Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Hír 2018. 02. 10.

Polgármesteri évértékelő

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Önkormányzat, annak intézményei és cégei tevékenységéről, a civil szervezetekkel való együttműködésről, a turizmusról, városi rendezvényekről, városüzemeltetésről és a fejlesztésekről tartott évértékelőt Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere február 9-én a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A tavalyi évértékelő után idén ismét megtartotta éves beszámolóját a város lakói számára Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. A Hivatal működése kapcsán beszámolt arról, hogy 2017-ben a település adósságmentességét továbbra is fenntartották, a költségvetést tartották és átgondoltan gazdálkodott a város.

A közmunkaprogram, a Városőrség tevékenysége mellett a polgármester szót ejtett az önkormányzati intézmények helyzetéről. A BRTK Könyvtár és Emlékház 2020-ra célul tűzte ki a Minősített Könyvtár cím elnyerését. A Gondozási Központ, melynek élén jelenleg megbízott vezető áll, idén márciusban önkormányzati tulajdonú ingatlanba költözik át. Siófok Város Óvodája és Bölcsődéje intézményeiben elindult az óvoda felújítási program, melynek keretében elsőként a Katicabogár Óvoda felújítását kezdték el 2017-ben. A többi épület állagmegóvásához is biztosították a forrásokat, új eszközök beszerzése valósult meg. A Kálmán Imre Kulturális Központ tavaly a magyar kultúra napján miniszteri elismerésben részesült, és 3 éven át a Minősített Közművelődési Intézmény cím viselését is megszerezte, az idei kultúra napján országosan egyedüliként Közművelődési Minőség Díjat kapott. A KIKK-ben többek közt felújították a művészöltözőket, vizesblokkokat, műszaki helyiségeket, nyílászárókat, a tetőszigetelés és a fűtéskorszerűsítés is megtörtént.

- Az önkormányzati cégek jó esetben óvják, gyarapítják vagyonunkat, azonban a Balaton-parti Kft. új ügyvezetőjének öröksége súlyos volt, a Siókom Kft-é nem különben, a Zöldfok és a Bahart jövője egyaránt bizonytalanná vált, az új temetkezési cégünk egyelőre még nem értékelhető – összegezte az önkormányzati tulajdonú cégek helyzetét Dr. Lengyel Róbert, hozzátéve, a tavalyi évben több cégnél a vezetőváltás már újabb fejlesztéseket, fejlődést eredményezett.

A város turizmusa kapcsán a polgármester kiemelte, hogy Siófok vendégéjszakáinak száma évek óta egymillió feletti.

A civil egyesületek helyzetével kapcsolatban átdolgozásra került a civil egyesületek arányos támogatási rendszere, melynek összegét is megemelték tavaly, megvalósult az összehangolt civil tevékenység, létrejött a Civil Kerekasztal egyeztető fórum. A régi könyvtár épülete 2017 végére átmeneti megoldásként civil házzá vált.

Számos új beruházással gazdagodott a város, út- és járdafelújítások zajlottak, több helyen megvalósult a csapadékvíz-elvezetés, játszóterek, sportparkok épültek, felújult a Hivatal épülete, megvalósult a Vak Bottyán János Általános Iskola energetikai korszerűsítése, a temetkezési iroda kialakítása, az Alsó utcai közvilágítás kiépítése, valamint a parton egy Selfiepont kialakítása.

- Jelenleg 36 előkészített projekt vár a megvalósításra, melyekhez a források is rendelkezésre állnak, ezekhez az előkészítési folyamatok zajlanak – emelte ki a polgármester.  

 

A Településfejlesztési Operatív Program keretében 1,5 milliárd forint forrásra pályázott a város, melyből hat projekt valósulhat meg: Siófok déli városrész csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése, gazdasági terület ipari parkká történő fejlesztése, Siófoki Rendelőintézet infrastrukturális és tárgyi feltételeinek fejlesztése, Baross Gábor Szakközépiskola energetikai korszerűsítése, az infrastruktúra és a zöld terület felújítása, valamint gazdaságélénkítés megvalósítása Siófok Ezüstpart városrészben, Siófok és Térsége helyi foglalkoztatási helyzet javítása.

Dr. Lengyel Róbert beszámolójában kihangsúlyozta, hogy a Petőfi sétányon a közbiztonság helyzete jelentősen javult, az új biztonsági rendszernek köszönhetően (kamerarendszer és elő erős őrzés) a turisztikai szezonban elkövetett regisztrált bűncselekmények száma két év alatt több mint 340-ről 59-re csökkent. A bulituristák száma csökkent, megjelentek a családosok a sétányon.

A polgármester az illegális hulladéklerakás helyzetéről is beszámolt, mobil kamerákkal figyelik meg az illegális hulladéklerakó helyeket, melyek által számos kameraképet rögzítettek a bűncselekményt elkövetőkről és bírságot szabtak ki. Megoldásként a szabályozás szigorítását tűzte ki célul a város.

Uszoda projekt kapcsán szóba került, hogy Siófok az országos tanuszoda építési programból kimaradt, ennek oka, hogy a Galerius Fürdő úgy hirdette magát, hogy a Fürdőben a gyerekek úszásoktatása megoldott.

- Jelenleg ott tartunk, hogy egy TAO pályázati rendszerben megépíthető uszodája lehet az elkövetkezendő időszakban Siófoknak, ezt a lehetőséget tudta felkutatni országgyűlési képviselő úr. Ez nem egy klasszikus uszoda, hanem vászonborítású, de jó minőségű, Németország számos nagyvárosában bevált uszodáról beszélünk. Kilitin a sporttelep és a műfüves focipályák melletti üres területen került kijelölésre az uszoda helye. Amint a pályázati lehetőség megnyílik, vélhetőleg az idei esztendőben, ez a projekt kezdetét tudja venni – mondta el Dr. Lengyel Róbert.

- Számos vérző pontja van a városnak, az egyik ilyen a közlekedés rendje, óriási probléma a parkolóhelyek száma – fejtette ki a polgármester a közlekedés témakörében - Jelen pillanatban alig vannak a városban, a városközpontban meg már nincsenek is olyan területek, melyek alkalmasak lennének arra, hogy a város viszonylag nagy mennyiségű autó számára megfelelő parkolóhelyet alakítson ki. Ahhoz, hogy ebben előre tudjunk lépni, területeket kell majd a későbbiekben kivásárolnunk. Most annyit sikerült elérni, hogy a Lidl tulajdonában levő vásárcsarnoki parkolót a város egy évre kibérelte az áruháztól, melyet parkolás céljából rendelkezésre bocsájt. Ezzel együtt továbbra is stratégiai cél a parkolóhelyek kialakítása – mondta el Dr. Lengyel Róbert.  

A tavalyi évben egy munkacsoport vizsgálta, hol lenne szükség kisebb átalakításokra a közlekedés rendjében, valamint a városlakók is elmondhatták erről véleményüket. A javaslatok megvalósítása hamarosan elkezdődik.

A városban rövidesen elindul a Sió-csatorna felújítása, az új zsilip építése, ami útlezárásokkal, a Sió-csatorna mellett rendelkezésre álló parkoló terület megszűnésével járhat a következő két évben.  

A választási év kapcsán a polgármester elmondta, hogy kemény időszak lesz, nagyon meg kell húznia a nadrágszíjat a városnak, sok olyan projekt van, ami szorossá teszi a költségvetést.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

2018. 05. 08.

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon
Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.
Részletek »

Álláskereső RapidRandi

2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.
Részletek »

Hétköznapi hőseink képekben

2018. 04. 28.

A tűzoltók és a rendőrök munkáját, valamint Siófok 50. évfordulója alkalmából a város nevezetességeit ábrázolták alkotásaikon azok a gyerekek, akik részt vettek a Siófoki Rendőrkapitányság Nyugdíjas Egyesületének II. Gyermekrajz pályázatán.
Részletek »

Nosztalgikus klubtalálkozó

2018. 04. 26.

Nosztalgikus klubtalálkozó
Egykori kórházi és MAHART-os klubtagok emlékeztek vissza az 1970-es évektől a ’80-as évek végéig tartó sokrétű, változatos programokban gazdag klubéletre.
Részletek »
Még több magazin cikk

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »

Negyedmillió kiscsukával gyarapszik a Balaton halállománya

2018. 04. 28.

Kétszázötvenezer kiscsuka kezdheti meg új életét ezekben a napokban a Balatonban – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

2018. 04. 27.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!
Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a vendéglátásban. Az Álláskereső RapidRandi összehozza a munkaadókat a leendő munkavállalókkal, így akár egyetlen nap alatt megoldódhat a nyári munka kérdése.
Részletek »

Nyitott Balaton: Boldog Békeidők, Piknik a Parton, pecsételés két keréken

2018. 04. 27.

Április 27-e és május 27-e között rendezik meg az idei Nyitott Balaton akciót, ahol rengeteg izgalmas kalanddal, például vártámadással várják az érdeklődőket, de a nyugalmasabb időtöltésre vágyók is találnak maguknak programot, például a Boldog Békeidők rendezvényen. A haspártiak Palacsintafesztiválon vagy a Piknik a Parton rendezvényen töltődhetnek fel élményekkel és kalóriákkal.
Részletek »

Ingatlan.com: 15-20 százalékot drágultak a Balaton környéki ingatlanok

2018. 04. 22.

Körülbelül 15-20 százalékot drágultak a Balaton környékén található ingatlanok – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Részletek »

A Balaton közepére is épül viharjelző

2018. 04. 21.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) nyílt közbeszerzésen keres szállítót 22 balatoni viharjelző berendezésre, ezek közül három a tó közepén működik majd – a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Részletek »

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit

2018. 04. 20.

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit
Az e-autók után itt a magyar e-jetski. Már a Balaton tesztelik a Narke Electrojet prototípusát, amely a világ első sorozatgyártásra fejlesztett, elektromos meghajtású jet-skije.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai