Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 07. 02.

Semmelweis nap

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték
a Siófoki Kórház Rendelőintézet dolgozóit
pénteken a kórház aulájában. Az egészségügyben dolgozók napja alkalmából több orvos, nővér és egészségügyi dolgozó részesült főigazgatói oklevél, dicséretben, illetve jutalmat adott át a térség országgyűlési képviselője Witzmann Mihály, és a város polgármestere dr. Lengyel Róbert is.

Ez a nap egy pillanat számunkra amikor megállhatunk egy kicsit és önmagunkról beszélhetünk, fogalmazott Inczeffy István főigazgató az ünnepségen. Mint mondta Semmelweis Ignác életének tragikuma és orvosi tevékenységének sikere pontosan jelképezi, hogy mit jelent egy egészségügyi pálya.

- Mi tudjuk pontosan, hogy ez egész embert kíván. Nemcsak hivatástudatról van itt szó, hanem akaraterőről, szakmai tudásról, folyamatos tanulásról. Ez egy olyan szakma, ami folyamatos kontroll alatt történik, egyfolytában fejlődik és rendkívül igényli az elismerést. És ha nem becsüljük önmagunkat és nem gondolunk önmagunkra, akkor nem is várhatunk elismerést- fejtette ki a főigazgató.

- Ismét lehetőségünk van arra, hogy emlékezzünk az édesanyák megmentőjére, Semmelweis Ignácra, de azt gondolom, hogy ez a mai nap nem csak a megemlékezésről kell, hogy szóljon, hanem az ünneplésről is. Ez az intézmény mindig bizonyított. Nemrég ünnepeltük a kórház alapításának ötvenedik évfordulóját. A legnagyobb elismerés ez az 5 évtized, hogy ez az intézmény talpon van, ez pedig önöknek és az egykori kollégáiknak köszönhető. Hálával, köszönettel és tisztelettel tartozunk önöknek és azoknak, akik az elmúlt 50 évben ezt az intézményt működtették. Azoknak akik, a mindennapok világában munkájukkal, hivatásukkal, odaadásukkal, szorgalmukkal, szolidaritásukkal és segítőkészségükkel bizonyították azt, hogy képesek és alkalmasak arra, és az intézmény képes és alkalmas arra, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott, gyógyulni vágyó embertársaiknak. A mai nap erről is szól- mondta köszöntőjében Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki azt is elmondta, hogy a köszönet és elismerés mellett egy ilyen ünnepi alkalom arra is lehetőséget teremt, hogy a jövőbe is tekintsünk. Mint mondta, az ünnepség hetében kezdték el a jövő évi költségvetés tárgyalását, általános vitáját a parlamentben. Ezek szerint a jövő évben a magyar egészségügy finanszírozására még az ideinél is több forrást sikerült a kormánynak előterjeszteni, 101 milliárd forinttal jut több az egészségügyre jövőre, mint az idei esztendőben jutott. Witzmann Mihály arra is emlékeztetett, hogy a 2010-es kormányváltás óta 542 milliárd forinttal költ többet a kormány az egészségügyre, melynek a siófoki kórházban is látványos nyomai voltak, fejlesztések, eszközbeszerzések, bérfejlesztések tekintetében.

- Félreértés ne essék, pontosan tudjuk, hogy még mindig nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, ezt csak azért mondtam, hogy az eddigiekhez hasonlóan jövőre sem lesz kevesebb a finanszírozás, sőt lényegesen több lesz- összegezte a képviselő, aki a korábbi évekhez hasonlóan a kórház vezetőinek tanácsára két személynek, Nyári Erikának és Miszlai Lászlónak adott át egy-egy kékestetői hosszúhétvégére szóló utalványt.

- Azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak, köszönetet tolmácsoljak önöknek. Az elmúlt időszakban, továbbra is az itt élők, a környékben élők többségének a megelégedésére végezték el a munkájukat, a nehézségek ellenére olyan egészségügyi szolgáltatást tudtak biztosítani az itt élőknek, ami meggyőződésem szerint a döntő többség igényeit kielégítette. Ez köszönetet és tiszteletet érdemel. Én sem jöttem üres kézzel idén sem, egy tavalyi kezdeményezésem eredményeként a városvezetés vita nélkül elfogadta, hogy a kórház régi épületének első szintjén lévő linóleumpadlózat cseréjéhez a szükséges pénzeszközt a város rendelkezésre bocsátja. A legutóbbi képviselőtestületi ülésen a kórház vezetés kérésének helyt adva, egy kápolna építéséhez is viszonylag jelentős összeget biztosított a város vezetése. A főigazgató úr javaslatára két kolléganőjüket dr. Mezőfi Editet és Oroszné Erdélyi Krisztinát is jutalomban szeretném részesíteni- mondta az ünnepségen dr. Lengyel Róbert polgármester.

Kitűnő, jeles tanulmányi eredményéért, főigazgatói oklevelet vehettek át: Farkasné Izsó Tünde, Horváth Krisztina, Takács Tamás, Zsenkovics Margit, Pap Csanád,

Elméleti felkészültsége, több éves tapasztalata, kiemelkedő gyógyító tevékenysége alapján, adjunktus kinevezésben részesült Dr. Tóth Zoltán, Dr. Szabó Imre.

Folyamatosan kiemelkedő tevékenységének elismeréseként főigazgatói dicséretben részesült, Helbszt Andrea, Patek Szilvia, Peindlich Edit, Vatiné Ékes Szilvia, Dr. Szépvölgyi Anikó, Horváth Mária

A kórház érdekében kifejtett, kimagasló tevékenysége, munkássága alapján Semmelweis emlékérem kitüntetést kapott, dr. Czurkó Géza

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Minden út Siófokra vezet

2018. 09. 12.

Minden út Siófokra vezet
„Szombat este, hogyha leszáll a szép nyári est, Készülődik a víkendre, Aki nem rest. Kora reggel randevú az állomás előtt, Visz a vonat Balatonra, Sok édes kis nőt. [...] „
Részletek »

Kutatók éjszakája a Perczelben

2018. 09. 11.

Szeptember 28. 1800 – „minden, ami víz”
Részletek »

Kúrszalonoktól a szabadtéri színpadig

2018. 09. 10.

Kúrszalonoktól a szabadtéri színpadig
Pillanatképek a fürdőváros szórakozási, kulturális életéből, avagy hogyan épült szabadtéri színpad sóderért és lisztért.
Részletek »

Ember a kennelben

2018. 09. 07.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Emberkennel projekt, nyárzáró jótékonyság koncert és segítőkész emberek színezték a meleg napokat.
Részletek »

A remény szigete

2018. 09. 06.

Ha van lehetőség a segítésre, keress arra érdemes csoportot, adj hozzá néhány ötletet, hogy megvalósuljon sokak vágya.
Részletek »

A főidény vége előtt túl az egymillión

2018. 08. 26.

A főidény vége előtt túl az egymillión
Augusztus 23-án délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi egymilliomodik komputasát, bő egy héttel korábban, mint tavaly, amikor is augusztus 31-én került sor a hasonló ünnepségre.
Részletek »

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 25.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Sosem volt még ilyen meleg a Balaton augusztusban

2018. 08. 22.

Az OMSZ Siófoki Viharjelző Obszervatóriumának munkatársai a Balatoni Vízirendézet segítségével keresztirányban, 2 méter mélységben végigmérték a Balaton keleti medencéjének vízhőmérsékletét. A mérések alapján a vízhőmérséklet mindenütt 27,4 fok felett volt- számol be honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Részletek »

Olvasókuckó a Siófok katamaránon

2018. 08. 20.

Balatonról szóló könyveket népszerűsítenek a Siófok – Balatonfüred útvonalon közlekedő BAHART hajón, még olvasói sarkot is berendeztek. Az akciótól azt várják, hogy az utazás alatt elolvasott mesék segítenek majd abban, hogy újabb és újabb helyeket keressenek fel az utazók a parton is.
Részletek »

Látványos képek a Samsara fesztiválról

2018. 08. 20.

Látványos képek a Samsara fesztiválról
Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az idei rendezvény, miközben a lényeg változatlan maradt.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »
Még több magazin cikk

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Eredményes volt a rendőrség együttműködése a társszervezetekkel a Balatonnál

2018. 09. 17.

Eredményesnek értékelte a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrség együttműködését a polgárőrökkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal a Balatonnál a nyári szezonban csütörtökön Fonyódon újságírók előtt. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt kiemelte, több ezer ember dolgozott a szezon közbiztonságának garantálásán.
Részletek »

Közös kincsünk a Balaton

2018. 09. 16.

Kettőszázharminc, a turizmusban dolgozó szakemberrel a fedélzetén futott ki a balatonföldvári kikötőből a Somogyi Hírlap I. Balatoni Médiahajója pénteken. A tanácskozás témája a Balaton jövője volt.
Részletek »

Állami ingatlanhoz juthatnak balatoni önkormányzatok

2018. 08. 27.

Példaértékű tárgyalások kezdődtek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) között a kiemelt üdülőövezetben található 95 állami ingatlanról, amelyre szükségük lenne a helyi önkormányzatoknak fejlesztéseikhez - tájékoztatta Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója az MTI-t kedden.
Részletek »

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése

2018. 08. 21.

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése, amelynek eredményét 2021-től szinte minden érintett településen érezhetik majd a bringások.
Részletek »

Balatoni Ebike Töltőhálózat

2018. 08. 21.

Balatoni Ebike Töltőhálózat
Országosan is egyedülálló szolgáltatásként ebike, azaz elektromos kerékpár töltőhálózat indult a Balatonnál a Balatontipp.hu kezdeményezésére és koordinálásával. A hálózatba olyan éttermek, büfék és más szolgáltatók kapcsolódtak be, melyek a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínálnak.
Részletek »

Kimerült kajakost kellett menteniük a vízirendőröknek

2018. 08. 09.

A siófoki vízirendőrök segítettek partra egy kimerült kajakost július utolsó hétvégéjén.
Részletek »

Diákok segítik a rendőrök munkáját

2018. 08. 08.

Hosszú évek óta üzemelnek nyáron a bűnmegelőzési centrumok, ahol diákok teljesítenek szolgálatot. Ebben az évben július 2. és augusztus 21. között öt turnusban vesznek részt a táborban középiskolások, akik strandokon és parkolókban végzik prevenciós tevékenységüket – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóanyagában.
Részletek »

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »
Még több Balaton cikk

Látványos prológgal rajtolt Siófokon a Tour de Hongrie

2018. 08. 22.

Augusztus 14-én Siófokon rendezték meg a 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny látványos prológját.
Részletek »

Megyei strandfoci bajnokság

2018. 08. 19.

Megyei strandfoci bajnokság
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a siófoki MLSZ Beach Arénában a leány U16-os megyei bajnokság, 5 csapat részvételével.
Részletek »

Balaton-trófea

2018. 08. 19.

Balaton-trófea
Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton-trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »

Kosártábor

2018. 08. 18.

Kosártábor
Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.
Részletek »

Balaton Trófea

2018. 07. 28.

Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton Trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai