Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra

Zorán: „Siófok egy emlékezetes hely az életemben”

2014. 04. 19.

Zorán: „Siófok egy emlékezetes hely az életemben”
A Tavaszi Fesztivál zárásaként Zorán lépett a KIKK deszkáira, aki a koncert előtt elevenítette fel régi siófoki nyarait. Szabadtéri Színpad, koncert, internet, közönség. Interjú.
Részletek »

Kellenek a fesztiválok, avagy tudjuk, mit nézel idén nyáron

2014. 04. 07.

Kellenek a fesztiválok, avagy tudjuk, mit nézel idén nyáron
Siófok az elmúlt évben rengeteg, a konkurens városokhoz képest is jóval több rendezvénnyel várta vendégeit - adtuk hírül korábban. A programok kavalkádja idén is folytatódik, mi már tudjuk mi minden fog történni a városban, előzetesen annyit, hogy a legnevesebb előadók a városban lépnek fel, s, hogy kik, az cikkünk végén ki is derül.
Részletek »

Március közepén indul a Siófoki Tavaszi Fesztivál

2014. 03. 12.

Itt az ideje a tavaszra hangolódni a kultúrán keresztül is. A március 17-én induló Siófoki Tavaszi Fesztivál programjai idén is az évszaknak megfelelő színes, üde kikapcsolódást kínálnak a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Talentum és intellektus – 90 éves Varga Imre

2013. 11. 20.

Talentum és intellektus – 90 éves Varga Imre
90 éves Siófok első díszpolgára. Varga Imre november 1-jén ünnepelte születésnapját. Óbudán, Laktanya utcai múzeumában barátai, hozzátartozói mellett szülővárosának vezetése is köszöntötte Siófok szülöttét. A szobrászművész születésnapja alkalmából Vivát Varga! címmel könyv jelent meg, amelyben a mesterhez közel álló pályatársak, barátok köszöntőit gyűjtötték össze értékes gondolatokkal, amelyek között számos emlékírás Varga Imre egyedi talentumát, lenyűgöző intellektusát méltatja.
Részletek »

A „látott hal” és társai

2013. 11. 14.

A „látott hal” és társai
Új rendezvénnyel gyarapodott Siófok amúgy is gazdag programkínálata: októberben a balatoni halak kaptak bemutatkozási lehetőséget. A hétvége hatalmas sikere azt bizonyítja, hogy a fesztivál a gasztronómia és kultúra misztikus útjainak kereszteződésében, illetve a megújult Fő téren igazi otthonra talált.
Részletek »

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

2013. 09. 18.

Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.
Részletek »

Apáti, vagy amit akartok…

2013. 09. 11.

Apáti, vagy amit akartok…
Negyven évvel ezelőtt Siófokon jött létre, és azóta folyamatosan működik, koncertezik az Apáti János nevével fémjelzett Apáti Dixieland Band. A kerek évfordulót a zenekar október 4-én közvetlen hangvételű, a rájuk jellemző improvizatív koncerttel ünnepelte.
Részletek »

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”

2013. 09. 03.

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”
Az idei siófoki Bor és kenyér ünnepe változatos műsorokkal várta az érdeklődőket a Rózsakertben az augusztus 20-i hosszú hétvégén: könnyűzenei előadások, gyerekprogramok, kulturális bemutatók váltották egymást a pódiumon.
Részletek »

Ha Te tudnád….

2013. 08. 07.

A július végi forróság ellenére hatalmas sikerrel és látogatottsággal zárult a VI. Siófolk Fesztivál. A Rózsakert négy napra a világ közepe lett, hiszen a szervezők odavarázsolták nekünk az autentikus népzene és a népi hagyományok csodálatos világát.
Részletek »

New Orleanstól Siófokig – a déli part zenéje

2013. 07. 31.

New Orleanstól Siófokig –  a déli part zenéje
10. születésnapját ünnepelte idén a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, tizedik alkalommal töltötte meg látogatók serege a nézőteret, csillogó rézhangszerek kavalkádja a színpadot, csendes, mégis magával ragadó hangulatot árasztó zene a nyári estét. Három nap, tizenkét előadó, rengeteg zene, hatalmas siker – talán így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a dixieland ezévi látogatását városunkban.
Részletek »