Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 02. 10.

Polgármesteri évértékelő

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Önkormányzat, annak intézményei és cégei tevékenységéről, a civil szervezetekkel való együttműködésről, a turizmusról, városi rendezvényekről, városüzemeltetésről és a fejlesztésekről tartott évértékelőt Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere február 9-én a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A tavalyi évértékelő után idén ismét megtartotta éves beszámolóját a város lakói számára Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. A Hivatal működése kapcsán beszámolt arról, hogy 2017-ben a település adósságmentességét továbbra is fenntartották, a költségvetést tartották és átgondoltan gazdálkodott a város.

A közmunkaprogram, a Városőrség tevékenysége mellett a polgármester szót ejtett az önkormányzati intézmények helyzetéről. A BRTK Könyvtár és Emlékház 2020-ra célul tűzte ki a Minősített Könyvtár cím elnyerését. A Gondozási Központ, melynek élén jelenleg megbízott vezető áll, idén márciusban önkormányzati tulajdonú ingatlanba költözik át. Siófok Város Óvodája és Bölcsődéje intézményeiben elindult az óvoda felújítási program, melynek keretében elsőként a Katicabogár Óvoda felújítását kezdték el 2017-ben. A többi épület állagmegóvásához is biztosították a forrásokat, új eszközök beszerzése valósult meg. A Kálmán Imre Kulturális Központ tavaly a magyar kultúra napján miniszteri elismerésben részesült, és 3 éven át a Minősített Közművelődési Intézmény cím viselését is megszerezte, az idei kultúra napján országosan egyedüliként Közművelődési Minőség Díjat kapott. A KIKK-ben többek közt felújították a művészöltözőket, vizesblokkokat, műszaki helyiségeket, nyílászárókat, a tetőszigetelés és a fűtéskorszerűsítés is megtörtént.

- Az önkormányzati cégek jó esetben óvják, gyarapítják vagyonunkat, azonban a Balaton-parti Kft. új ügyvezetőjének öröksége súlyos volt, a Siókom Kft-é nem különben, a Zöldfok és a Bahart jövője egyaránt bizonytalanná vált, az új temetkezési cégünk egyelőre még nem értékelhető – összegezte az önkormányzati tulajdonú cégek helyzetét Dr. Lengyel Róbert, hozzátéve, a tavalyi évben több cégnél a vezetőváltás már újabb fejlesztéseket, fejlődést eredményezett.

A város turizmusa kapcsán a polgármester kiemelte, hogy Siófok vendégéjszakáinak száma évek óta egymillió feletti.

A civil egyesületek helyzetével kapcsolatban átdolgozásra került a civil egyesületek arányos támogatási rendszere, melynek összegét is megemelték tavaly, megvalósult az összehangolt civil tevékenység, létrejött a Civil Kerekasztal egyeztető fórum. A régi könyvtár épülete 2017 végére átmeneti megoldásként civil házzá vált.

Számos új beruházással gazdagodott a város, út- és járdafelújítások zajlottak, több helyen megvalósult a csapadékvíz-elvezetés, játszóterek, sportparkok épültek, felújult a Hivatal épülete, megvalósult a Vak Bottyán János Általános Iskola energetikai korszerűsítése, a temetkezési iroda kialakítása, az Alsó utcai közvilágítás kiépítése, valamint a parton egy Selfiepont kialakítása.

- Jelenleg 36 előkészített projekt vár a megvalósításra, melyekhez a források is rendelkezésre állnak, ezekhez az előkészítési folyamatok zajlanak – emelte ki a polgármester.  

 

A Településfejlesztési Operatív Program keretében 1,5 milliárd forint forrásra pályázott a város, melyből hat projekt valósulhat meg: Siófok déli városrész csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése, gazdasági terület ipari parkká történő fejlesztése, Siófoki Rendelőintézet infrastrukturális és tárgyi feltételeinek fejlesztése, Baross Gábor Szakközépiskola energetikai korszerűsítése, az infrastruktúra és a zöld terület felújítása, valamint gazdaságélénkítés megvalósítása Siófok Ezüstpart városrészben, Siófok és Térsége helyi foglalkoztatási helyzet javítása.

Dr. Lengyel Róbert beszámolójában kihangsúlyozta, hogy a Petőfi sétányon a közbiztonság helyzete jelentősen javult, az új biztonsági rendszernek köszönhetően (kamerarendszer és elő erős őrzés) a turisztikai szezonban elkövetett regisztrált bűncselekmények száma két év alatt több mint 340-ről 59-re csökkent. A bulituristák száma csökkent, megjelentek a családosok a sétányon.

A polgármester az illegális hulladéklerakás helyzetéről is beszámolt, mobil kamerákkal figyelik meg az illegális hulladéklerakó helyeket, melyek által számos kameraképet rögzítettek a bűncselekményt elkövetőkről és bírságot szabtak ki. Megoldásként a szabályozás szigorítását tűzte ki célul a város.

Uszoda projekt kapcsán szóba került, hogy Siófok az országos tanuszoda építési programból kimaradt, ennek oka, hogy a Galerius Fürdő úgy hirdette magát, hogy a Fürdőben a gyerekek úszásoktatása megoldott.

- Jelenleg ott tartunk, hogy egy TAO pályázati rendszerben megépíthető uszodája lehet az elkövetkezendő időszakban Siófoknak, ezt a lehetőséget tudta felkutatni országgyűlési képviselő úr. Ez nem egy klasszikus uszoda, hanem vászonborítású, de jó minőségű, Németország számos nagyvárosában bevált uszodáról beszélünk. Kilitin a sporttelep és a műfüves focipályák melletti üres területen került kijelölésre az uszoda helye. Amint a pályázati lehetőség megnyílik, vélhetőleg az idei esztendőben, ez a projekt kezdetét tudja venni – mondta el Dr. Lengyel Róbert.

- Számos vérző pontja van a városnak, az egyik ilyen a közlekedés rendje, óriási probléma a parkolóhelyek száma – fejtette ki a polgármester a közlekedés témakörében - Jelen pillanatban alig vannak a városban, a városközpontban meg már nincsenek is olyan területek, melyek alkalmasak lennének arra, hogy a város viszonylag nagy mennyiségű autó számára megfelelő parkolóhelyet alakítson ki. Ahhoz, hogy ebben előre tudjunk lépni, területeket kell majd a későbbiekben kivásárolnunk. Most annyit sikerült elérni, hogy a Lidl tulajdonában levő vásárcsarnoki parkolót a város egy évre kibérelte az áruháztól, melyet parkolás céljából rendelkezésre bocsájt. Ezzel együtt továbbra is stratégiai cél a parkolóhelyek kialakítása – mondta el Dr. Lengyel Róbert.  

A tavalyi évben egy munkacsoport vizsgálta, hol lenne szükség kisebb átalakításokra a közlekedés rendjében, valamint a városlakók is elmondhatták erről véleményüket. A javaslatok megvalósítása hamarosan elkezdődik.

A városban rövidesen elindul a Sió-csatorna felújítása, az új zsilip építése, ami útlezárásokkal, a Sió-csatorna mellett rendelkezésre álló parkoló terület megszűnésével járhat a következő két évben.  

A választási év kapcsán a polgármester elmondta, hogy kemény időszak lesz, nagyon meg kell húznia a nadrágszíjat a városnak, sok olyan projekt van, ami szorossá teszi a költségvetést.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai