Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Gyereknap a Pillangó Oviban

Magazin

Gyereknap a Pillangó Oviban

A Pillangó Óvodában a május 25-i gyermeknapon igazi, önfeledt szórakozás várta a gyerekeket, akik számára változatos, érdekes...

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Hír 2017. 09. 07.

Milliárdos Siófok és az uszoda

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újabb 1,5 milliárd forint érkezik a Somogy 4-es választókörzetbe, melyből Siófok is jócskán részesül.

- Ha az elmúlt néhány hónap pályázati támogatásait is összeadjuk, akkor csak a Somogy 4-es választókörzetben összesen 8,5 milliárd forintnyi támogatási összeg odaítéléséről született döntés. Ismerve a további elképzeléseit a térségben működő önkormányzatoknak, intézményeknek, szervezeteknek, azt mondhatom, hogy a második körös pályázatok beadása vagy folyamatban, vagy előkészítés alatt áll. Ezeknek az elbírálását követően körülbelül 10-12 milliárd forintnyi fejlesztési forrás támogatás elnyerésére lesz lehetősége a választókörzetben működő önkormányzatoknak, intézményeknek. Azt gondolom, hogy ez példa nélküli fejlesztés. Csak egy operatív programot, a TOP-ot érinti, és egy operatív programból ilyen nagy összegű támogatás, ilyen rövid időn belül azt hiszem, hogy még soha nem érkezett hozzánk a térségbe – mondta el siófoki sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály.

A területfejlesztési program a Somogy 4-es választókörzet 71 településéből körülbelül 50-60 település számára ad lehetőséget komoly pályázati támogatások elnyerésére, köztük Siófok számára is. Az országgyűlési képviselő Siófok eredményeiről és a közeljövő fejlesztési terveiről is beszámolt:

- A mai napon nyert hivatalos támogató döntést egy 575 millió forintos ipari park pályázat Siófok számára, egy 200 millió forintos csapadékvíz elvezetésre elnyert támogatás, és egy közel 60 millió forintos egészségügyi támogatás az orvosi rendelők fejlesztésére. Néhány hónappal ezelőtt egy 120 millió forintos energetikai pályázatot nyert el szintén a TOP-ból Siófok városa a Baross Iskola fejlesztésére, továbbá a foglalkoztatás, és a képzések támogatására úgynevezett foglalkoztatási paktum keretein belül egy 350 millió forintos támogatást nyert el a város. A közeljövő tervei között szerepel még egy 200 millió forintos Zöld Város program keretein belül megvalósuló város rehabilitációs fejlesztési terv is. Mindezeket összeadva elmondható, hogy csak Siófok, csak a TOP-ból több mint 1,5 milliárd forintos támogatást kapott Magyarország Kormányától – sorolta fel e fejlesztésekre elnyert támogatásokat Witzmann Mihály, aki az utóbbi időben szárnyra kapott, elsősorban ellenzéki megnyilvánulásokra, reagálva hozzátette, a több mint 1,5 milliárd forintos támogatásokból látható, hogy Magyarország Kormányára, a Kormány támogatására Siófok városa, Siófok Város Önkormányzata és az egész térség igenis számíthat.

Uszoda projekt

Siófok Városa döntést hozott egy 33 méteres tanuszoda létesítésének helyszínéről, melyet az országgyűlési képviselő által felajánlott TAO-s pályázati lehetőségből valósítanának meg.

- Idén márciusban egy TAO-s pályázati lehetőséget ajánlottam a város figyelmébe, hiszen három éve az önkormányzati választások óta érdemi lépés a város részéről uszoda létesítésére nem történt. Ezzel szemben csak ellenzéki városvezetői megnyilvánulások voltak, mely szerint a Kormány bünteti Siófokot, mert hogy nem épít ingyenesen tanuszodát. A kormánydöntés arról szólt annak idején, hogy azokban a városokban létesít tanuszodát, ahol a gyermekek úszásoktatása nem megoldott. Siófokon a Siófoki Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő Galerius Fürdő mind a mai napig úgy hirdeti magát, hogy talán az egyetlen város vagyunk az országban, ahol minden gyermeket megtanítunk úszni. Továbbá az önkormányzattól a minisztériumhoz eljuttatott hivatalos adatközlésben is az szerepel, hogy a gyermekek úszásoktatása Siófokon megoldott. Innentől kezdve okafogyottá válik az a kérdés, hogy a Kormány büntet-e, vagy egész egyszerűen Siófok Önkormányzata adott rossz válaszokat az ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre. Ettől függetlenül a probléma adott, hiszen a Galerius Fürdő inkább élményfürdő, mint uszoda. Ezért tartottam fontosnak, hogy ezt a TAO-s pályázat lehetőségére felhívjam a városvezetés figyelmét. Március óta született a pályázat beadásáról egy városi döntés. Olyan komoly sportszakmai partnereket sikerült megnyernem, mint a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy a Kaposvári Vízilabda Kft., hiszen az ő szerepvállalásuk nélkülözhetetlen egy TAO-s kritérium rendszer teljesítéséhez. Most már a városnál pattog a labda, innentől kezdve a városnak kell koordinálnia a továbbiakat, melyekhez természetesen minden további segítséget és támogatást megadok. A város azóta döntést hozott a megvalósítás helyszínéről, arról, hogy 33 méteres létesítményt kíván megvalósítani. Fontos, hogy ez egy 30 százalékos önerős pályázat, amelyet a városnak kell hozzátennie ahhoz, hogy uszoda létesülhessen – összegezte a siófoki uszoda projekt állását Witzmann Mihály.

A Déli elkerülő út kérdése

A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály a siófoki Déli elkerülő út megépítésének elindításáról is beszélt:

- Azt láthatjuk, hogy az önkormányzati választások óta az elmúlt három évben érdemi döntést ezzel kapcsolatban a városvezetés nem hozott. Ellenzéki rágalmakra szeretnék itt is válaszolni, mi szerint miért nem tesz az országgyűlési képviselő a déli elkerülő út kivitelezése, megépítése vagy előkészítése érdekében lépéseket. Nagyon egyszerű erre a válasz, azért nem tesz az országgyűlési képviselő, mert nincs rá lehetősége egészen addig, amíg a városvezetés erről nem hoz előkészítő döntéseket. Nevezetesen, arra szeretném felkérni a városvezetőket, hogy vegyék végre napirendre a déli elkerülő út kérdését, jelöljék ki a kívánt nyomvonalat, ezzel kapcsolatban, ha kell, a kisajátítási eljárásokat kezdjék meg előkészíteni, a szükséges engedélyeket szerezzék be, a tervdokumentációt készítessék el, ehhez tegyenek mellé egy költségbecslést is. Az országgyűlési képviselő ugyanis akkor tud segíteni és lobbizni egy ilyen rendkívül fontos cél elérése érdekében, ha legalább azt megmondja neki az önkormányzat, hogy mit, körülbelül milyen formában, hol és körülbelül mennyiért szeretnének megépíteni. Amíg ezek az információk nem állnak rendelkezésemre, addig érdemi előrelépést nem tudok tenni. Azt gondolom, hogy soha annyi forrás nem érkezett a Balaton térségéhez, mint a mostani Kormány idején. Most van itt az ideje annak, hogy érdemi lépések, döntések szülessenek végre három év után önkormányzati szinten is. Értem, hogy közelegnek az országgyűlési választások, napi szinten találkozunk ehhez hasonló ellenzéki megnyilvánulásokkal, mégis arra szeretném felkérni akár a város vezetőit is, ellenzéki politikustársaimat, közéleti szereplőket is, hogy legalább a siófoki emberek érdekében, Siófok város fejlődése érdekében tegyük félre a politikát, és fogjunk össze, tegyünk közösen annak érdekében, hogy ezek az eredmények megszülethessenek politikai hovatartozástól függetlenül.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán

2018. 06. 10.

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán
Siófok város 50. jubileumi évében 50 település csapata nevezett a Nemzeti Regatta vitorlásfesztiválra. Június 9-én és 10-én a siófoki kikötőből rajtolnak a vitorlások Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján, a Sió-csatorna vizén sárkányhajók versenyeznek, a szárazföldön a települések főzőversenye és színpadi programok színesítik a rendezvényt.
Részletek »

Itt a nyár, nyit a PLÁZS

2018. 06. 09.

Itt a nyár, nyit a PLÁZS
A nyári ellazulás epicentrumaként elhíresült siófoki PLÁZS hamarosan megnyitja kapuit. A nappali lazulós és esti bulizós programok kedvelt helyszíne szebb lesz, mint valaha. Június 16-án egy fergeteges Punnany koncerttel nyit a hely, de már 14-én ott ülhetünk az óriáskivetítő előtt, nézve a foci VB nyitómeccsét.
Részletek »

Vak Bottyános diákok amerikai élményei

2018. 06. 08.

Siófok amerikai testvérvárosába, Walnut Creekbe látogatott el tizenegy általános iskolás és három kísérőjük a Vak Bottyán János Általános Iskolából. Az amerikai cserediákok őszi látogatása után már ismerősökhöz érkeztek a magyar tanulók, Amerika csodás városai azonban számtalan új élményt tartogattak a fiatal utazók számára.
Részletek »

A Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója díjátadó ünnepély

2018. 06. 07.

A Siófoki Szakképzési Centrum intézményeiben hagyomány, hogy a tanév végén díjátadó ünnepély keretében a példamutató szorgalommal rendelkező kitűnő tanulókat, a versenyeken kimagasló eredményt elérő diákokat és a kiemelkedő közösségi munkát végző fiatalokat Szamosi Lóránt főigazgató az iskola legmagasabb fokú elismerésével, a Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója oklevéllel jutalmazza. Az intézmény vezetése a diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a jubiláló pedagógusok szakmai munkáját a június 5-i átadóünnepség keretei között ismerte el.
Részletek »

Gyereknap a Pillangó Oviban

2018. 05. 31.

Gyereknap a Pillangó Oviban
A Pillangó Óvodában a május 25-i gyermeknapon igazi, önfeledt szórakozás várta a gyerekeket, akik számára változatos, érdekes meglepetéssel készült a Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány.
Részletek »
Még több magazin cikk

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »

Asztalitenisz verseny

2018. 06. 14.

Asztalitenisz verseny
Június 9-10-én rendezték meg Siófokon a Nyugat-Magyarországi 2018. évi újonc és serdülő Területi ranglista versenyt, a MOATSZ és a Siófoki Asztalitenisz Klub szervezésével a Siófoki Beszédes József Általános Iskolában.
Részletek »

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso

2018. 06. 03.

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso
Mintegy 1500-1600 kerékpáros rajtolt el a siófoki hajóállomástól a XVII. Tour de Pelso öt különböző távú mezőnyében június 2-án.
Részletek »

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

2018. 06. 01.

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján
Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.
Részletek »

II. Siófoki Sakkfesztivál

2018. 05. 23.

II. Siófoki Sakkfesztivál
A Pünkösdi Szezonnyitó keretében május 19-én, a Nagystrandon rendezte meg a Sió-sakk SC a II. Siófoki Sakkfesztivált, amely a Nemzeti Diákverseny Sorozat délnyugat-magyarországi sakk elődöntője, a Somogy megyei ifjúsági Grand Prix versenysorozat siófoki fordulója és egyben Siófok város 52. sakkbajnoksága is volt.
Részletek »

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai