Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Hírek

Hősies magatartásáért elismerést kapott a nyugdíjas tűzoltó

2016. 08. 20.

Magyarország kormánya életmentés során tanúsított hősies magatartásáért Életmentő Emlékérmet adományozott Huszta Antalnak, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltójának.
Részletek »

Az ünnepi hétvégével még nem ér véget a nyár

2016. 08. 19.

Az augusztus 20-i hétvégén is a legnépszerűbb települések között szerepel Siófok. A vendégéjszakák szempontjából, ha marad a jó idő augusztus utolsó hete is forgalmas lehet a Balaton parti városban.
Részletek »

Kezdetét vette az országos szúnyoggyérítési program utolsó hete

2016. 08. 16.

Kezdetét vette az országos szúnyoggyérítési program utolsó hete
Az országos szúnyoggyérítési program kilencedik hetében jellemző változékony időjárás megnehezítette a munkálatokat. A Dunántúlon augusztus 9. és 11-e, míg a középső és keleti országrészben 10. és 11-e között fel kellett függeszteni a gyérítést a lehűlés és a szél miatt. A legtöbb térségben a hét második felében sikerült pótolni az elmaradásokat.
Részletek »

Landsbergben új cserediák-programot terveztek

2016. 08. 06.

Siófok képviselői júliusban partnervárosi látogatást tettek Landsbergben, ahol az együttműködés jegyében szó esett egy középiskolás oktatási csereprogram elindításáról is.
Részletek »

Rendet és tisztaságot a magántulajdonú ingatlanokon is!

2016. 07. 30.

Siófok nyaranta a lakossága tízszeresét kitevő vendégtömeget fogad be, és reflektorfénybe kerül. Egész évben fontos a környezetre ügyelni, de az idegenforgalmi szezonban még inkább az, mégsem teszi meg mindenki. A köztisztaságról szóló önkormányzati rendelet be nem tartása, vagyis az ingatlanok szemetesen, gazosan hagyása bírsággal és hatósági végrehajtással is járhat.
Részletek »

Félmilliomodik komputasát köszöntötte a Bahart

2016. 07. 26.

Félmilliomodik komputasát köszöntötte a Bahart
A Szántódrév és Tihanyrév között közlekedő balatoni komp idei 500 000. utasát köszöntötte július 26-án a Balatoni Hajózási Zrt.
Részletek »

Magára hagyott Siófok?

2016. 07. 22.

Magára hagyott Siófok?
Menetrendszerű, bár megszokni nem lehet, hogy szezonkezdetkor vagy a szezon derekán különböző rémhírek, valótlan állítások, félinformációk látnak napvilágot Siófokkal vagy a Balatonnal kapcsolatban. Nem történt ez máshogy idén sem a szezon elején, most pedig itt a legújabb.
Részletek »

Megváltozott házasságkötési szabályok és díjak

2016. 07. 09.

Megváltozott házasságkötési szabályok és díjak
Július 1-től változtak a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének szabályai és díjai Siófokon.
Részletek »

Kiterjesztett kedvezményes parkolás

2016. 07. 08.

Kiterjesztett kedvezményes parkolás
A júniusban elfogadott önkormányzati rendelet szerint a tízemeletesek lakói kedvezményes éves parkoló bérlettel használhatják a Városház tér teljes területét.
Részletek »

Magasabb ösztöndíj támogatások

2016. 07. 03.

Emelkedtek Siófok Város Ösztöndíjának támogatási összegei, valamint a tanulóknak és a felkészítő tanároknak adható tárgyjutalom értéke is megnövekedett.
Részletek »