnepelte április 11-én a magyar költészet napját Siófok.

Idén 55. éve ünnepeljük a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapjának évfordulóján. A jeles alkalomból rendezte meg Siófok hagyományos versmondó versenyét, tisztelegve a magyar költészet nagyjai előtt. Ebben az évben 94 óvodás és 40 általános iskolás, 9 középiskolás és 3 felnőtt jelentkezett a megmérettetésre. Az elmúlt hetekben a pedagógusokból álló zsűri ellátogatott az óvodákba és az általános iskolákba, ahol meghallgatta és értékelte a versenyzők produkcióit.

A magyar költészet napján a hagyományos gálaműsort megelőzően gyermekműsorral, verselőadással és megzenésített versekkel készült a Kálmán Imre Kulturális Központ. A délutáni gálán a résztvevők a közönséggel közösen szavalták el Ady Endre: Őrizem a szemed című költeményét a költő halálának 100. évfordulója tiszteletére. A gálaműsorban a legügyesebb óvodások, majd az első helyezést elért alsó tagozatos tanulók és felsős diákok előadásában hallgathatták meg az érdeklődők a verseket, végül a középiskolás és a felnőtt kategória első helyezettjei zárták a versszavalást a főtéri színpadon.

Az óvodás korcsoport első helyezettjei:

Jankó Léna (Katicabogár Óvoda), Panyi Anna (Micimackó Óvoda), Németh Zétény (Napraforgó Óvoda), Darás Katinka Kincső (Napsugár Óvoda), Fekete Martin (Nyitnikék Óvoda), Kacsala Ágnes (Nyolcszínvirág Óvoda), Bartha Csenge (Pillangó Óvoda), Klimstein Nóra (Pitypang Óvoda), Panyi Gabriella (Pöttyös Óvoda).

Az általános iskolás korcsoport első helyezettjei:

Takács Márk Szebasztián (Siófoki Beszédes József Általános Iskola), Pápai Johanna (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola), Gáspár Lakatos Liána Ilona (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola- Kiliti tagozat), Balogh Zsófia (Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Rózsás Botond (Siófoki Beszédes József Általános Iskola), Városi Anna (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola), Varga Nóra (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola- Kiliti tagozat), Horváth Áron (Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

A középiskolás korosztály első helyezettje:

Orsós Dorottya (Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Felnőtt korosztály első helyezettjei:

Gyimesi Attila, Perjési Pál.

A versek után az Egerszegi Akusztik koncertje színesítette a magyar költészet napját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

„Honismeretből jeles!”

2019. 04. 29.

„Honismeretből jeles!”
Idén is folytatta immár hagyományos szép szereplését a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI hetedikes csapata a Marcaliban megrendezett megyei honismereti versenyen.
Részletek »

Anne Frank kiállítás

2019. 04. 18.

Anne Frank kiállítás
A Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulóinak tárlatvezetésével tekinthető meg áprilisban, a gimnázium aulájában az amszterdami Anne Frank Ház által összeállított Anne Frank – történelem a mának című kiállítás.
Részletek »

Bach Mindenkinek Fesztivál

2019. 03. 31.

A Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai, növendékei és gyermekkórusának koncertjével csatlakozott Siófok a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.
Részletek »

Siófoki Tavaszi Fesztivál

2019. 03. 25.

Siófoki Tavaszi Fesztivál
„A kavicsok titkos világa” tárult fel a Tavaszi Fesztivált megnyitó kiállításon március 19-én a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Alkotó Kezek

2019. 03. 23.

Alkotó Kezek
V. alkalommal került megrendezésre a Kilitiért Egyesület szervezésében a Kiliti Alkotó Kezek képzőművészeti kiállítás.
Részletek »

Kiállítás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

2019. 03. 19.

Kiállítás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére nyílt kiállítás március 13-án a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai

2019. 02. 21.

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai
A Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársainak segítségével a kultúrház, az Utazó Planetárium csapata által pedig a Naprendszer rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen.
Részletek »

Muzsinszki kiállítás Siófokon

2019. 02. 20.

Muzsinszki kiállítás Siófokon
A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén a Siófokhpz kötődő művész nem vallási témájú festményeit állították ki, melyeket április 27-ig lehet megtekinteni.
Részletek »

Egy csepp természet a KIKK-ben

2019. 02. 15.

Egy csepp természet a KIKK-ben
Egy csepp természet címmel nyílt meg Gazdagné Varga Judit és Ráczi Zoltán fotókiállítása február 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.
Részletek »

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »
Még több kultúra cikk