Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2019. 04. 13.

A magyar költészet napja

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Versmondó versennyel, gálaműsorral, gyermekműsorral és megzenésített versekkel ünnepelte április 11-én a magyar költészet napját Siófok.

Idén 55. éve ünnepeljük a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapjának évfordulóján. A jeles alkalomból rendezte meg Siófok hagyományos versmondó versenyét, tisztelegve a magyar költészet nagyjai előtt. Ebben az évben 94 óvodás és 40 általános iskolás, 9 középiskolás és 3 felnőtt jelentkezett a megmérettetésre. Az elmúlt hetekben a pedagógusokból álló zsűri ellátogatott az óvodákba és az általános iskolákba, ahol meghallgatta és értékelte a versenyzők produkcióit.

A magyar költészet napján a hagyományos gálaműsort megelőzően gyermekműsorral, verselőadással és megzenésített versekkel készült a Kálmán Imre Kulturális Központ. A délutáni gálán a résztvevők a közönséggel közösen szavalták el Ady Endre: Őrizem a szemed című költeményét a költő halálának 100. évfordulója tiszteletére. A gálaműsorban a legügyesebb óvodások, majd az első helyezést elért alsó tagozatos tanulók és felsős diákok előadásában hallgathatták meg az érdeklődők a verseket, végül a középiskolás és a felnőtt kategória első helyezettjei zárták a versszavalást a főtéri színpadon.

Az óvodás korcsoport első helyezettjei:

Jankó Léna (Katicabogár Óvoda), Panyi Anna (Micimackó Óvoda), Németh Zétény (Napraforgó Óvoda), Darás Katinka Kincső (Napsugár Óvoda), Fekete Martin (Nyitnikék Óvoda), Kacsala Ágnes (Nyolcszínvirág Óvoda), Bartha Csenge (Pillangó Óvoda), Klimstein Nóra (Pitypang Óvoda), Panyi Gabriella (Pöttyös Óvoda).

Az általános iskolás korcsoport első helyezettjei:

Takács Márk Szebasztián (Siófoki Beszédes József Általános Iskola), Pápai Johanna (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola), Gáspár Lakatos Liána Ilona (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola- Kiliti tagozat), Balogh Zsófia (Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Rózsás Botond (Siófoki Beszédes József Általános Iskola), Városi Anna (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola), Varga Nóra (Siófoki Széchenyi István Általános Iskola- Kiliti tagozat), Horváth Áron (Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

A középiskolás korosztály első helyezettje:

Orsós Dorottya (Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Felnőtt korosztály első helyezettjei:

Gyimesi Attila, Perjési Pál.

A versek után az Egerszegi Akusztik koncertje színesítette a magyar költészet napját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk