Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Hírek

A turizmus jelentőségéről és egy új városházáról is beszélt Orbán Viktor Siófokon

2014. 04. 03.

A turizmus jelentőségéről és egy új városházáról is beszélt Orbán Viktor Siófokon
„Nincs mese, meg kell építenünk egy új városházát” – mondta Orbán Viktor március 10-én Siófokon, miután a jelenlegi hivatalban megtekintette az 1956-ban lebontott, egykori városházáról készült képet. A kormányfő a Nyár Fővárosában tett látogatása során a turizmus helyi képviselőivel is találkozott a Hotel Residence-ben.
Részletek »

Adósságmentes költségvetést fogadott el Siófok

2014. 04. 02.

Adósságmentes költségvetést fogadott el Siófok
„Adósságmentes önkormányzat vagyunk, a likviditási helyzetünk jobb, mint tavaly ilyenkor. Nem tervezünk hitelfelvételt, a ciklus végén tiszta pénzügyi helyzetben adunk át egy fejlődő várost” – mondta dr. Balázs Ápád, Siófok polgármestere az idei költségvetés megszavazásakor.
Részletek »

Biztonság, virágszőnyeg, programok- szezontervek

2014. 03. 28.

Biztonság, virágszőnyeg, programok- szezontervek
A képviselő-testület minden év tavaszán kiemelten foglalkozik az előző évi közbiztonsági helyzetével, valamint az idegenforgalmi szezonra való felkészülés rendőri, vízirendészeti, közterületi és idegenforgalmi-turisztikai feladataival. A testületi ülésen elhangzott tájékoztatók mellett a Kálmán Imre Kulturális Központ, valamint a Balaton parti Kft. és a Galerius fürdő vezetői is beszámoltak arról, hogyan készülnek a szezonra.
Részletek »

Kismamabérlet a kispapáknak is

2014. 03. 19.

Népszerű a kismamabérlet, pontosabban az az utazási támogatás, ami már nemcsak az édesanyákra vonatkozik. A képviselők március 6-án a felmerült igények nyomán módosították a februárban elfogadott rendeletet, így mostantól, ha a kisgyermeket nevelő családból az apuka szeretne ingyenes havi buszbérletet igényelni a várostól, akkor ő is megteheti.
Részletek »

Májusban Siófokon indul a vitorlásszezon

2014. 03. 12.

Május 10-én és 11-én nagyszabású rendezvénnyel kapcsolódik be Siófok a balatoni vitorláséletbe, hiszen a városban kerül sor a Magyar Vitorlásszövetség szezonnyitó rendezvényére.
Részletek »

Újabb közterületi fejlesztések várhatók

2014. 02. 19.

Több jelentős siófoki beruházás elindítására ítélt meg mintegy 250 millió forintnyi fedezetet február eleji ülésén a képviselő-testület. A fejlesztések megkezdése a turisztikai szezonra való eredményes felkészülés és a 2014/15-ös iskolaév zavartalan indítása miatt is halaszthatatlanná vált.
Részletek »

Mit adnak az adózók Siófoknak

2014. 02. 14.

Mit adnak az adózók Siófoknak
A közel 7 milliárd forintos költségvetésű város bevételeinek meghatározó része származik a vállalkozások adóforintjaiból. Tavaly összesen 2,96 milliárd forint folyt be az iparűzési, az építmény-, az idegenforgalmi, és a gépjárműadókból.
Részletek »

Közel egymillió vendégéjszaka Siófokon

2014. 02. 12.

Közel egymillió vendégéjszaka Siófokon
Az egymillióhoz közelít a regisztrált siófoki vendégéjszakák száma a 2013-as év adatai szerint, ami mintegy 5 százalékos emelkedést mutat a 2012-es számsorhoz képest.
Részletek »

Ingyen buszozhatnak a kismamák Siófokon

2014. 02. 12.

Ingyen utazhatnak a helyi járatos siófoki buszokon a városban élő édesanyák, kismamák legkisebb gyermekük hároméves koráig. Az utazási támogatást az anyukák havi bérletként vehetik igénybe az év valamennyi hónapjában.
Részletek »

Jelentősen csökkent a Siófok Holding adósságállománya

2014. 01. 15.

Az elmúlt két évben csaknem megfeleződött az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok két évvel ezelőtt még 1,6 milliárd forintra rúgó hitelállománya. Ez is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt holdingba szervezni az önkormányzati cégeket. A legkedvezőbb megoldás emellett az volna, ha az állam a települési tulajdonú gazdasági társaságok adósságait is átvállalná.
Részletek »