Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Hír 2018. 07. 02.

Semmelweis nap

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték
a Siófoki Kórház Rendelőintézet dolgozóit
pénteken a kórház aulájában. Az egészségügyben dolgozók napja alkalmából több orvos, nővér és egészségügyi dolgozó részesült főigazgatói oklevél, dicséretben, illetve jutalmat adott át a térség országgyűlési képviselője Witzmann Mihály, és a város polgármestere dr. Lengyel Róbert is.

Ez a nap egy pillanat számunkra amikor megállhatunk egy kicsit és önmagunkról beszélhetünk, fogalmazott Inczeffy István főigazgató az ünnepségen. Mint mondta Semmelweis Ignác életének tragikuma és orvosi tevékenységének sikere pontosan jelképezi, hogy mit jelent egy egészségügyi pálya.

- Mi tudjuk pontosan, hogy ez egész embert kíván. Nemcsak hivatástudatról van itt szó, hanem akaraterőről, szakmai tudásról, folyamatos tanulásról. Ez egy olyan szakma, ami folyamatos kontroll alatt történik, egyfolytában fejlődik és rendkívül igényli az elismerést. És ha nem becsüljük önmagunkat és nem gondolunk önmagunkra, akkor nem is várhatunk elismerést- fejtette ki a főigazgató.

- Ismét lehetőségünk van arra, hogy emlékezzünk az édesanyák megmentőjére, Semmelweis Ignácra, de azt gondolom, hogy ez a mai nap nem csak a megemlékezésről kell, hogy szóljon, hanem az ünneplésről is. Ez az intézmény mindig bizonyított. Nemrég ünnepeltük a kórház alapításának ötvenedik évfordulóját. A legnagyobb elismerés ez az 5 évtized, hogy ez az intézmény talpon van, ez pedig önöknek és az egykori kollégáiknak köszönhető. Hálával, köszönettel és tisztelettel tartozunk önöknek és azoknak, akik az elmúlt 50 évben ezt az intézményt működtették. Azoknak akik, a mindennapok világában munkájukkal, hivatásukkal, odaadásukkal, szorgalmukkal, szolidaritásukkal és segítőkészségükkel bizonyították azt, hogy képesek és alkalmasak arra, és az intézmény képes és alkalmas arra, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott, gyógyulni vágyó embertársaiknak. A mai nap erről is szól- mondta köszöntőjében Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki azt is elmondta, hogy a köszönet és elismerés mellett egy ilyen ünnepi alkalom arra is lehetőséget teremt, hogy a jövőbe is tekintsünk. Mint mondta, az ünnepség hetében kezdték el a jövő évi költségvetés tárgyalását, általános vitáját a parlamentben. Ezek szerint a jövő évben a magyar egészségügy finanszírozására még az ideinél is több forrást sikerült a kormánynak előterjeszteni, 101 milliárd forinttal jut több az egészségügyre jövőre, mint az idei esztendőben jutott. Witzmann Mihály arra is emlékeztetett, hogy a 2010-es kormányváltás óta 542 milliárd forinttal költ többet a kormány az egészségügyre, melynek a siófoki kórházban is látványos nyomai voltak, fejlesztések, eszközbeszerzések, bérfejlesztések tekintetében.

- Félreértés ne essék, pontosan tudjuk, hogy még mindig nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, ezt csak azért mondtam, hogy az eddigiekhez hasonlóan jövőre sem lesz kevesebb a finanszírozás, sőt lényegesen több lesz- összegezte a képviselő, aki a korábbi évekhez hasonlóan a kórház vezetőinek tanácsára két személynek, Nyári Erikának és Miszlai Lászlónak adott át egy-egy kékestetői hosszúhétvégére szóló utalványt.

- Azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak, köszönetet tolmácsoljak önöknek. Az elmúlt időszakban, továbbra is az itt élők, a környékben élők többségének a megelégedésére végezték el a munkájukat, a nehézségek ellenére olyan egészségügyi szolgáltatást tudtak biztosítani az itt élőknek, ami meggyőződésem szerint a döntő többség igényeit kielégítette. Ez köszönetet és tiszteletet érdemel. Én sem jöttem üres kézzel idén sem, egy tavalyi kezdeményezésem eredményeként a városvezetés vita nélkül elfogadta, hogy a kórház régi épületének első szintjén lévő linóleumpadlózat cseréjéhez a szükséges pénzeszközt a város rendelkezésre bocsátja. A legutóbbi képviselőtestületi ülésen a kórház vezetés kérésének helyt adva, egy kápolna építéséhez is viszonylag jelentős összeget biztosított a város vezetése. A főigazgató úr javaslatára két kolléganőjüket dr. Mezőfi Editet és Oroszné Erdélyi Krisztinát is jutalomban szeretném részesíteni- mondta az ünnepségen dr. Lengyel Róbert polgármester.

Kitűnő, jeles tanulmányi eredményéért, főigazgatói oklevelet vehettek át: Farkasné Izsó Tünde, Horváth Krisztina, Takács Tamás, Zsenkovics Margit, Pap Csanád,

Elméleti felkészültsége, több éves tapasztalata, kiemelkedő gyógyító tevékenysége alapján, adjunktus kinevezésben részesült Dr. Tóth Zoltán, Dr. Szabó Imre.

Folyamatosan kiemelkedő tevékenységének elismeréseként főigazgatói dicséretben részesült, Helbszt Andrea, Patek Szilvia, Peindlich Edit, Vatiné Ékes Szilvia, Dr. Szépvölgyi Anikó, Horváth Mária

A kórház érdekében kifejtett, kimagasló tevékenysége, munkássága alapján Semmelweis emlékérem kitüntetést kapott, dr. Czurkó Géza

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Siófok a turisztikai élvonalban

2019. 02. 11.

Siófok a turisztikai élvonalban
A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.
Részletek »

Születésnapi köszöntő

2019. 02. 07.

Születésnapi köszöntő
100. születésnapja alkalmából köszöntötte a városvezetés Varga Jánosnét (született Seer Magdolna).
Részletek »

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

2019. 01. 28.

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben
Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért kiszebábot is égetnek, ami vasárnap a Balaton jegén végzi, hátha az megolvad.
Részletek »

Pályaorientációs nap a siófoki gimnáziumban

2019. 01. 21.

Közel 20 egyetem és főiskola, valamint különböző szakmák képviselői tartottak előadásokat a Siófoki Perczel Mór Gimnázium pályaorientációs napján a gimnázium diákjainak január 21-én.
Részletek »

Reflektorfényben az Anyukák

2019. 01. 19.

Családias, oldott hangulatban zajlott a Sió Paktum Foglalkoztatási Projekt 3. „Anya Ügyes!” workshopja! A Siófok és térsége Paktumirodában ezen a napon az anyukák szó szerint is reflektorfénybe kerülhettek egy-egy önéletrajzba kerülő jó minőségű fotó elkészülése erejéig.
Részletek »

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai

2019. 01. 18.

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai
Az egészségtudatos táplálkozással, a változatos és egészséges étrend fontosságával, valamint környékbeli termelők termékeivel ismerkedhettek meg a Siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjai és pedagógusai a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról Otthonra című programsorozatának keretében január 10-én.
Részletek »

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »

Elindult az idei balatoni területi horgászjegyek értékesítése

2019. 01. 26.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. elérhetővé tette a saját rendszerében a 2019-es balatoni területi jegyek értékesítési lehetőségét – olvasható a cég honlapján, amely arra is figyelmezetet, hogy érdemes az engedélyt vásárolni akaróknak előbb az oldalon tájékozódni.
Részletek »

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon

2019. 01. 25.

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon
A magyarországi adatbázisban található legöregebb dankasirályt fotózta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportjának egyik tagja, Főnyedi Elemér hétfőn Siófokon.
Részletek »

Június első hétvégéjén lesz a Nemzeti Regatta a Balatonon

2019. 01. 23.

A Bahart idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Az előkészületek megkezdődtek, már zajlik a települések nevezése – írja sajtóközleményében a Balatoni Hajózási Zrt.
Részletek »

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat

2019. 02. 10.

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat
A B33 Kosárlabda Diákolimpia Somogy megyei döntőjében diadalmaskodott a siófoki csapat Kaposváron.
Részletek »

Két saját nevelésű fiatal is a felnőtt kerettel készül tavasszal

2019. 02. 09.

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetsége, Lapos Máté és Török Dávid a felnőttekkel edz majd a tavasz folyamán. Mindkettőjüknek ki lett váltva a kettős versenyengedély, így akár be is mutatkozhatnak NB II-ben!
Részletek »

Csoportelsők a lányok

2019. 02. 08.

Csoportelsők a lányok
Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.
Részletek »

Siófok KC: már háromból három!

2019. 01. 22.

Nem fékeznek a Siófokiak; az Ikast és a Metzingen után a svéd bajnok Sävenhofot is legyőzték az EHF kupa csoportkörének harmadik fordulójában! Dedu ellenállhatatlan volt a kapuban, a Böhme, Aoustin duó pedig tizennégy góllal „kedveskedett” a vendégeknek.
Részletek »

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »
Még több sport cikk