Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

Magazin

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 07. 02.

Semmelweis nap

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték
a Siófoki Kórház Rendelőintézet dolgozóit
pénteken a kórház aulájában. Az egészségügyben dolgozók napja alkalmából több orvos, nővér és egészségügyi dolgozó részesült főigazgatói oklevél, dicséretben, illetve jutalmat adott át a térség országgyűlési képviselője Witzmann Mihály, és a város polgármestere dr. Lengyel Róbert is.

Ez a nap egy pillanat számunkra amikor megállhatunk egy kicsit és önmagunkról beszélhetünk, fogalmazott Inczeffy István főigazgató az ünnepségen. Mint mondta Semmelweis Ignác életének tragikuma és orvosi tevékenységének sikere pontosan jelképezi, hogy mit jelent egy egészségügyi pálya.

- Mi tudjuk pontosan, hogy ez egész embert kíván. Nemcsak hivatástudatról van itt szó, hanem akaraterőről, szakmai tudásról, folyamatos tanulásról. Ez egy olyan szakma, ami folyamatos kontroll alatt történik, egyfolytában fejlődik és rendkívül igényli az elismerést. És ha nem becsüljük önmagunkat és nem gondolunk önmagunkra, akkor nem is várhatunk elismerést- fejtette ki a főigazgató.

- Ismét lehetőségünk van arra, hogy emlékezzünk az édesanyák megmentőjére, Semmelweis Ignácra, de azt gondolom, hogy ez a mai nap nem csak a megemlékezésről kell, hogy szóljon, hanem az ünneplésről is. Ez az intézmény mindig bizonyított. Nemrég ünnepeltük a kórház alapításának ötvenedik évfordulóját. A legnagyobb elismerés ez az 5 évtized, hogy ez az intézmény talpon van, ez pedig önöknek és az egykori kollégáiknak köszönhető. Hálával, köszönettel és tisztelettel tartozunk önöknek és azoknak, akik az elmúlt 50 évben ezt az intézményt működtették. Azoknak akik, a mindennapok világában munkájukkal, hivatásukkal, odaadásukkal, szorgalmukkal, szolidaritásukkal és segítőkészségükkel bizonyították azt, hogy képesek és alkalmasak arra, és az intézmény képes és alkalmas arra, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott, gyógyulni vágyó embertársaiknak. A mai nap erről is szól- mondta köszöntőjében Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki azt is elmondta, hogy a köszönet és elismerés mellett egy ilyen ünnepi alkalom arra is lehetőséget teremt, hogy a jövőbe is tekintsünk. Mint mondta, az ünnepség hetében kezdték el a jövő évi költségvetés tárgyalását, általános vitáját a parlamentben. Ezek szerint a jövő évben a magyar egészségügy finanszírozására még az ideinél is több forrást sikerült a kormánynak előterjeszteni, 101 milliárd forinttal jut több az egészségügyre jövőre, mint az idei esztendőben jutott. Witzmann Mihály arra is emlékeztetett, hogy a 2010-es kormányváltás óta 542 milliárd forinttal költ többet a kormány az egészségügyre, melynek a siófoki kórházban is látványos nyomai voltak, fejlesztések, eszközbeszerzések, bérfejlesztések tekintetében.

- Félreértés ne essék, pontosan tudjuk, hogy még mindig nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, ezt csak azért mondtam, hogy az eddigiekhez hasonlóan jövőre sem lesz kevesebb a finanszírozás, sőt lényegesen több lesz- összegezte a képviselő, aki a korábbi évekhez hasonlóan a kórház vezetőinek tanácsára két személynek, Nyári Erikának és Miszlai Lászlónak adott át egy-egy kékestetői hosszúhétvégére szóló utalványt.

- Azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak, köszönetet tolmácsoljak önöknek. Az elmúlt időszakban, továbbra is az itt élők, a környékben élők többségének a megelégedésére végezték el a munkájukat, a nehézségek ellenére olyan egészségügyi szolgáltatást tudtak biztosítani az itt élőknek, ami meggyőződésem szerint a döntő többség igényeit kielégítette. Ez köszönetet és tiszteletet érdemel. Én sem jöttem üres kézzel idén sem, egy tavalyi kezdeményezésem eredményeként a városvezetés vita nélkül elfogadta, hogy a kórház régi épületének első szintjén lévő linóleumpadlózat cseréjéhez a szükséges pénzeszközt a város rendelkezésre bocsátja. A legutóbbi képviselőtestületi ülésen a kórház vezetés kérésének helyt adva, egy kápolna építéséhez is viszonylag jelentős összeget biztosított a város vezetése. A főigazgató úr javaslatára két kolléganőjüket dr. Mezőfi Editet és Oroszné Erdélyi Krisztinát is jutalomban szeretném részesíteni- mondta az ünnepségen dr. Lengyel Róbert polgármester.

Kitűnő, jeles tanulmányi eredményéért, főigazgatói oklevelet vehettek át: Farkasné Izsó Tünde, Horváth Krisztina, Takács Tamás, Zsenkovics Margit, Pap Csanád,

Elméleti felkészültsége, több éves tapasztalata, kiemelkedő gyógyító tevékenysége alapján, adjunktus kinevezésben részesült Dr. Tóth Zoltán, Dr. Szabó Imre.

Folyamatosan kiemelkedő tevékenységének elismeréseként főigazgatói dicséretben részesült, Helbszt Andrea, Patek Szilvia, Peindlich Edit, Vatiné Ékes Szilvia, Dr. Szépvölgyi Anikó, Horváth Mária

A kórház érdekében kifejtett, kimagasló tevékenysége, munkássága alapján Semmelweis emlékérem kitüntetést kapott, dr. Czurkó Géza

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai