Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Hírek

December 16-án hivatalba állt Siófok új jegyzője

2014. 12. 17.

A beérkezett pályázatok elbírálását követően Kónyáné dr. Zsarnovszky Juditot választotta a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének dr. Lengyel Róbert polgármester, valamint Siójut és Balatonvilágos első emberei.
Részletek »

Siófokon nem lesz több fizetős strand

2014. 12. 15.

Siófokon nem lesz több fizetős strand
Az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság nem támogatja Siófokon a fizetős strandok körének bővítését, a Nagystrandon található, az elmúlt években Beach Club-ként működött terület hasznosítását pedig egy átfogó koncepció elkészültének kellene megelőznie – derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
Részletek »

Megszűnik a Siófok Kártyás okostelefon kedvezmény

2014. 12. 12.

Megszűnik a Siófok Kártyás okostelefon kedvezmény
Megszűnik a Siófok Kártyához nyújtott okostelefon kedvezmény. Erről döntöttek a siófoki képviselők a testület legutóbbi ülésén. Azok, akik február 9-ig kiadott sorszámmal rendelkeznek 2015. februárjáig még átvehetik a kártyához járó telefont.
Részletek »

Egyre nagyobb az adakozó kedv

2014. 12. 12.

Mintegy 463 ezer forint gyűlt össze adományokból a Ments-Vár Alapítvány javára a november 28-án megtartott jótékonysági vásáron. A Városnap alkalmából évről-évre egy helyi alapítvány, szervezet részére gyűjtenek a vásározó civilek és vállalkozók.
Részletek »

Szezonértékelés: van hova fejlődni

2014. 12. 11.

Szezonértékelés: van hova fejlődni
2014 nyara sokaknak okozott fejtörést a megtapasztalt időjárás miatt. A statisztikákra épülő hírek azonban kevésbé festettek tragikus képet Siófok vendégforgalmáról, hiszen a város a 2014-es nyári adatok szerint továbbra is egyike a legkedveltebb belföldi úti céloknak. A jövőre nézve mégis el kell gondolkodni azon, hogy milyen előrelépésekre van szükség ahhoz, hogy Siófok meg tudja őrizni vezető szerepét. Számos ötlet felmerült a szezont különböző aspektusokból értékelő beszámolók kapcsán, amelyek részletes bizottsági vitát követően kerültek a képviselő-testület elé.
Részletek »

Fő téri burkolatfűtés: a balesetveszély elhárítása miatt fontos

2014. 12. 02.

Fő téri burkolatfűtés: a balesetveszély elhárítása miatt fontos
Vitatott kérdés, hogy miért van szükség a térburkolat fűtésre Siófok Fő terén. A válasz elsősorban a balesetveszély elhárításában rejlik, hiszen ez megfelelő megoldás arra, hogy havas- illetve ónos eső valamint hóesés esetén a járókelők legalább egy jól járható sávban biztonságosan közlekedhessenek.
Részletek »

Városnapi események

2014. 11. 29.

Városnapi események
November 28-án egész napos rendezvényekkel ünnepelte meg Siófok várossá nyilvánításának 46. évfordulóját. A Városnapon jótékonysági vásár, virágosítási verseny díjkiosztás, a városi kitüntetések átadása, az első adventi gyertya meggyújtása, valamint a város díszkivilágításának felkapcsolása várta az ünneplőket.
Részletek »

Pályázat jegyzői munkakör betöltésére

2014. 11. 25.

Siófok Város Önkormányzat Polgármestere a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal jegyző munkakör betöltésére A pályázat benyújtásának határideje: 2014. december 12.
Részletek »

Megújult a kórház fizioterápiás részlege

2014. 11. 19.

A betegcentrikusság jegyében újabb előrelépés történt a Siófoki Kórházban. Ezúttal az intézmény fizioterápiás gyógytorna részlege lett komfortosabb azért, hogy betegeknek az eddigieknél jobb körülményeket teremtsenek.
Részletek »

Visszavette jogait a képviselő-testület

2014. 11. 15.

Visszavette jogait a képviselő-testület
Megtartotta első rendkívüli ülését a város képviselő testülete. A nagy várakozással és figyelemmel kísért ülésen nagy volt az egyetértés, de nem indult minden „simán”.
Részletek »