Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Hír 2017. 05. 03.

Siófok, itt kezdődik a Balaton!

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Önkormányzat elfogadta a város 2020-ig szóló turisztikai marketing stratégiáját, és 2016 őszén megalakult a Siófok 2020 Turizmusfejlesztési Munkacsoport, melynek célja, hogy egy stratégia mentén, minél szélesebb társadalmi körökből ötleteket bevonva hozzájáruljon Siófok turizmusának és hírnevének növekedéséhez.

A Siófok 2020 Turizmusfejlesztési Munkacsoport májusi ülése kapcsán a csoport kommunikációs szakértője, Ferling József, a Ferling Kft. stratégiai igazgatója mutatta be a munkacsoport működését, főbb feladatait. 

- A munkacsoport elsősorban arra hivatott, hogy azokat a kezdeményezéseket, javaslatokat, ötleteket, amik Siófokért megszületnek, a stratégia medrében tartsa, egyfajta szakmai támogatást adjon hozzá. A munkacsoportban próbáltuk összegyűjteni azokat a szakembereket, akik ehhez a legkülönbözőbb területekről hozzá tudják tenni a magukét, mint az önkormányzat, az önkormányzat idegenforgalmi bizottsága, a városi kulturális központ, a városmarketinget koordináló Fürdőegylet TDM szervezet, a Balatoni Hajózási Zrt., és a Feling Kft., mint kommunikációs szakértő. A közeljövőben várhatóan a csoporthoz csatlakozik a Balaton-parti Kft. is. A csoport tagjait az önkormányzat kérte fel, a képviselő-testület delegálhat új tagokat. Várhatóan sokkal szélesebb nem lesz a munkacsoport, hiszen nem lenne hatékony az egyeztető munka. Üléseinket változóan, 2-4 hetente tartjuk, a stratégia által megszabott munkamenet szerint haladunk és feladatunk, hogy az Önkormányzat felé erről elszámoljunk. Kiemelkedően fontos számunkra az önkormányzati testületi támogatás, ami egy ilyen program sikeréhez nélkülözhetetlen. Viszonylag ritka a hazai gyakorlatban, hogy 3 éves stratégai programot fogad el egy testület – mondta el Ferling József.

Miből áll a stratégiai program?

- A Siófok 2020 turizmusfejlesztési program egyedi, turizmusfejlesztés 2.0-nak is nevezzük. Attól egyedi, hogy nem egy zárt műhelyben találják ki, hogy mi a jó irány, hanem a lehető legszélesebb társadalmasítás van benne. A múlt évben egy városi workshopon egész szélesre nyitottuk a kaput, párbeszédet alakítunk ki a legtöbb intézménnyel, szervezettel, egyesülettel. A munkacsoport egy koncentrátum, de nagyon sok párbeszédet kezdeményez kifelé. A fő feladatok időről időre változnak, de a cél a stratégiai program végrehajtása. A stratégiai program egyrészt Siófokot pozícionálja újra, Itt kezdődik a Balaton! szlogen alá gyűjtve minden kezdeményezést, mely jelenthet rendezvényeket, hírverést, fejlesztési programokat. A stratégia másik fókusza, hogy az utazási szokásokhoz igazodva a hétvégékre koncentráljunk. Találjuk meg azokat a hétvégéket, amik a főszezonon kívül esnek, és tegyük Siófokot vonzóvá ezekben az időszakokban is. Ez hozta a Ha hétvége, akkor Siófok! programot, melynek egyik fő eleme volt az egészéves rendezvénynaptár, melyet a munkacsoport koordinált össze. Az idei cél ismét az, hogy a jövő évi rendezvénynaptár időben, akár már őszre összeálljon. Fő célunk, hogy olyan rendezvények kerüljenek ebbe a naptárba, melyek egyfajta minőségi értékeket képviselnek, illeszkednek a stratégia játékosság elvét követő gyakorlatához, ezért a munkacsoport kidolgozott egy rendezvényértékelő rendszert. Jelenleg ennek tesztelése folyik. Feladatunk, hogy javaslatokat fogalmazzunk meg az önkormányzat illetékes bizottságai felé, hogy 2020-ra elérjük a kitűzött célt, Siófok az Itt kezdődik a Balaton! mentén országszerte a jelenleginél is ismertebb településsé váljon. Ne csak a nyár, a napsütés és a Balaton legyen vonzerő Siófokon, hanem az itteni kínálat is, egy olyan karaktere alakuljon ki a városnak, ami csak rá jellemző.

 

A Siófok 2020 turizmusfejlesztési program az idei évben elnyerte „Az Év Turisztikai Kommunikációs Projektje” díjat is. Mit jelent ez a program tekintetében?

- Az országos Iránytű kommunikációs versenyen arany minősítést kapott Siófok új vizuális arculata, valamint arany minősítést és a verseny nagydíját nyert el a turizmusfejlesztés 2.0 elképzelés. A díjat az újszerű és stratégiában való gondolkodásért érdemeltük ki.

 

Milyen rendszer szerint valósítják meg a programokat, rendezvényeket?

- A programokat több szinten tervezzük megvalósítani, egyrészt keressük Siófok legerősebb rendezvényét, másrészt fontos, hogy legyenek olyan nagyobb rendezvények, amelyek a különböző időszakokban, szezonokban látványosak, sok látogatót vonzanak, és kellenek kis és közepes rendezvények is, hogy minden hétvégén legyen program az érdeklődőknek.

Számunkra nagyon fontos, hogy minden szezonban megfeleljünk, ezért az értékelési rendszer magasabbra értékeli a főszezontól távolabbi rendezvényeket. Tehát, ha valamelyik esemény ugyanazt a vonzerőt nyújtja egy januári hétvégén, mint egy júniusin, akkor ebből a szempontból a január értékesebb, mert olyan időszakban hoz ide vendégeket, amikor egyébként csendesebb a Balaton. A www.siofokportal.com oldalon online elérhető az egész éves rendezvénynaptár, melyben egy helyen megtalálható minden program.  

 

Mik a rövidtávú tervek?

- Következő lépésként külön stratégiai konzultációt folytatunk a négycsillagos szállodák tulajdonosaival, vezetőivel. Elhatároztuk, hogy milyen módon fogunk tájékoztatást adni mind a képviselő-testület tagjainak, mind a civil szervezeteknek, és milyen módon tartjuk meg a következő közgyűlésen a tájékoztató fórumot. Jelenleg a rendezvényértékelő rendszer tesztelése folyik tovább. Két fontos célunk, hogy a program hozzájáruljon a turizmus növekedéséhez, a vendégéjszakák számának növekedéséhez, valamint növelje Siófok hírnevét itthon és külföldön egyaránt.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán

2018. 06. 10.

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán
Siófok város 50. jubileumi évében 50 település csapata nevezett a Nemzeti Regatta vitorlásfesztiválra. Június 9-én és 10-én a siófoki kikötőből rajtolnak a vitorlások Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján, a Sió-csatorna vizén sárkányhajók versenyeznek, a szárazföldön a települések főzőversenye és színpadi programok színesítik a rendezvényt.
Részletek »

Itt a nyár, nyit a PLÁZS

2018. 06. 09.

Itt a nyár, nyit a PLÁZS
A nyári ellazulás epicentrumaként elhíresült siófoki PLÁZS hamarosan megnyitja kapuit. A nappali lazulós és esti bulizós programok kedvelt helyszíne szebb lesz, mint valaha. Június 16-án egy fergeteges Punnany koncerttel nyit a hely, de már 14-én ott ülhetünk az óriáskivetítő előtt, nézve a foci VB nyitómeccsét.
Részletek »

Vak Bottyános diákok amerikai élményei

2018. 06. 08.

Siófok amerikai testvérvárosába, Walnut Creekbe látogatott el tizenegy általános iskolás és három kísérőjük a Vak Bottyán János Általános Iskolából. Az amerikai cserediákok őszi látogatása után már ismerősökhöz érkeztek a magyar tanulók, Amerika csodás városai azonban számtalan új élményt tartogattak a fiatal utazók számára.
Részletek »

A Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója díjátadó ünnepély

2018. 06. 07.

A Siófoki Szakképzési Centrum intézményeiben hagyomány, hogy a tanév végén díjátadó ünnepély keretében a példamutató szorgalommal rendelkező kitűnő tanulókat, a versenyeken kimagasló eredményt elérő diákokat és a kiemelkedő közösségi munkát végző fiatalokat Szamosi Lóránt főigazgató az iskola legmagasabb fokú elismerésével, a Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója oklevéllel jutalmazza. Az intézmény vezetése a diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a jubiláló pedagógusok szakmai munkáját a június 5-i átadóünnepség keretei között ismerte el.
Részletek »

Gyereknap a Pillangó Oviban

2018. 05. 31.

Gyereknap a Pillangó Oviban
A Pillangó Óvodában a május 25-i gyermeknapon igazi, önfeledt szórakozás várta a gyerekeket, akik számára változatos, érdekes meglepetéssel készült a Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány.
Részletek »
Még több magazin cikk

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »

Asztalitenisz verseny

2018. 06. 14.

Asztalitenisz verseny
Június 9-10-én rendezték meg Siófokon a Nyugat-Magyarországi 2018. évi újonc és serdülő Területi ranglista versenyt, a MOATSZ és a Siófoki Asztalitenisz Klub szervezésével a Siófoki Beszédes József Általános Iskolában.
Részletek »

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso

2018. 06. 03.

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso
Mintegy 1500-1600 kerékpáros rajtolt el a siófoki hajóállomástól a XVII. Tour de Pelso öt különböző távú mezőnyében június 2-án.
Részletek »

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

2018. 06. 01.

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján
Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.
Részletek »

II. Siófoki Sakkfesztivál

2018. 05. 23.

II. Siófoki Sakkfesztivál
A Pünkösdi Szezonnyitó keretében május 19-én, a Nagystrandon rendezte meg a Sió-sakk SC a II. Siófoki Sakkfesztivált, amely a Nemzeti Diákverseny Sorozat délnyugat-magyarországi sakk elődöntője, a Somogy megyei ifjúsági Grand Prix versenysorozat siófoki fordulója és egyben Siófok város 52. sakkbajnoksága is volt.
Részletek »

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk