Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása

Kultúra

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi...

A Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján, a Városnapon nyílt meg Siófok 85 éves festőművész díszpolgára, Csiszár Elek...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Kultúra

Ha Te tudnád….

2013. 08. 07.

A július végi forróság ellenére hatalmas sikerrel és látogatottsággal zárult a VI. Siófolk Fesztivál. A Rózsakert négy napra a világ közepe lett, hiszen a szervezők odavarázsolták nekünk az autentikus népzene és a népi hagyományok csodálatos világát.
Részletek »

New Orleanstól Siófokig – a déli part zenéje

2013. 07. 31.

New Orleanstól Siófokig –  a déli part zenéje
10. születésnapját ünnepelte idén a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, tizedik alkalommal töltötte meg látogatók serege a nézőteret, csillogó rézhangszerek kavalkádja a színpadot, csendes, mégis magával ragadó hangulatot árasztó zene a nyári estét. Három nap, tizenkét előadó, rengeteg zene, hatalmas siker – talán így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a dixieland ezévi látogatását városunkban.
Részletek »

Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…

2013. 07. 18.

Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi címmel ismét kiállításba rendezte a múltat idéző képek, képeslapok, plakátok színes csokrát a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad. A ’60-as, ’70-es, ’80-as évek világát bemutató tárlat ebben az évben újabb érdekességgel gazdagodott: a korszakra szintén oly jellemző karikatúrák is helyet kaptak a Jókai téri építményben.
Részletek »

Siófok – egymás mellett térben és időben

2013. 06. 17.

Siófok – egymás mellett térben és időben
Különleges kiállítás segítségével idézhetjük fel városunk történetét a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján: Gáti Kornél fotográfus kép a képben technikával kalauzolja végig az érdeklődőket Siófok elmúlt néhány évtizedén. A többnyire fekete-fehér vagy éppen szépia árnyalatú múlthoz a jelen adja a színes keretet, az emlékek pedig tartalommal töltik meg kor(szak)történeti dokumentumokat.
Részletek »

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra

2013. 06. 11.

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra
Több mint 100 gyerek járta Siófok utcáit május utolsó szombatján 3-4 fős csoportokba verődve, egy-egy papírlapot szorongatva, mely a város különböző pontjain elhelyezett állomásokhoz kalauzolta őket. A hazánk és lakóhelyünk történelmének fontosabb momentumait felidéző megállók egy verseny részét képezték, mellyel a cserkészek tisztelegtek Siófok várossá avatásának 45. évfordulója előtt.
Részletek »

50 éves Balaton táncegyüttes

2013. 03. 12.

A siófoki Balaton táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású előadássorozattal készülnek a fiatal és idősebb generációk az elmúlt évek táncrepertoárjának bemutatására. A jubileumi év első önálló estjére április 29-én, a tánc világnapján került sor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.
Részletek »

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai