Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Balaton

A somogyi családok megóvása a legfontosabb!

2017. 10. 19.

A fűtési rendszer tökéletes működéséről, az életveszélyes helyzetek megelőzéséről, a helytelen fűtés környezetei és egészségügyi hatásairól és a tűzesetek megelőzéséről tartott sajtótájékoztatót Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő és Farkas József kéményseprőmester.
Részletek »

Két holttestet emeltek ki a Balatonból

2017. 10. 13.

Eltűnt horgászok keresésére indultak, amikor egy vízen lebegő holttestre bukkantak a balatoni vízirendőrök és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának búvárai szerda délután Tihany közelében. Szinte ezzel egyidőben találták meg a Balatonedericsnél eltűnt horgászok egyikét- írta a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében a VMSZ.
Részletek »

Balaton: ritkul a halállomány, de a meglévő fajok jobban érzik magukat

2017. 10. 13.

Kevesebbszer esik, de akkor sokkal intenzívebben, és a hőmérsékletet tekintve egy észak-mediterránabb éghajlathoz közelítünk. A Balaton haleltartó-képessége erősen megváltozott; ritkul a halállomány, a meglévő fajok azonban jobban érzik magukat – hangzott el az október első hetében tartott LIX. Hidrobiológus Napokon Tihanyban, ahol a hirbalaton.hu arra is rákérdezett, bírják-e a halak a fesztiválok zaját.
Részletek »

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. 09. 30.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a BAHART.
Részletek »

Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát

2017. 09. 27.

Az együttműködő partnerekkel közösen a rendőrség megfelelő közbiztonságot és közrendet tartott fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében – jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden, Gyenesdiáson.
Részletek »

Jól áll a balatoni uniós források lehívása (MTI)

2017. 09. 25.

A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően - derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.
Részletek »

Kampány a horgászokért

2017. 09. 22.

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében kampányt indít.
Részletek »

A balatoni viharjelzés elindítójára emlékeztek (met.hu)

2017. 09. 21.

A balatoni viharjelzés elindítójára, dr. Hille Alfréd meteorológus ezredesre emlékeztek szeptember 14-én a Siófoki Viharjelző Obszervatóriumban. A Katonai Meteorológia Napjához kapcsolódva az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Meteorológiai Társaság és az MH Geoinformációs Szolgálat képviselői megkoszorúzták dr. Hille Alfréd és dr. Zách Alfréd – az obszervatórium építtetőjének – emléktábláját.
Részletek »

Pénteken biológiai szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál

2017. 09. 15.

Pénteken, azaz szeptember 15-én biológiai szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál 1650 hektárnyi területen, a beavatkozás lakott területeket nem érint – tájékoztatta Balassa Balázs, a munkát koordináló Balatoni Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-t.
Részletek »

Fejlesztés a balatoni üdülőkörzet tűzoltó egyesületeinél

2017. 09. 12.

Fejlesztés a balatoni üdülőkörzet tűzoltó egyesületeinél
Új eszközöket kapott a balatoni üdülőkörzet tíz tűzoltó egyesülete a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Balaton Fejlesztési Tanács Köz és –Vízbiztonsági programjának támogatásából szeptember 11-én.
Részletek »