Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Hír 2017. 09. 07.

Milliárdos Siófok és az uszoda

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újabb 1,5 milliárd forint érkezik a Somogy 4-es választókörzetbe, melyből Siófok is jócskán részesül.

- Ha az elmúlt néhány hónap pályázati támogatásait is összeadjuk, akkor csak a Somogy 4-es választókörzetben összesen 8,5 milliárd forintnyi támogatási összeg odaítéléséről született döntés. Ismerve a további elképzeléseit a térségben működő önkormányzatoknak, intézményeknek, szervezeteknek, azt mondhatom, hogy a második körös pályázatok beadása vagy folyamatban, vagy előkészítés alatt áll. Ezeknek az elbírálását követően körülbelül 10-12 milliárd forintnyi fejlesztési forrás támogatás elnyerésére lesz lehetősége a választókörzetben működő önkormányzatoknak, intézményeknek. Azt gondolom, hogy ez példa nélküli fejlesztés. Csak egy operatív programot, a TOP-ot érinti, és egy operatív programból ilyen nagy összegű támogatás, ilyen rövid időn belül azt hiszem, hogy még soha nem érkezett hozzánk a térségbe – mondta el siófoki sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály.

A területfejlesztési program a Somogy 4-es választókörzet 71 településéből körülbelül 50-60 település számára ad lehetőséget komoly pályázati támogatások elnyerésére, köztük Siófok számára is. Az országgyűlési képviselő Siófok eredményeiről és a közeljövő fejlesztési terveiről is beszámolt:

- A mai napon nyert hivatalos támogató döntést egy 575 millió forintos ipari park pályázat Siófok számára, egy 200 millió forintos csapadékvíz elvezetésre elnyert támogatás, és egy közel 60 millió forintos egészségügyi támogatás az orvosi rendelők fejlesztésére. Néhány hónappal ezelőtt egy 120 millió forintos energetikai pályázatot nyert el szintén a TOP-ból Siófok városa a Baross Iskola fejlesztésére, továbbá a foglalkoztatás, és a képzések támogatására úgynevezett foglalkoztatási paktum keretein belül egy 350 millió forintos támogatást nyert el a város. A közeljövő tervei között szerepel még egy 200 millió forintos Zöld Város program keretein belül megvalósuló város rehabilitációs fejlesztési terv is. Mindezeket összeadva elmondható, hogy csak Siófok, csak a TOP-ból több mint 1,5 milliárd forintos támogatást kapott Magyarország Kormányától – sorolta fel e fejlesztésekre elnyert támogatásokat Witzmann Mihály, aki az utóbbi időben szárnyra kapott, elsősorban ellenzéki megnyilvánulásokra, reagálva hozzátette, a több mint 1,5 milliárd forintos támogatásokból látható, hogy Magyarország Kormányára, a Kormány támogatására Siófok városa, Siófok Város Önkormányzata és az egész térség igenis számíthat.

Uszoda projekt

Siófok Városa döntést hozott egy 33 méteres tanuszoda létesítésének helyszínéről, melyet az országgyűlési képviselő által felajánlott TAO-s pályázati lehetőségből valósítanának meg.

- Idén márciusban egy TAO-s pályázati lehetőséget ajánlottam a város figyelmébe, hiszen három éve az önkormányzati választások óta érdemi lépés a város részéről uszoda létesítésére nem történt. Ezzel szemben csak ellenzéki városvezetői megnyilvánulások voltak, mely szerint a Kormány bünteti Siófokot, mert hogy nem épít ingyenesen tanuszodát. A kormánydöntés arról szólt annak idején, hogy azokban a városokban létesít tanuszodát, ahol a gyermekek úszásoktatása nem megoldott. Siófokon a Siófoki Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő Galerius Fürdő mind a mai napig úgy hirdeti magát, hogy talán az egyetlen város vagyunk az országban, ahol minden gyermeket megtanítunk úszni. Továbbá az önkormányzattól a minisztériumhoz eljuttatott hivatalos adatközlésben is az szerepel, hogy a gyermekek úszásoktatása Siófokon megoldott. Innentől kezdve okafogyottá válik az a kérdés, hogy a Kormány büntet-e, vagy egész egyszerűen Siófok Önkormányzata adott rossz válaszokat az ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre. Ettől függetlenül a probléma adott, hiszen a Galerius Fürdő inkább élményfürdő, mint uszoda. Ezért tartottam fontosnak, hogy ezt a TAO-s pályázat lehetőségére felhívjam a városvezetés figyelmét. Március óta született a pályázat beadásáról egy városi döntés. Olyan komoly sportszakmai partnereket sikerült megnyernem, mint a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy a Kaposvári Vízilabda Kft., hiszen az ő szerepvállalásuk nélkülözhetetlen egy TAO-s kritérium rendszer teljesítéséhez. Most már a városnál pattog a labda, innentől kezdve a városnak kell koordinálnia a továbbiakat, melyekhez természetesen minden további segítséget és támogatást megadok. A város azóta döntést hozott a megvalósítás helyszínéről, arról, hogy 33 méteres létesítményt kíván megvalósítani. Fontos, hogy ez egy 30 százalékos önerős pályázat, amelyet a városnak kell hozzátennie ahhoz, hogy uszoda létesülhessen – összegezte a siófoki uszoda projekt állását Witzmann Mihály.

A Déli elkerülő út kérdése

A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály a siófoki Déli elkerülő út megépítésének elindításáról is beszélt:

- Azt láthatjuk, hogy az önkormányzati választások óta az elmúlt három évben érdemi döntést ezzel kapcsolatban a városvezetés nem hozott. Ellenzéki rágalmakra szeretnék itt is válaszolni, mi szerint miért nem tesz az országgyűlési képviselő a déli elkerülő út kivitelezése, megépítése vagy előkészítése érdekében lépéseket. Nagyon egyszerű erre a válasz, azért nem tesz az országgyűlési képviselő, mert nincs rá lehetősége egészen addig, amíg a városvezetés erről nem hoz előkészítő döntéseket. Nevezetesen, arra szeretném felkérni a városvezetőket, hogy vegyék végre napirendre a déli elkerülő út kérdését, jelöljék ki a kívánt nyomvonalat, ezzel kapcsolatban, ha kell, a kisajátítási eljárásokat kezdjék meg előkészíteni, a szükséges engedélyeket szerezzék be, a tervdokumentációt készítessék el, ehhez tegyenek mellé egy költségbecslést is. Az országgyűlési képviselő ugyanis akkor tud segíteni és lobbizni egy ilyen rendkívül fontos cél elérése érdekében, ha legalább azt megmondja neki az önkormányzat, hogy mit, körülbelül milyen formában, hol és körülbelül mennyiért szeretnének megépíteni. Amíg ezek az információk nem állnak rendelkezésemre, addig érdemi előrelépést nem tudok tenni. Azt gondolom, hogy soha annyi forrás nem érkezett a Balaton térségéhez, mint a mostani Kormány idején. Most van itt az ideje annak, hogy érdemi lépések, döntések szülessenek végre három év után önkormányzati szinten is. Értem, hogy közelegnek az országgyűlési választások, napi szinten találkozunk ehhez hasonló ellenzéki megnyilvánulásokkal, mégis arra szeretném felkérni akár a város vezetőit is, ellenzéki politikustársaimat, közéleti szereplőket is, hogy legalább a siófoki emberek érdekében, Siófok város fejlődése érdekében tegyük félre a politikát, és fogjunk össze, tegyünk közösen annak érdekében, hogy ezek az eredmények megszülethessenek politikai hovatartozástól függetlenül.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Krúdysok a Gasztroangyalban

2018. 02. 19.

Krúdysok a Gasztroangyalban
A Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai kreatív ételkülönlegességeikkel szerepelhettek a Gasztroangyal című műsorban.
Részletek »

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

2018. 02. 15.

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel
A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A február 15-i rendezvényen Totth Benedek író, műfordító könyvbemutatóval egybekötött kötetlen beszélgetéssel várta a fiatalokat.
Részletek »

Jótékonysági farsangi bál

2018. 02. 11.

Jótékonysági farsangi bál
A Siófoki Állatvédő Alapítvány javára szervezte meg idei Jótékonysági farsangi bálját a Nők Együtt Egyesület.
Részletek »

Busók Siófokon

2018. 01. 28.

Busók Siófokon
A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének januári rendezvényén a mohácsi busók, a kolbásztöltő verseny és a több száz méteres sültkolbász is rengeteg érdeklődött vonzott a hajóállomásra.
Részletek »

Pályaorientációs nap a Perczelben

2018. 01. 19.

Az ország népszerű egyetemeinek, főiskoláinak, valamint különböző szakmáknak a képviselői tartottak tájékoztatót a Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulói számára január 19-én, a pályaorientációs nap keretében.
Részletek »

Örökségünk-Somogyország Kincse elismerésben részesült a Siófoki Női Kar

2018. 01. 17.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott a 2018-as Megyehéten a Siófoki Női Kar. Az 1971-ben alakult, arany minősítést és fesztiválkórus rangot elnyert siófoki kórus egyesületének elnökét, Soós Ferencnét és a kórus karnagyát, Bati Zoltánt kérdeztük interjúnkban a kitüntetés és a Női Kar eddig elért sikerei, munkássága kapcsán.
Részletek »
Még több magazin cikk

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal

2018. 02. 18.

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal, legalábbis, ha a fogassüllő és a ponty megkapja az uniós földrajzi árujelző oltalmat, amint azt az agrárminisztérium kezdeményezte – írja a hvg.hu.
Részletek »

Egész éves viharjelzést kér a Balatoni Szövetség

2018. 02. 17.

A Balatoni Szövetség a horgászok, vitorlázók biztonságáért kezdeményezi a Belügyminisztériumnál, hogy biztosítsák egész évben a jelenleg szezonálisan működő viharjelzést a Balatonon – közölte Balassa Balázs, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
Részletek »

Szállodaszövetség: 2017 minden mutatót érintően rekordév volt

2018. 02. 16.

A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből. A balatoni mutatók is igen kedvezőek, bár elmaradnak a fővárositól.
Részletek »

Megkezdték a halrács építését a Nyugati övcsatornán

2018. 02. 14.

Megkezdték a halrács építését a Balatonnál, a Nyugati övcsatornán. A 100 millió forint értékű beruházás célja, hogy megakadályozzák az idegen halfajok vándorlását a tó irányába, és korlátozzák a nagytestű, őshonos balatoni halak felúszását a csatornába.
Részletek »

Balatoni séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

2018. 02. 12.

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Részletek »

Körtúra a téli Balatonon öt vitorlással négy nap alatt

2018. 02. 07.

Balatoni hajósok mintegy 20 fős csoportja úgy döntött, megfelelő felkészültség és átgondolt útvonal mentén, megállókkal és gasztro kalandokkal színesítve, 4 nap alatt körbetúrázzák 5 hajóval a Balatont február 4-8. között. “Idén már sok településen találni olyan helyeket, ahová télen is érdemes betérni, ha pedig kikötő is akad a közelben, miért ne hajóval tegyük ezt meg?” – tették fel a kérdést a résztvevők.
Részletek »

A Balaton a jövőben Közép-Európa egyedülálló turisztikai régiójává válhat

2018. 01. 21.

Módosult a turizmusfejlesztési törvény szerint a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település ki-esett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.
Részletek »

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)

2018. 01. 13.

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)
Csatlakozott a kormány által meghirdetett családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amely meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak – mondta Hoffmann Henrik, a szervezet csütörtökön újraválasztott elnöke Siófokon.
Részletek »

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

2018. 01. 08.

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került a kétnapos esemény időpontja: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

2018. 02. 06.

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka
A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel ezelőtt születésnapjára lepte meg családja egy különleges íjjal, az úgynevezett csigás íjjal, majd Dalma sorra nyerte a különböző régiós és országos versenyeket.
Részletek »

Siófoki kapus a kanadai nemzetközi jégkorong tabella élén

2018. 01. 20.

Az U16-os magyar jégkorong válogatott megnyerte a kanadai Richmond International Bantam Midget elnevezésű korosztályos nemzetközi tornát. A csapat kapusa, Pesti József siófoki tanuló a kapus tabella első helyén végzett.
Részletek »

„A tenisz tudatos választás volt részemről”

2018. 01. 15.

Számos hazai és nemzetközi teniszbajnokságon ért el dobogós helyezéseket Balogh Bálint a Siófoki Perczel Mór Gimnázium 10. osztályos angol szakos tanulója, aki ötödik éve versenyszinten teniszezik a Siófoki Spartacus Sportegyesületnél.
Részletek »

Évértékelő a Gyarmati-Kocsis autóversenyző párostól

2018. 01. 07.

A 2017-es Országos Rally Challenge indulóinak sorában Siófok színeit képviselte Gyarmati Ariel és Kocsis György. A páros egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szállt harcba a bajnoki pontokért 7 futamon. A siófoki autóversenyzők évértékelőjükben összegezték a tavalyi bajnokságokat.
Részletek »

2017 legjobb sportolói

2018. 01. 02.

2017 legjobb sportolói
Több száz Világbajnok, Európa Bajnok és országos bajnok siófoki sportoló, valamint edzőik vehették át elismerő okleveleiket, érmeiket 2017 legjobb sportolóinak díjátadó gáláján.
Részletek »
Még több sport cikk