Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
A véradással életeket menthetsz!

Magazin

A véradással életeket menthetsz!

A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez...

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Kultúra

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre...

Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A...

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Sport

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Balaton

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a...

Hír 2017. 09. 07.

Milliárdos Siófok és az uszoda

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újabb 1,5 milliárd forint érkezik a Somogy 4-es választókörzetbe, melyből Siófok is jócskán részesül.

- Ha az elmúlt néhány hónap pályázati támogatásait is összeadjuk, akkor csak a Somogy 4-es választókörzetben összesen 8,5 milliárd forintnyi támogatási összeg odaítéléséről született döntés. Ismerve a további elképzeléseit a térségben működő önkormányzatoknak, intézményeknek, szervezeteknek, azt mondhatom, hogy a második körös pályázatok beadása vagy folyamatban, vagy előkészítés alatt áll. Ezeknek az elbírálását követően körülbelül 10-12 milliárd forintnyi fejlesztési forrás támogatás elnyerésére lesz lehetősége a választókörzetben működő önkormányzatoknak, intézményeknek. Azt gondolom, hogy ez példa nélküli fejlesztés. Csak egy operatív programot, a TOP-ot érinti, és egy operatív programból ilyen nagy összegű támogatás, ilyen rövid időn belül azt hiszem, hogy még soha nem érkezett hozzánk a térségbe – mondta el siófoki sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály.

A területfejlesztési program a Somogy 4-es választókörzet 71 településéből körülbelül 50-60 település számára ad lehetőséget komoly pályázati támogatások elnyerésére, köztük Siófok számára is. Az országgyűlési képviselő Siófok eredményeiről és a közeljövő fejlesztési terveiről is beszámolt:

- A mai napon nyert hivatalos támogató döntést egy 575 millió forintos ipari park pályázat Siófok számára, egy 200 millió forintos csapadékvíz elvezetésre elnyert támogatás, és egy közel 60 millió forintos egészségügyi támogatás az orvosi rendelők fejlesztésére. Néhány hónappal ezelőtt egy 120 millió forintos energetikai pályázatot nyert el szintén a TOP-ból Siófok városa a Baross Iskola fejlesztésére, továbbá a foglalkoztatás, és a képzések támogatására úgynevezett foglalkoztatási paktum keretein belül egy 350 millió forintos támogatást nyert el a város. A közeljövő tervei között szerepel még egy 200 millió forintos Zöld Város program keretein belül megvalósuló város rehabilitációs fejlesztési terv is. Mindezeket összeadva elmondható, hogy csak Siófok, csak a TOP-ból több mint 1,5 milliárd forintos támogatást kapott Magyarország Kormányától – sorolta fel e fejlesztésekre elnyert támogatásokat Witzmann Mihály, aki az utóbbi időben szárnyra kapott, elsősorban ellenzéki megnyilvánulásokra, reagálva hozzátette, a több mint 1,5 milliárd forintos támogatásokból látható, hogy Magyarország Kormányára, a Kormány támogatására Siófok városa, Siófok Város Önkormányzata és az egész térség igenis számíthat.

Uszoda projekt

Siófok Városa döntést hozott egy 33 méteres tanuszoda létesítésének helyszínéről, melyet az országgyűlési képviselő által felajánlott TAO-s pályázati lehetőségből valósítanának meg.

- Idén márciusban egy TAO-s pályázati lehetőséget ajánlottam a város figyelmébe, hiszen három éve az önkormányzati választások óta érdemi lépés a város részéről uszoda létesítésére nem történt. Ezzel szemben csak ellenzéki városvezetői megnyilvánulások voltak, mely szerint a Kormány bünteti Siófokot, mert hogy nem épít ingyenesen tanuszodát. A kormánydöntés arról szólt annak idején, hogy azokban a városokban létesít tanuszodát, ahol a gyermekek úszásoktatása nem megoldott. Siófokon a Siófoki Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő Galerius Fürdő mind a mai napig úgy hirdeti magát, hogy talán az egyetlen város vagyunk az országban, ahol minden gyermeket megtanítunk úszni. Továbbá az önkormányzattól a minisztériumhoz eljuttatott hivatalos adatközlésben is az szerepel, hogy a gyermekek úszásoktatása Siófokon megoldott. Innentől kezdve okafogyottá válik az a kérdés, hogy a Kormány büntet-e, vagy egész egyszerűen Siófok Önkormányzata adott rossz válaszokat az ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre. Ettől függetlenül a probléma adott, hiszen a Galerius Fürdő inkább élményfürdő, mint uszoda. Ezért tartottam fontosnak, hogy ezt a TAO-s pályázat lehetőségére felhívjam a városvezetés figyelmét. Március óta született a pályázat beadásáról egy városi döntés. Olyan komoly sportszakmai partnereket sikerült megnyernem, mint a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy a Kaposvári Vízilabda Kft., hiszen az ő szerepvállalásuk nélkülözhetetlen egy TAO-s kritérium rendszer teljesítéséhez. Most már a városnál pattog a labda, innentől kezdve a városnak kell koordinálnia a továbbiakat, melyekhez természetesen minden további segítséget és támogatást megadok. A város azóta döntést hozott a megvalósítás helyszínéről, arról, hogy 33 méteres létesítményt kíván megvalósítani. Fontos, hogy ez egy 30 százalékos önerős pályázat, amelyet a városnak kell hozzátennie ahhoz, hogy uszoda létesülhessen – összegezte a siófoki uszoda projekt állását Witzmann Mihály.

A Déli elkerülő út kérdése

A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály a siófoki Déli elkerülő út megépítésének elindításáról is beszélt:

- Azt láthatjuk, hogy az önkormányzati választások óta az elmúlt három évben érdemi döntést ezzel kapcsolatban a városvezetés nem hozott. Ellenzéki rágalmakra szeretnék itt is válaszolni, mi szerint miért nem tesz az országgyűlési képviselő a déli elkerülő út kivitelezése, megépítése vagy előkészítése érdekében lépéseket. Nagyon egyszerű erre a válasz, azért nem tesz az országgyűlési képviselő, mert nincs rá lehetősége egészen addig, amíg a városvezetés erről nem hoz előkészítő döntéseket. Nevezetesen, arra szeretném felkérni a városvezetőket, hogy vegyék végre napirendre a déli elkerülő út kérdését, jelöljék ki a kívánt nyomvonalat, ezzel kapcsolatban, ha kell, a kisajátítási eljárásokat kezdjék meg előkészíteni, a szükséges engedélyeket szerezzék be, a tervdokumentációt készítessék el, ehhez tegyenek mellé egy költségbecslést is. Az országgyűlési képviselő ugyanis akkor tud segíteni és lobbizni egy ilyen rendkívül fontos cél elérése érdekében, ha legalább azt megmondja neki az önkormányzat, hogy mit, körülbelül milyen formában, hol és körülbelül mennyiért szeretnének megépíteni. Amíg ezek az információk nem állnak rendelkezésemre, addig érdemi előrelépést nem tudok tenni. Azt gondolom, hogy soha annyi forrás nem érkezett a Balaton térségéhez, mint a mostani Kormány idején. Most van itt az ideje annak, hogy érdemi lépések, döntések szülessenek végre három év után önkormányzati szinten is. Értem, hogy közelegnek az országgyűlési választások, napi szinten találkozunk ehhez hasonló ellenzéki megnyilvánulásokkal, mégis arra szeretném felkérni akár a város vezetőit is, ellenzéki politikustársaimat, közéleti szereplőket is, hogy legalább a siófoki emberek érdekében, Siófok város fejlődése érdekében tegyük félre a politikát, és fogjunk össze, tegyünk közösen annak érdekében, hogy ezek az eredmények megszülethessenek politikai hovatartozástól függetlenül.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

TeSzedd! akció Siófoktól Kilitiig

2017. 09. 19.

A Balatonkiliti KÖR Egyesület idén negyedik alkalommal csatlakozott az országosan meghirdetett önkéntes szemétgyűjtő akcióhoz, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz szeptember 15-én.
Részletek »

Kutyás Nap

2017. 09. 18.

Egy délutánon át kutyás programokkal, bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel várta a gazdikat, kedvenceiket és minden kutyabarátot a Siófoki Állatvédő Alapítvány.
Részletek »

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny

2017. 08. 26.

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny
Kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban több mint száz versenyző vett részt augusztus 26-án a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában megrendezett II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Versenyen.
Részletek »

A véradással életeket menthetsz!

2017. 08. 24.

A véradással életeket menthetsz!
A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez véradásokat az országos vérellátás biztosításának érdekében a siófoki járás 24 településén. A terv szerinti véradásokat a nyár folyamán számos sikeres kitelepülésessel egészítették ki, melyekről Varga Lászlót, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Siófoki Területi Szervezetének területi munkatársát kérdeztük.
Részletek »

Jótékonysági gálaest a Ments-Vár Alapítvány gyermekeiért

2017. 08. 14.

Közel 800 ezer forint gyűlt össze a Ments-Vár Alapítvány gyermekeinek támogatására az I. Nathifa Jótékonysági Gálaesten.
Részletek »

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért

2017. 08. 09.

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért
Kétnapos utasbiztonsági kampányt tartott augusztusban a siófoki vasútállomáson a MÁV, a MÁV-START és a balatonfüredi rendőrkapitányság.
Részletek »
Még több magazin cikk

Muzsinszki Nagy Endre emlékkiállítás

2017. 09. 20.

Koszorúzással és emlékkiállítással tisztelegtek Siófokon a város díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt.
Részletek »

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson

2017. 08. 23.

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ nyári Belvárosi Színházi Estek sorozatának záró darabját, a Made in Hungáriát új helyszínen, a Hajóállomáson tekinthette meg a közönség.
Részletek »

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Kampány a horgászokért

2017. 09. 22.

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében kampányt indít.
Részletek »

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő

2017. 09. 11.

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő
A tavalyi évhez hasonló, jó forgalmat ért el ezen a nyáron a dél-balatoni vendéglátó és kiskereskedelmi, mikro- és családi vállalkozások többsége. A vállalkozók remélik, hogy nem emelkedik a szakmunkás garantált bérminimum, és a piacra bízzák ezt a kérdést a döntéshozók. Jelentős gond maradt a munkaerőhiány.
Részletek »

90 éves a Balatoni Limnológiai Intézet

2017. 09. 10.

A Balatoni Limnológiai Intézet megalapításának évfordulója alkalmából tudományos ülést tartottak Tihanyban, pénteken, a Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter által alapított intézmény kilencven esztendeje kezdte meg a tudományos kutatásokat a tóparti településen.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek

2017. 09. 02.

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek
Kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy 10 éve nem fulladtak annyian a Balatonba, mint az idén. Levelében többek között a balatoni vízi­rendészet fogyatkozó állományáról érdeklődött – írja a Magyar Idők.
Részletek »

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat

2017. 09. 01.

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat
A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2017. évi egymilliomodik komputasát augusztus 31-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság.
Részletek »

Két huszonéves a Balaton újabb áldozata

2017. 08. 28.

Két huszonéves fulladt a Balatonba augusztus 26-án délután Siófoknál. A két fiatal férfi holttestét a parttól kb 250 méterre, 2-2,20 méter mély vízben találták meg a Búvárszolgálat munkatársai – tudta meg a hirbalaton.hu Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.
Részletek »

BESZ: egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés a Balatonnál

2017. 08. 25.

Az idei nyáron 12 Balaton-parti település 18 strandján látta el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) 231 fiatal önkéntese a strandolók vízben és vízparton szerzett sérüléseit. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtói egy sikeres újraélesztést is végrehajtottak, és közel háromezer sérülést láttak el szakszerűen, melyek többségét kagylók okozták.
Részletek »

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó

2017. 08. 20.

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó
Különleges tortával köszöntötte a Bahart a 90 éves Csobánc nosztalgiahajót a balatonalmádi kikötőben augusztus 16-án.
Részletek »

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

2017. 08. 16.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!
Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a Balaton felett. A magasban szokatlan jellegű felhőzet alakult ki, és a sivatagi homokra kicsapódó nedvesség hó formájában hullott ki a felhőből.
Részletek »

Nem jogszabály, “csak” józan ész szabályozza a vízibiciklizést

2017. 08. 10.

„A vízibicikli ugyanolyan, mint a gumimatrac, és ezzel mindent elmondtam” – rövid és tömör volt a beszélgetés Tar Mihállyal, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivőjével. De ezzel az egy mondattal nagyjából valóban elmondta a lényeget.
Részletek »

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart

2017. 08. 10.

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart
Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a BAHART 2017. augusztus 9-én délelőtt köszöntötte FÉLMILLIOMODIK személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.
Részletek »

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál

2017. 08. 08.

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál
Az idei balatoni forgalommal mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig, a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek, idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal - mondta Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke augusztus elején az M1 aktuális csatornának.
Részletek »

Speciális gyermekrohamkocsi is segít a Balatonnál

2017. 08. 07.

A Balaton északi partján június közepétől augusztus 20-ig teljesít szolgálatot a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója. Az Országos Mentőszolgálat kötelékébe tartozó speciális csapatnak átlagosan napi egy-két riasztása van – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Dr. Goschler Ádám orvos igazgató.
Részletek »

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!

2017. 08. 03.

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!
A közel 150 millió Forintos saját beruházás keretében felújított Kossuth Lajos kompot ünnepélyes szalagátvágással és pezsgős koccintással szimbolikusan a Balaton közepén avatta fel Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István a BFT elnöke, Vízvári Attila, Szántód és Tósoki Imre, Tihany települések polgármestereinek közreműködésével.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok

2017. 08. 05.

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok
Magyarországon először Siófok adott otthont a Magyar Röplabda Szövetség által megrendezett eddigi legnagyobb szabású, nemzetközi strandröplabda-versenyeknek, melyeken magyar párosoknak is szurkolhatott a közönség.
Részletek »

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon

2017. 07. 27.

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon
Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában vasárnap, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.
Részletek »

Tour de Hongrie Siófokon

2017. 07. 02.

Tour de Hongrie Siófokon
A Tour de Hongrie magyar dobogósát ünnepelhették Siófokon, ahol a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán egy helyi bringás csapat is tett néhány kilométert, így üdvözölve a legnagyobb magyar kerékpárverseny mezőnyét.
Részletek »

Ifi Európa Bajnok úszó

2017. 07. 01.

Ifi Európa Bajnok úszó
A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.
Részletek »

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata

2017. 06. 30.

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata
A Siófoki Bányász SE U14-es csapata az NBII-es bajnokság közép-nyugati csoportjában első helyen végzett, és a bajnoki cím megszerzésével feljutott az első osztályban szereplő 16 bajnokcsapat közé.
Részletek »

Külföldi edzők és játékosok erősítik a siófoki strandlabdarúgó csapatot

2017. 06. 26.

A Magyar Strandlabdarúgó Bajnokságon egy Brazíliából és egy Egyesült Arab Emirátusokból érkezett edző, valamint két Emirátusokból érkezett játékos erősíti a siófoki csapatot. A strandlabdarúgókat és az új játékosokat Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert köszöntötte az önkormányzatnál június 26-án.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora