Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

Kultúra

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épületekben, templomokban zajló Héttorony Fesztivál a zenei programok mellett a...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Hír 2017. 09. 07.

Milliárdos Siófok és az uszoda

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újabb 1,5 milliárd forint érkezik a Somogy 4-es választókörzetbe, melyből Siófok is jócskán részesül.

- Ha az elmúlt néhány hónap pályázati támogatásait is összeadjuk, akkor csak a Somogy 4-es választókörzetben összesen 8,5 milliárd forintnyi támogatási összeg odaítéléséről született döntés. Ismerve a további elképzeléseit a térségben működő önkormányzatoknak, intézményeknek, szervezeteknek, azt mondhatom, hogy a második körös pályázatok beadása vagy folyamatban, vagy előkészítés alatt áll. Ezeknek az elbírálását követően körülbelül 10-12 milliárd forintnyi fejlesztési forrás támogatás elnyerésére lesz lehetősége a választókörzetben működő önkormányzatoknak, intézményeknek. Azt gondolom, hogy ez példa nélküli fejlesztés. Csak egy operatív programot, a TOP-ot érinti, és egy operatív programból ilyen nagy összegű támogatás, ilyen rövid időn belül azt hiszem, hogy még soha nem érkezett hozzánk a térségbe – mondta el siófoki sajtótájékoztatóján Witzmann Mihály.

A területfejlesztési program a Somogy 4-es választókörzet 71 településéből körülbelül 50-60 település számára ad lehetőséget komoly pályázati támogatások elnyerésére, köztük Siófok számára is. Az országgyűlési képviselő Siófok eredményeiről és a közeljövő fejlesztési terveiről is beszámolt:

- A mai napon nyert hivatalos támogató döntést egy 575 millió forintos ipari park pályázat Siófok számára, egy 200 millió forintos csapadékvíz elvezetésre elnyert támogatás, és egy közel 60 millió forintos egészségügyi támogatás az orvosi rendelők fejlesztésére. Néhány hónappal ezelőtt egy 120 millió forintos energetikai pályázatot nyert el szintén a TOP-ból Siófok városa a Baross Iskola fejlesztésére, továbbá a foglalkoztatás, és a képzések támogatására úgynevezett foglalkoztatási paktum keretein belül egy 350 millió forintos támogatást nyert el a város. A közeljövő tervei között szerepel még egy 200 millió forintos Zöld Város program keretein belül megvalósuló város rehabilitációs fejlesztési terv is. Mindezeket összeadva elmondható, hogy csak Siófok, csak a TOP-ból több mint 1,5 milliárd forintos támogatást kapott Magyarország Kormányától – sorolta fel e fejlesztésekre elnyert támogatásokat Witzmann Mihály, aki az utóbbi időben szárnyra kapott, elsősorban ellenzéki megnyilvánulásokra, reagálva hozzátette, a több mint 1,5 milliárd forintos támogatásokból látható, hogy Magyarország Kormányára, a Kormány támogatására Siófok városa, Siófok Város Önkormányzata és az egész térség igenis számíthat.

Uszoda projekt

Siófok Városa döntést hozott egy 33 méteres tanuszoda létesítésének helyszínéről, melyet az országgyűlési képviselő által felajánlott TAO-s pályázati lehetőségből valósítanának meg.

- Idén márciusban egy TAO-s pályázati lehetőséget ajánlottam a város figyelmébe, hiszen három éve az önkormányzati választások óta érdemi lépés a város részéről uszoda létesítésére nem történt. Ezzel szemben csak ellenzéki városvezetői megnyilvánulások voltak, mely szerint a Kormány bünteti Siófokot, mert hogy nem épít ingyenesen tanuszodát. A kormánydöntés arról szólt annak idején, hogy azokban a városokban létesít tanuszodát, ahol a gyermekek úszásoktatása nem megoldott. Siófokon a Siófoki Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő Galerius Fürdő mind a mai napig úgy hirdeti magát, hogy talán az egyetlen város vagyunk az országban, ahol minden gyermeket megtanítunk úszni. Továbbá az önkormányzattól a minisztériumhoz eljuttatott hivatalos adatközlésben is az szerepel, hogy a gyermekek úszásoktatása Siófokon megoldott. Innentől kezdve okafogyottá válik az a kérdés, hogy a Kormány büntet-e, vagy egész egyszerűen Siófok Önkormányzata adott rossz válaszokat az ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre. Ettől függetlenül a probléma adott, hiszen a Galerius Fürdő inkább élményfürdő, mint uszoda. Ezért tartottam fontosnak, hogy ezt a TAO-s pályázat lehetőségére felhívjam a városvezetés figyelmét. Március óta született a pályázat beadásáról egy városi döntés. Olyan komoly sportszakmai partnereket sikerült megnyernem, mint a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy a Kaposvári Vízilabda Kft., hiszen az ő szerepvállalásuk nélkülözhetetlen egy TAO-s kritérium rendszer teljesítéséhez. Most már a városnál pattog a labda, innentől kezdve a városnak kell koordinálnia a továbbiakat, melyekhez természetesen minden további segítséget és támogatást megadok. A város azóta döntést hozott a megvalósítás helyszínéről, arról, hogy 33 méteres létesítményt kíván megvalósítani. Fontos, hogy ez egy 30 százalékos önerős pályázat, amelyet a városnak kell hozzátennie ahhoz, hogy uszoda létesülhessen – összegezte a siófoki uszoda projekt állását Witzmann Mihály.

A Déli elkerülő út kérdése

A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály a siófoki Déli elkerülő út megépítésének elindításáról is beszélt:

- Azt láthatjuk, hogy az önkormányzati választások óta az elmúlt három évben érdemi döntést ezzel kapcsolatban a városvezetés nem hozott. Ellenzéki rágalmakra szeretnék itt is válaszolni, mi szerint miért nem tesz az országgyűlési képviselő a déli elkerülő út kivitelezése, megépítése vagy előkészítése érdekében lépéseket. Nagyon egyszerű erre a válasz, azért nem tesz az országgyűlési képviselő, mert nincs rá lehetősége egészen addig, amíg a városvezetés erről nem hoz előkészítő döntéseket. Nevezetesen, arra szeretném felkérni a városvezetőket, hogy vegyék végre napirendre a déli elkerülő út kérdését, jelöljék ki a kívánt nyomvonalat, ezzel kapcsolatban, ha kell, a kisajátítási eljárásokat kezdjék meg előkészíteni, a szükséges engedélyeket szerezzék be, a tervdokumentációt készítessék el, ehhez tegyenek mellé egy költségbecslést is. Az országgyűlési képviselő ugyanis akkor tud segíteni és lobbizni egy ilyen rendkívül fontos cél elérése érdekében, ha legalább azt megmondja neki az önkormányzat, hogy mit, körülbelül milyen formában, hol és körülbelül mennyiért szeretnének megépíteni. Amíg ezek az információk nem állnak rendelkezésemre, addig érdemi előrelépést nem tudok tenni. Azt gondolom, hogy soha annyi forrás nem érkezett a Balaton térségéhez, mint a mostani Kormány idején. Most van itt az ideje annak, hogy érdemi lépések, döntések szülessenek végre három év után önkormányzati szinten is. Értem, hogy közelegnek az országgyűlési választások, napi szinten találkozunk ehhez hasonló ellenzéki megnyilvánulásokkal, mégis arra szeretném felkérni akár a város vezetőit is, ellenzéki politikustársaimat, közéleti szereplőket is, hogy legalább a siófoki emberek érdekében, Siófok város fejlődése érdekében tegyük félre a politikát, és fogjunk össze, tegyünk közösen annak érdekében, hogy ezek az eredmények megszülethessenek politikai hovatartozástól függetlenül.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hazajáró közönségtalálkozó Siófokon

2017. 11. 15.

A Hazajáró közönségtalálkozó körútjának egyik állomásaként Siófokra érkezett a turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozat két szereplője, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor.
Részletek »

Razzia Siófokon

2017. 11. 13.

A szabályos közlekedésre hívták fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai november 8-án, Siófokon. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében több mint száz autóst igazoltattak – számolt be sajtóközleményben a rendőrség.
Részletek »

Kistermelők és gazdák segítője

2017. 11. 11.

Kistermelők és gazdák segítője
A siófoki és tabi járás kistermelői, családi gazdaságai számára nyújtott segítő hatósági munkája elismeréseként az Év Segítő Hatósági Szakembere kitüntetésben részesült Dr. Kovács Péter, Siófok hatósági állatorvosa.
Részletek »

Diákhét a Perczelben

2017. 11. 10.

Diákhét a Perczelben
Retrobuli, casino, western hősök és rendőrök - a végzős gimnazisták idén is kitettek magukért a Perczel-napokon.
Részletek »

Bezárt a legendás Ezüstpart

2017. 11. 07.

Bezárt a legendás Ezüstpart
Nemrégiben egy Facebook-üzenetben elbúcsúzott vendégeitől Siófok és az egész Balaton egyik legismertebb szállodája
Részletek »

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek

2017. 11. 02.

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek
A Krúdy-napokon megtartott, immár hagyományos, de idén új köntöeben jelentkező gasztronómia versenyen elismerően nyilatkoztak a versenyzőkről a zsűri tagjai.
Részletek »

Siófokon tartotta éves nagygyűlését a világ második legnagyobb önkéntes szervezete, az AFS

2017. 11. 01.

Siófok adott otthont a nemzetközi diákcsereprogramok szervezésével foglalkozó AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány éves nagygyűlésének, amelyre a hétvégén az alapítvány több mint 130 önkéntese és fogadó családja sereglett össze hazánk minden tájáról.
Részletek »

Őszi-téli immunerősítés sütőtökkel

2017. 10. 29.

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sokak által kedvelt étel, a sütőtök felhasználási módjairól és kiváló immunerősítő hatásáról tájékozódhattak a siófoki gimnazisták és szakközépiskolás diákok az októberi Tökös napokon.
Részletek »

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon

2017. 10. 27.

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakács tanulója, Márta Richárd lett az Év Innovatív Séfje a Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen.
Részletek »

Állami támogatásból fejlődik a siófoki állatmenhely

2017. 10. 12.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány a Földművelésügyi Minisztérium állatmenhelyek, illetve ebrendészeti telepek korszerűsítésére kiírt pályázatán 1,7 millió forint állami támogatást nyert, melyet a menhely külső kerítésének felújítására fordít.
Részletek »

Látogatók Walnut Creek-ből

2017. 10. 08.

Látogatók Walnut Creek-ből
A magyar kultúra, országunk látnivalói, gasztronómiája, a siófoki vendégszeretet és a siófoki Vak Bottyán Iskolás diákok angol nyelvtudása egyaránt lenyűgözte a Siófok amerikai testvérvárosából, Walnut Creekből érkezett cserediákokat és kísérőiket.
Részletek »

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás

2017. 10. 05.

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás
Tavaly iskolák, óvodák segítségével építettük fel siófok városát mézeskalácsból. Idén folytatjuk jótékonysági kezdeményezésünket, szeretnénk, ha bővülne az „építkezők” tábora.
Részletek »

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája

2017. 10. 01.

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája
A Siófoki Perczel Mór Gimnázium és a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa is csatlakozott idén a Kutatók Éjszakája országos rendezvényhez, szeptember 29-én délutántól késő estig előadásokkal, laborkísérletekkel és sok érdekes programmal vártak minden korosztályt.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A balatonföldvári kikötőfejlesztésről

2017. 11. 12.

Az elmúlt hetekben a médiában és különféle internetes fórumokon, portálokon megjelent sokszor téves, vagy csúsztatásokkal tűzdelt információkkal összefüggésben a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az alábbi sajtóközleményében foglalja össze a balatonföldvári kikötő fejlesztését érintő tényeket.
Részletek »

A balatoni halakról

2017. 11. 08.

A balatoni halakról
A Balaton halállományáról, haltelepítésekről, élőhely fejlesztésről, a Halgazdálkodás munkásságáról számolt be előadásában Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Négylábú kadétok

2017. 11. 06.

Négylábú kadétok
Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.
Részletek »

November 1-től tilos az éjszakai horgászat és a halradar használata a Balatonon

2017. 11. 05.

Véget ér a viharjelzés, életbe lép a szonár (halradar) használati tilalom és vízi járműből már nem lehet horgászni egész éjszaka a Balatonon november 1-től – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint.
Részletek »

A tavalyinál jóval több erős vihar csapott le idén a Balatonra

2017. 11. 04.

Október 31-én véget ért a szezonális viharjelzés a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, a tavalyi adatokhoz képest idén sokkal több vihart jeleztek tavainkon.
Részletek »

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)

2017. 11. 03.

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)
2017. október 29-én egy nagyon erős hidegfront vonult végig Közép-Európa, majd a Balkán-félsziget fölött. A vihar Németországban, Csehországban és Lengyelországban emberéleteket is követelt, Magyarországon alig három óra alatt rohant végig – áll abban a tanulmányban, amelyet a siófoki obszervatórium vezetője, Horváth Ákos készített a Balatonnál is sok kárt okozó szélviharról.
Részletek »

Szálláshelyfejlesztés a Kisfaludy programmal

2017. 10. 31.

A Kisfaludy program állami szálláshely fejlesztési pályázata fellendíti a szálláshelyek előrelépését a Balatonnál is.
Részletek »

Drasztikusan nőtt a vízbefulladások száma (mti.hu)

2017. 10. 21.

Somogy megyében öt év alatt kevesebb mint felére csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, a Balatonba fulladtaké viszont drasztikusan emelkedett – számolt be Piros Attila megyei rendőrfőkapitány pénteken Siófokon a térség polgármestereinek.
Részletek »

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. 09. 30.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a BAHART.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Mazsorett sikerek

2017. 10. 21.

Mazsorett sikerek
A siófoki Napsugár Mazsorett csoport és a Laguna Mazsorett csoport számos aranyéremmel tért haza az „I. Bakony Kupa Mazsorett Kisbér Open 2017” országos-nemzetközi versenyről.
Részletek »

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány

2017. 10. 09.

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány
Károlyi Natália 12 évesen kezdett triatlonozni Mészáros András edző irányításával. Két éven keresztül csak kedvtelésből edzett, majd edzője javaslatára egy versenyen is megmérettette magát a 2015 évi diákoloimpián. Ez jó döntésnek bizonyult.
Részletek »

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai