Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Magazin 2018. 05. 30.

Nem mindegy mi kerül gyerekeink tányérjára

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Friss gyümölcsöt kapnak minden héten a Beszédes iskolás gyerekek, és az intézmény speciális tagozatának tanulói tankertjükben nevelhetik fűszernövényeiket, zöldség és gyümölcspalántáikat. Az egészséges étkezésre nevelő programok a Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány által elnyert pályázatnak köszönhetően valósulnak meg a siófoki általános iskolában.

A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány sikeresen pályázott egy évre az EFOP 1.8.5-17 - Menő menzák az iskolákban pályázatára „Az egészséges étkezés népszerűsítése és feltételeinek támogatása Siófokon” című projektjével. Az elnyert pályázat által az alapítvány célja az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása, az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, a gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítása. Mindehhez a fő célcsoportot képező általános iskolás gyerekeken kívül a szülőket is bevonják.

A Beszédes József Általános Iskola és speciális tagozatának tanulói vesznek részt a programban, mivel az iskola adottságai megfelelőek a sportolási feltételekhez, és az alapítvány az iskola tanulócsoportján belül a speciális tagozat diákjait szeretné hatékonyan segíteni.

Májustól az iskola 330 tanulója (alsósok és speciális tagozat) heti egy alkalommal 150 kg gyümölcsöt kap, melyet a gyerekek szívesen fogyasztanak. A pályázat indulásakor a résztvevők dietetikus által összeállított kérdőívben mondhatták el étkezési szokásaikat, melynek fejlődését a program végén újabb kérdőívvel mérik.

Rendszeresség, odafigyelés, gondozás, felelősség - ezeknek a kompetenciáknak az elsajátítását gyakorolhatják a Siófoki Beszédes József Általános Iskola speciális tagozatának tanulói az új tankertben, mely ugyancsak május elején került kialakításra. A tankertbe a talaj előkészítés után a tanulók veteményeket, fűszernövényeket, zöldségféléket, tavaszi primőr gyümölcspalántákat ültettek. A fiatalok az egészséges, vitamindús táplálkozáson túl, a kert gondozásával, a növények növekedésének, fejlődésének megfigyelésével, a termés felhasználásának módjaival, a megszerzett új ismeretekkel, a társas kompetenciák gyakorlásával, és a jól végzett együttes munka sikerének élményével gazdagodnak. A rendszeresség, odafigyelés, gondozás, felelősség gyakorlása hatékonyan segíti az életvitellel kapcsolatos kompetenciáik fejlődését.

A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány pályázatával a Beszédes napon is bemutatkozott, amely az egészség megőrzésének jegyében zajlott, felhívva a figyelmet az egészséges nassolnivalókra.

- Közel 500 gyermek próbálhatta ki tapasztalatát, tudását az egészséges életvitelt illetően. A helyszínen forgószínpad szerűen pörögtek az események. Az alapítvány által elnyert pályázat keretein belül az egészséges táplálkozásra hívtuk fel a figyelmet. A gyerekek játékos tesztet, rejtvényt, táplálkozási ajánlásokat oszthattak meg egymással. A kisebbek rövid ismeretterjesztő filmet néztek a táplálékpiramis felépítéséről, az ehhez kapcsolódó puzzle kirakásában jó eligazodtak. A diákok megismerkedhettek a zöldségek, gyümölcsök egészségmegőrző tulajdonságaival, megkóstolhatták a 100 százalékos gyümölcs és zöldség tartalmú leveket, a zöldfűszeres gabonatermékek új íz világát. Ezzel is szerettük volna népszerűsíteni ezeket az egészséges termékeket a már megszokott, cukros italok, rágcsálnivalók helyett – mondta el Szalai István,  a Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány elnöke.

A pályázat kapcsán az alapítvány egy dietetikust is foglalkoztat Bakro Bianka személyében, aki a programok összeállításában és lebonyolításában vesz részt.

- Terveink közt vannak még ételkészítős, kóstolgatós, kedvenc recept csereberélős programok is, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a különböző fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök felhasználási módjaival. Ezekhez a programokhoz a tankonyha létrehozását és berendezésének biztosítását is megvalósítjuk, valamint ivó kutakat létesítünk az iskolában. Tervezünk dietetikai tanácsadást gyereknek és szülőnek egyaránt. A programok szervezésében, előkészítésében, megvalósításában sok segítőnk van. Valamennyien, akik ennek a programnak a megvalósításában részt veszünk fontos, hogy példát mutassunk, népszerűsítsük az egészséges ételek fogyasztását, mert: „Nem mindegy mi kerül gyerekeink tányérjára!„ – nyilatkozta a program folytatásáról Szalai István.

A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány programjai során az egészséget helyezi a középpontba, és a jövőben is minden lehetőséget megragad a gyerekek egészséges életmódra neveléséhez.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai