Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip

Magazin

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a...

A vízépítés történetében egyedülálló létesítmény valósul meg a közeljövőben Siófokon.

Milyen festői!

Kultúra

Milyen festői!

Holló László Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festőművész grafikáiból, tanulmányrajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás szeptember...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

Balaton

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Balatoni Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton akciót, amelyhez idén 284 szálláshely, 140 étterem,...

Sport 2019. 07. 28.

Kézilabdára cserélte gitárját a BL-győztes Tomori Zsuzsanna

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Gond nélkül beilleszkedett a Siófok KC NB I.-es kézilabdacsapatába a nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes Tomori Zsuzsanna.

Magasra tette azt a bizonyos lécet az előző szezonban a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapata, hiszen a bajnokságban a harmadik helyen végzett, az EHF-kupát pedig megnyerte. A siker­sztori a következő idényben is folytatódhat, hiszen az egyesület vezetősége kiváló játékosokat igazolt. Érkezett – a többi között – az a Tomori Zsuzsanna, aki a honi kézilabdázás egyik vezéregyénisége, hiszen nyolcszoros bajnok (2008, 2009, 2010, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019), hatszoros Magyar Kupa-győztes (2008, 2009, 2010 2016, 2018, 2019), a Győri Audi ETO KC-val háromszor ért fel a csúcsra (2017, 2018, 2019) a Bajnokok Ligájában, a Ferencváros játékosaként pedig kétszer hódította el (2011, 2012) a Kupagyőztesek Európa-kupáját. Kettőezer-nyolcban megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét, 2012-ben Az év magyar kézilabdázójának választották.

– Az édesapám és a testvérem is kézilabdázott, én viszont eleinte inkább zenész akartam lenni – mondta Tomori Zsuzsanna. – Szerettem gitározni, s mivel az édesanyám pedagógus volt, jól is tanultam, s inkább ezen a vonalon képzeltem el a jövőmet. Mivel elég magas voltam, apukám állandóan győzködött, hogy próbáljam már ki magam a kézilabda világában, s végül tizenhárom évesen elmentem egy edzésre. Nagyon élveztem, hiszen a többiekhez képest sokkal nagyobb voltam, fel tudtam lökni mindenkit és én dobtam a legtöbb gólt. Ráadásul a sikerélmény sem maradt el, így fél év múlva már a Budapesti Spartacus SC színeiben tréningeztem, majd következett a Dunaferr, ahol négy és fél esztendőt töltöttem. Az élet úgy hozta, hogy visszakerültem a fővárosba, egészen pontosan a Vasashoz, ahol előbb Köstner Vilmos, majd Mocsai Lajos volt a mesterem. Ekkor kaptam meg Németh Andrástól az első válogatott meghívót, aminek nagyon örültem, hiszen olyan egyéniségek közé kerültem, mint Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Ferling Bernadett vagy éppen Tóth Tímea, azaz nagyon nehéz volt a nemzeti csapatba kerülés és óriási megtiszteltetés volt a nagy sztárokkal egy csapatban játszani.
Két szezon után, 2007-ben jelentkezett be érte a Győr, mely már akkor is más kávéház volt, de Tomori Zsuzsanna bátran belevágott a nagy kalandba.

– Egyáltalán nem féltem a váltástól, hiszen még nagyon fiatal voltam és bíztam benne, hogy gyorsan be tudok illeszkedni az új csapatomba – tette hozzá. – Így visszagondolva életem legjobb döntését hoztam meg, hiszen ez az állomás hozta meg a nagy áttörést a karrieremben. Aztán a második szezonra Róth Kálmánt Konkoly Csaba váltotta a kispadon, az első évben még minden rendben ment, aztán a folytatásban voltak köztünk kisebb súrlódások, amiket így visszagondolva nehezen tudtam feldolgozni, hiszen akkoriban elég heves természetű voltam. Nem tudtam megfelelően kezelni, hogy kevesebbet játszhatok, ahogy azt sem, hogy nem úgy ment a játék, mint előtte. Kicsit besokalltam és úgy éreztem, váltanom kell.

A lehető legjobbkor jött tehát a Ferencváros megkeresése, s ezzel egy új korszak köszöntött be a kiváló balátlövő életében.
– Nagyon hálás vagyok a sors­nak, hogy a Fradihoz irányított, hiszen ott lettem az a játékos, aki még most is vagyok – elevenítette fel Tomori Zsuzsanna. – Megmondom őszintén, ettől a váltástól már kicsit féltem, de szerencsére olyan családias közegbe kerültem, hogy azonnal meg tudtam találni a helyem.

Öt FTC-ben töltött esztendő után visszatért a kisalföldi együtteshez, az ok pedig egyszerű volt. – Szerettem volna Bajnokok Ligája négyes döntőben szerepelni, illetve BL-t nyerni, s Győrben ehhez minden adott volt, azaz csak és kizárólag a pályafutásom szempontjából hoztam meg ezt a döntést – hangsúlyozta. – Háromszoros BL-győztesnek mondhatom magam, ráadásul kettőnek a tevékeny részese tudtam lenni, teljesült tehát az álmom.

Sajnos a sérülések nem kerülték el Tomori pályafutását, legutóbb a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn szakadt el jobb térdének elülső keresztszalagja, nem sokkal előtte pedig a másik térde miatt hagyott ki hónapokat.

– Iszonyatosan fájt, kiabáltam, sírtam, ehhez hasonlót még soha életemben nem éreztem – emlékezett vissza a hollandok elleni meccs hajrájában történtekre. – Ez volt a második súlyos sérülésem, ezért inkább mentálisan volt nagyon nehéz, mert azzal tisztában voltam, hogy fizikálisan meg tudom csinálni, hiszen imádom a kézilabdát, de lelkileg nagyon megviselt, hogy hosszú időre a pálya szélére kényszerültem. Pláne az első három-négy hónap volt nehéz, hiszen kiszakadtam a megszokott közegből, csak a gyógytornásszal találkoztam. De most már jól vagyok, térdgép nélkül játszottam már az utolsó hónapokban Győrben is, s abban bízom, az utóbbi három esztendőben letudtam pályafutásom összes sérülését, s már csak előre kell néznem.
Tomori Zsuzsanna a bajnok, Magyar Kupa- és BL-győztes együttesből tette át székhelyét a Siófok KC csapatához.

– Évről évre fejlődik az SKC, a vezetőség nagy célokat tűzött ki, és a közeg is kiváló, ráadásul sikerült minőségi játékosokat hozni a klubhoz – emelte ki a kézilabdázó. – Szeretnék az egylet vezére lenni és hozzásegíteni a klubot ahhoz, hogy egy újabb lépést tehessen felfelé. Az itteni szerepemet egy nagy kihívásnak tekintem és mindent bele fogok adni azért, hogy sikeres legyen a Balaton-parti együttes. Eleinte még sok játékos cserélődött a Siófok KC-nál, az idén azonban egyben maradt az együttes magja, mely remek sportolókkal egészült ki. Az elsődleges cél, hogy egy kiváló közösséget, egy jó csapatot alkossunk. A nevek alapján nyolc-kilenc kiváló kezdőjátékosunk van, akiket folyamatosan lehet forgatni, de sokan sokféle stílust képviselünk, s ezt kell úgy összegyúrni, hogy egységes csapat jöjjön ki belőle. Hiszen ha egyénileg fogunk erőlködni, akkor a céljaink sohasem válnak valóssággá.

Tomori Zsuzsanna sok ismerőssel is találkozott, s ahogy fogalmazott, nem volt gond a beilleszkedéssel, s azon dolgoznak, hogy teljesen „felépüljön” a csapat.

– Eleinte még biztos döcögni fog a szekér, hiszen még meg kell egymást ismernünk. Amíg nem tudjuk, mit szeretne a másik, mikor fog befutni az üres területre, addig nehezebb dolgunk lesz, hiszen az edzés- és a meccsszituációk között óriási a különbség – mondta.

– De azért vagyunk itt július közepe óta, hogy ezt megoldjuk, s bízom benne, hogy rövid idő alatt teljes lesz a csapat, ahogy én is.
Bár még csak két hete van Siófokon, de már érzi, a város együtt lélegzik az SKC-val. – Meglepő, mennyire szeretik a helyiek a csapatot és a kézilabdát, és ez nagyon jó dolog, talán Győrhöz tudnám hasonlítani a hangulatot – tette hozzá. – Amikor vendégként érkeztem az aktuális csapatommal, mindig telt ház fogadott minket és egy látványos show vezette fel a mérkőzéseket. Amikor belépsz a csarnokba és meghallod a szurkolókat, érzed a szeretetüket, az sok pluszt jelent, hiszen át tudnak lendíteni a holtponton, ezért is nagyon örülök, hogy ide igazoltam, hiszen fantasztikus dolog hétről hétre tömött lelátók előtt pályára lépni.

A 2002 óta tartó pályafutása során egyszer sem szerződött külföldre. – Annyira erős a honi bajnokság, hogy nem érte volna meg egy másik országba szerződni – húzta alá. – Tíz évvel ezelőtt tudtam volna kint fejlődni, de mára már inkább a külföldiek jönnek hozzánk tanulni. De amúgy szeretek itthon lenni, szeretem, hogy magyar vagyok.
Tomori Zsuzsanna családjával tölti a szabadidejét, szeret moziba járni és vacsorázni a csapattársaival. Ráadásul most közel került a szeretteihez, akik Budapesten élnek.

sonline.hu

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip

2019. 10. 12.

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip
A vízépítés történetében egyedülálló létesítmény valósul meg a közeljövőben Siófokon.
Részletek »

Gasztrokavalkád a siófoki Halfesztiválon

2019. 10. 08.

A Fish Food Főzőversenyen és a Civil Halpikniken és Főzőversenyen is halas különlegességek készültek Siófok legnépszerűbb gasztrofesztiválján, az október 4. és 6. között megrendezett Halfesztiválon.
Részletek »

Halloween gyerekhajók a Balatonon

2019. 10. 06.

“Szellemes” feladatokkal és igazi “tökös” programmal várja a gyerekeket a BAHART november 2-án a Halloween Gyerekhajók fedélzetén.
Részletek »

Anatómiai 3D mozi várta a siófoki iskolásokat

2019. 10. 04.

Anatómiai modellek segítségével ismerhették meg a siófoki iskolások, hogyan néz ki a testük belülről, azaz milyenek az egyes szerveik.
Részletek »

Őszi élmények Siófokon!

2019. 10. 03.

Ahogy beköszönt az ősz, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda munkatársai már a következő évet tervezik. Ebben az időszakban kerül kialakításra a következő év marketingkommunikációs és turisztikai stratégiája is. Az egyesület tagjainak visszajelzései, a Tourinform iroda, a turisztikai szempontból kiemelt intézmények, a civil szervezetek tapasztalatai, az aktuális évi és a várható trendek alapján elkészül egy olyan kommunikációs terv, melynek köszönhetően tudatosan kiválasztott csatornákon keresztül érhető el Siófok célközönsége.
Részletek »

Idén nagyobb lesz a Jégkikötő

2019. 10. 01.

Idén nagyobb lesz a Jégkikötő
Idén is lesz jégpálya a hajóállomáson, azaz újra lesz Jégkikötő.
Részletek »

Kárpátaljai kirándulás

2019. 09. 23.

Kárpátaljai kirándulás
Idén augusztusban második alkalommal utazott el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanári testülete Kárpátaljára a Határtalanul! pályázat keretében, hogy az úton részt vevő pedagógusok által összegyűjtött 400 ezer forint összegű pénzadományt és körülbelül 300 ezer forint értékű ruhanemű/cipőadományt, valamint magyar nyelvű tankönyveket és szépirodalmi könyveket adjanak át a mezőgecsei magyar iskolának.
Részletek »

Születés Hete Siófok

2019. 09. 20.

Születés Hete Siófok
A siófoki Életkezdet Perinatális Munkacsoport programjai által szeptember 10. és 14. között Siófok ismét csatlakozott az országos Születés Hete Fesztiválhoz.
Részletek »

Kajla Siófokon járt

2019. 09. 19.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon. A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.
Részletek »

Sör és Csülök Fesztivál – Siófok új őszi gasztrofesztiválja

2019. 09. 18.

Sör és Csülök Fesztivál – Siófok új őszi gasztrofesztiválja
Szeptember 13. és 15. között háromnapos gasztrofesztivállal indult az őszi szezon Siófokon. Az első Sör és Csülök Fesztivál gasztro különlegességekkel, koncertekkel, gyerekprogramokkal és kirakodó vásárral várta az érdeklődőket a Fő téren.
Részletek »

300 ezernél is többen buliztak idén a PLÁZSon

2019. 09. 16.

300 ezernél is többen buliztak idén a PLÁZSon
A PLÁZS, a balatoni ellazulás epicentruma, ahol napközben a fehér homokos parton pihenhettünk, éjszaka pedig a legjobb hazai és nemzetközi előadók gondoskodnak a partyról. Az augusztus 31-i záróbuli után most téli álomra vonul, de május 30-án már indulhat is a 2020-as szezon. Addig is lássuk, hogyan zárult az idei nyár.
Részletek »

25. születésnapját ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány

2019. 09. 15.

25. születésnapját ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány
A Kutyás Nap és VIII. Örökbefogadott Találkozó alkalmával 25. jubileumát ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány szeptember 7-én a Siófoki Kutyás Központ kutyaiskolájában.
Részletek »

Menzákon is népszerűsítik a csapvizet

2019. 09. 08.

Menzákon is népszerűsítik a csapvizet
Ősszel is folytatódik a 110 éves DRV Zrt. csapvizet népszerűsítő kampánya, ezúttal a bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét szeretnék felhívni a vízfogyasztás fontosságára étkezési szolgáltatók bevonásával, valamint a gyerekek életkorának megfelelő tájékoztató plakátok kihelyezésével.
Részletek »

Elérhetővé és kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

2019. 09. 02.

A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek elevenednek meg.
Részletek »
Még több magazin cikk

Hangverseny a zene világnapja alkalmából

2019. 10. 11.

A Siófoki Művészeti Iskola művésztanárai és ifjúsági zenekara adott koncertet a Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretében október 9-én a zene világnapja alkalmából a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.
Részletek »

Országos Könyvtári Napok a siófoki BRTK Könyvtárban

2019. 10. 10.

Kiállításokkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal csatlakozott a 14. Országos Könyvtári Napokhoz a siófoki BRTK Könyvtár szeptember 30. és október 6. között.
Részletek »

Emlékházi Vigadalom

2019. 09. 26.

Emlékházi Vigadalom
Tárlatvezetéssel, filmvetítéssel, kincskereséssel és Emlékházi Vigadalommal ünnepelte a Kulturális Örökség Napokat szeptember 20-án és 21-én a Kálmán Imre Emlékház.
Részletek »

Milyen festői!

2019. 09. 25.

Milyen festői!
Holló László Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festőművész grafikáiból, tanulmányrajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás szeptember 20-án a Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel

2019. 09. 24.

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel
A Budapesti Tomkins Énekegyüttes előadása nyitotta meg a Zenélő Templomok kulturális rendezvénysorozat új évadát szeptember 20-án a Siófok-Kiliti Református templomban.
Részletek »

Siófok: színes kínálat az új színházi évadban

2019. 09. 22.

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ idei színházi évadában a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál majd kedvére való darabot. A város kínálatában az őszi rendezvények és előadások mellett már az új évad felnőtt- és gyermekbérletei is szerepelnek, melyek keretében operett, vígjáték, balett, mesemusical, filmvetítés, táncjáték, bábelőadás, rajzfilmzenék, sőt még lézershow is várja az érdeklődőket egészen jövő májusig.
Részletek »

Siófoki szépirodalmi sikerek

2019. 09. 21.

Siófoki szépirodalmi sikerek
Eredményesen szerepelt az Irodalmi Rádió szépirodalmi pályázatán két siófoki alkotóművész, Völgyi Ildikó és Gróf Tamás.
Részletek »

Nyitott templomok napja Siófokon

2019. 09. 17.

Nyitott templomok napja Siófokon
Az európai hírű Ars Sacra Fesztivál keretében kilencedik alkalommal rendezték meg Siófokon a Nyitott templomok napját szeptember 14-én.
Részletek »

Szeder koncert a Magyar Dal Napján

2019. 09. 13.

Szeder koncert a Magyar Dal Napján
Szeder koncertjével csatlakozott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ szeptember 8-án a magyar könnyűzene előtt tisztelgő Magyar Dal Napja című országos kezdeményezéshez.
Részletek »

Spájz – Siófoki Értékleltár

2019. 09. 12.

Spájz – Siófoki Értékleltár
Szeptember 7-én megnyitotta kapuit a Spájz – Siófoki Értékleltár a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Újra Zenél a város

2019. 09. 09.

Újra Zenél a város
Az Apáti Dixieland Band koncertjével indult el szeptember 6-án a Zenél a város című klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat új évada a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Tovább tart a szezon a Balatonnál

2019. 10. 05.

Magyarország egy négy évszakos úti cél, a leglátogatottabb turisztikai térségünk, a Balaton pedig nem csupán a nyári üdülési szezonban, hanem ősszel és télen is kínál számos kincset, az aktív kikapcsolódáshoz, a kultúrához, a borhoz, a gasztronómiához kapcsolódó élménylehetőségeket. Évről évre egyre hatásosabb akciókat szerveznek a turizmus helyi és országos szereplői annak érdekében, hogy meghosszabbodjon a hagyományos, négy hónapos idény a magyar tengernél.
Részletek »

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

2019. 09. 14.

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni
Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Balatoni Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton akciót, amelyhez idén 284 szálláshely, 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott.
Részletek »

Jó irányba tart a balatoni turizmus hajója

2019. 09. 11.

Jó irányba tart a balatoni turizmus hajója
Másodjára futott ki a balatonföldvári kikötőből a Somogyi Hírlap és a balatonföldvári önkormányzat médiahajója, ahol a turizmus eredményei mellett a vidékfejlesztés fontosságáról és a Magyar Nemzeti Vidék Hálózatról is szó esett. A rendezvény díszvendége Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója volt.
Részletek »

Sikeres főszezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2019. 09. 07.

Sikeres főszezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.
Július 6-án kezdődött a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg. Így egészen szeptember 1-ig várta az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.
Részletek »

Tíz éven belül lecseréli a kormány a teljes balatoni hajóflottát

2019. 08. 30.

Tíz éven belül lecseréli a kormány a teljes balatoni hajóflottát
A balatoni térség fejlesztésén túl kiemelt cél a a Magyar Turisztikai Adatszolgáltatási Központ átlátható működtetése. A digitális adatszolgáltatástól az ágazat kifehérítését várják, s már lejárt a türelmi idő az együttműködéssel késlekedő szálláshelyekkel szemben.
Részletek »

Már több mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon

2019. 08. 23.

Az idei évben augusztus 21-én elérte a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, így kora délután a sajtó jelenlétében egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén.
Részletek »

Siófok a legkedveltebb úti célok között, élmezőnyben Balatonfüred

2019. 08. 22.

11 százalékkal nőtt a turizmus a második negyedévben a Szallas.hu becslése szerint. Az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, a SZÉP-kártyások ennél 70 százalékkal többet fizettek. A közvetített forgalom közel 20 százalékkal nőtt. A legnépszerűbb úti célok a főváros mellett Siófok, Eger és Szeged voltak. A foglalások kétharmada mobilról érkezett.
Részletek »

A túrázást népszerűsíti a Magyar Vitorlás Szövetség

2019. 08. 15.

A Magyar Vitorlás Szövetség egy nyertes GINOP-pályázatnak köszönhetően az elmúlt időszakban 800 millió forintot fordíthatott fejlesztésekre. Ebből az összegből 11 fajta vitorlás kishajót, illetve motorcsónakokat vásároltak, összesen 199 darabot, amit 27 tagszervezetüknél helyeztek ki a Balatonon, a Velencei-tavon, a Fertő-tavon, az Orfűi-tavon, a Tisza-tónál és a Nyékládházi-tavakon. Ezek többnyire olyan hajók, amivel gyerekek és felnőttek megtanulhatják a vitorlázás alapvető fogásait. A szövetség túraútvonal-ajánlókat is készít, amely reményeik szerint arra ösztönzi a vitorlázókat, hogy minél többet kiránduljanak a tavon.
Részletek »

Szállodaszövetség: kiugróan nőtt a szállodák bevétele

2019. 08. 14.

Kiugróan nőtt a magyarországi szállodák árbevétele idén júniusban, és az első fél évben egyaránt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzése szerint, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Júniusban a szállodák árbevétele kiugróan, országos szinten és Budapesten is 13,3 százalékkal, a fővároson kívüli hotelekben 13,2 százalékkal, a balatoni régióban 11,3 százalékkal nőtt a 2018 júniusihoz képest.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A franciák sem tudták megállítani a remeklő Siófokot

2019. 08. 25.

Zárt kapus mérkőzéssel folytatta a felkészülést a Siófok KC női kézilabda-csapata. A Balaton-partiak a francia Besancon együttesét verték.
Részletek »

Örömíjász verseny

2019. 08. 06.

Több mint 130 versenyző vett részt a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület által szervezett örömíjász versenyen augusztus 3-án a töreki Cinege Pihenőnél.
Részletek »

A Siófok KC otthona az ország egyik legmodernebb arénája

2019. 07. 31.

Szeptemberben a második teljes kézilabdaszezon kezdődik el a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az elmúlt másfél évben sok mérkőzést és egyéb eseményt rendeztek a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapatának új otthonában.
Részletek »

Bajnoki ezüst

2019. 06. 27.

Bajnoki ezüst
Június 14-15-én Balatonfüred adott otthont a Nyíltvízi Úszás Országos Bajnokságának, illetve FiNA Nyíltvízi Világkupának. Az első napon a 15 éves siófoki Kersák Kristóf serdülő korcsoportban 5000 méteren bajnoki ezüstérmet szerzett, ezzel a korosztályos magyar válogatott sportolója lett.
Részletek »

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

2019. 06. 13.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie
Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző és három határon túlról érkező kerékpárosunk mutatkozott be a keddi prológon.
Részletek »

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

2019. 05. 31.

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján
A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.
Részletek »

Streetball pályák épülhetnek

2019. 05. 23.

Streetball pályák épülhetnek
Megérkeztek a látványtervek az épülő streetball pályákhoz.
Részletek »

Bajnokcsapat

2019. 05. 14.

Bajnokcsapat
Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik győzelem, amelyet zsinórban szerzett a csapat a bajnokságban, Estelle Nze Minko pedig pályafutása 500. gólját lőtte a találkozón SKC-mezben. Három nap múlva aztán ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták, hazai pályán megnyerték az EHF-kupát, sport- és klubtörténelmet írtak.
Részletek »

Országos diákolimpiai arany

2019. 04. 22.

Országos diákolimpiai arany
Az elmúlt hétvégén rendezték Győrben az országos “A” kategóriás (versenyzői) úszás diákolimpiát.
Részletek »

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor

2019. 04. 06.

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor
Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét úszta.
Részletek »
Még több sport cikk