Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Hírek

Szalai István a 2018. Év Somogyi Embere

2019. 02. 12.

Szalai István a 2018. Év Somogyi Embere
A Megyehét rendezvénysorozat keretében rendezték a már hagyománnyá vált Somogyi Hírlap jelenti fotókiállítást, ahol évről évre átadják a az Év Somogyi Embere díjat. Idén a siófoki Szalai István kapta az elismerést a közösségért és a fiatalokért végzett több évtizedes munkájáért.
Részletek »

Uszodatervek Siófokon

2019. 02. 06.

Uszodatervek Siófokon
A pályázat sikeres volt, március végéig kell elkészülni a terveknek, és kell beszerezni az építési engedélyeket. Égető probléma azonban a TAO források megszerzése, hogy fel is épülhessen az uszoda.
Részletek »

Az aranyparti sétány fejlesztése

2019. 02. 05.

Folytatódik az aranyparti sétány fejlesztése, a nemrégiben elkészült szakaszt továbbépítik a Csúszda utcától a Strand utcáig.
Részletek »

A Szent Kiliti Római Katolikus Plébánia támogatása

2019. 02. 04.

Dr. Gárdonyi Máté plébános azzal a kéréssel fordult a testülethez, hogy segítse a parókia felújítását. Tavaly már egy energetikai korszerűsítés történt, melyet az önkormányzat támogatott.
Részletek »

A Fürdőegylet támogatása

2019. 02. 03.

A Fürdőegylet támogatása
Egy korábbi döntés értelmében a Fürdőegylet végzi a város turisztikai marketing, pr és az idegenforgalomhoz kapcsolódó feladatait, idén sem lesz ez másként.
Részletek »

Értéktár Siófokon is

2019. 02. 02.

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy létrehozzanak egy értéktárat, melynek tartalommal való megtöltésének érdekében egy települési értéktár bizottságot hozhatnak létre.
Részletek »

Újra beszállt az állam a balatoni hajózásba

2019. 02. 01.

Újra beszállt az állam a balatoni hajózásba
Ismét a testületi ülést követő napon tartott sajtótájékoztatót Szajcz Adrián frakcióvezető, ahol az előző nap legfontosabb döntéseit mutatta be részletesen, köztük a Bahart ügyét is.
Részletek »

Tulajdont szerezhet az állam a Balatoni Hajózási Zrt-ben

2019. 01. 30.

Újra tulajdonos lehet az állam a Balatoni Hajózási Zrt-ben. A Magyar Közlöny január 25-i számában megjelent kormányhatározat szerint a társaság 1 milliárd 424 millió forint névértékű részvénycsomagja ingyenesen kerülhet át az önkormányzatoktól a magyar államhoz.
Részletek »

Somogyban is fertőz az influenza

2019. 01. 29.

Közepes intenzitású influenza járvány van Somogy megyében. A Somogy Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy mostanra a legtöbb járásban a járványküszöb értékét is meghaladta a betegek száma.
Részletek »

Nőtt a belföldi turizmus 2018-ban is – Siófok a legnépszerűbb vidéki úti cél

2019. 01. 24.

Mintegy 10 százalékkal nőtt a belföldi turizmus forgalma 2018-ban. Az 1-2 éjszakás foglalás volt továbbra is a sláger, utazásaink alkalmával jellemzően apartmanban, vendégházban vagy panzióban hajtottuk álomra a fejünket a Szallas.hu statisztikái szerint. Átlagosan 46 830 forintot fizettünk alkalmanként. Budapesten kívül Siófok, Eger és Hajdúszoboszló a legkeresettebb úti célok.
Részletek »