Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Hír 2018. 10. 08.

Felszálló ágban a Balaton-parti Kft.

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Nyáron már górcső alá vettük az idei szezont, és mivel a szezonbeszámolókról csak jövő hónapban tudunk írni (a testület következő ülésén tárgyalja a témát), így körülnéztünk a strandok tájékán, annál is inkább, mert a Balaton parti Kft. már nem csak a fürdőhelyekkel foglalkozik.

2016. október 1-jével került Pintér Tamás a Balaton-parti Kft. élére, az első hónapban az előző ügyvezetővel közösen irányította a céget, azóta pedig egyedül. Az eltelt időszakban a kft. már nem csak a strandokkal és a Galerius fürdővel foglalkozik, hanem a szabadtéri színpadot is működteti, és a jubileumi rendezvénysorozat lebonyolítása is a feladatai közé tartozik. Pintér Tamás érkezésekor a kft. jelentős, közel 1 milliárdos hitelállománnyal rendelkezett, és közel 100 milliós vesztesége volt. A tavalyi év végére a veszteség közel a felére csökkent, míg az idei évben várhatóan sikerül nulla közeli állapotba hozni.

- A kidolgozott stratégiánknak és az elképzeléseinknek megfelelően jövőre pozitív adózott eredménnyel tud a cég zárni. Ezzel 2 év alatt sikerült a veszteséges céget nyereségessé tennünk. Ehhez szükséges volt a cég profiljának átalakítására, és olyan ágazatok bevezetésére, mely egész éven át képez bevételt. A 2017. évben több, mint 400 millió forinttal csökkentettük le a cég hitelállományát, ez is jelentősen hozzájárult az eredményes működéshez - mondta Pintér Tamás, a Kft. ügyvezető igazgatója.

A tavalyi évben a kft. átvette a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad működtetését is, melyről elmondható, hogy újra felkerült az ország kulturális térképére. Az első évében 40 milliós veszteséggel üzemelt a színház, míg 2018-ban ez a veszteség 10 millió Ft alá csökkent. Az első évben 27 előadást vittek színpadra, melyen 9831 néző volt. Az idei évben összesen 18 előadáson 10.041 néző szórakozott. A 2017. évi 364 fős átlag nézőszám 557 főre emelkedett, mely 53 %-os növekedést jelent. Átalakításon estek át a strandok is, pontosabban ez az átalakulás folyamatos, és már megvannak a tervek a jövőre nézve is. Két év alatt sikerült felújítani a két fizetős strandot úgy, hogy emellett olyan beruházásokat is végrehajtottak a kft. munkatársai, melyek többletszolgáltatást nyújtanak a strandolók számára. A nagystrandon elkészült egy 160 m2-es gyermekmedence, egy 800 m2-es gyermekjátszótér, két öltöző, illetve a vizesblokk és egészségügyi szoba felújítása. A sóstói strandon teljes promenád került kiépítésre, strandszervízzel. Lecserélték és modernizálták a büféket, felújították a vizesblokkot, kiépítették a tusolókat, pelenkázót, öltözőkabinokat. Összességében közel 150 millió Ft-ot fordítottak fejlesztésekre úgy, hogy nem kértek önkormányzati forrást, és nem vettek fel hitelt sem.

- Strandjaink látogatottságáról is elmondható, hogy folyamatosan növekszik. Pontos számokat a siófoki nagystrandról tudok mondani, ahol az első évben a jegyár bevételek 28 %-kal emelkedtek a nagystrand legjobb évéhez viszonyítva, míg ez a szám további 24 %-kal tudott emelkedni a 2018. évi turisztikai szezonban. Elmondható tehát, hogy a kidolgozott fejlesztések, változtatások 52 %-os növekedést eredményeztek a cég, ezen keresztül pedig Siófok Város Önkormányzata számára. Azonban ezzel nem dőlhetünk hátra, hiszen továbbra is erős verseny folyik a balatoni városok között mind a belföldi, mind a külföldi turisták kegyeiért. A célunk az, hogy 2019-ben is tovább növeljük a strandok látogatottságát, ezáltal még stabilabbá, erősebbé téve Siófok Város Önkormányzatának legnagyobb cégét - részletezteaz ügyvezető.

Következő állomásunk a Galerius fürdő, amely szintén folyamatos növekedési pályán van az elmúlt 2 évben. Ahogy az ügyvezetőtől hallottuk, ebben nagy szerepe van az ott dolgozó vezetői gárdának is, továbbá köszönhető ez a szolgáltatásbővítésnek és a meglévő szolgáltatások minőségjavításának. Az első évben közel 60 millió Ft-ot, míg idén további 50 millió Ft-ot költöttek fejlesztésre és állagmegóvásra. A strandokhoz hasonlóan itt is hitelfelvétel, illetve önkormányzati támogatás nélkül történtek a fejlesztések.

- Az elmúlt két év számai azt mutatják, hogy a menedzsment által választott stratégia helyes és megalapozott volt. Annak érdekében, hogy a cég továbbra is fejlődő pályán tudjon maradni, középtávú projektek megtervezése és megvalósítása a legfontosabb dolog. Ahhoz, hogy ezeket felelősséggel ki tudjam dolgozni és végigvinni, számomra egyedül csak a bizalom szükségeltetik. A jelenleg érvényben lévő megbizatásom 2019. december 31-ével lejár. Amennyiben Siófok Város Önkormányzata elégedett munkámmal, és további megbizatást kapok tőlük, hasonló pályán fogom tartani a Balatonparti Kft.-t, úgy gondolom, hogy az elért eredményeink, kidolgozott stratégiánk kellően meggyőző tényadatok - ejtett pár szót a jövőről Pintér Tamás.

Ez év elejétől a városi rendezvények megszervezésének és lebonyolításának feladata és az 50 éves jubileumi rendezvénysorozat lebonyolítása is a Balaton-parti Kft. feladata, melyekről következő számunkban, a már említett szezonbeszámolók megtárgyalása után írunk részletesebben.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Siófok a turisztikai élvonalban

2019. 02. 11.

Siófok a turisztikai élvonalban
A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.
Részletek »

Születésnapi köszöntő

2019. 02. 07.

Születésnapi köszöntő
100. születésnapja alkalmából köszöntötte a városvezetés Varga Jánosnét (született Seer Magdolna).
Részletek »

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

2019. 01. 28.

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben
Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért kiszebábot is égetnek, ami vasárnap a Balaton jegén végzi, hátha az megolvad.
Részletek »

Pályaorientációs nap a siófoki gimnáziumban

2019. 01. 21.

Közel 20 egyetem és főiskola, valamint különböző szakmák képviselői tartottak előadásokat a Siófoki Perczel Mór Gimnázium pályaorientációs napján a gimnázium diákjainak január 21-én.
Részletek »

Reflektorfényben az Anyukák

2019. 01. 19.

Családias, oldott hangulatban zajlott a Sió Paktum Foglalkoztatási Projekt 3. „Anya Ügyes!” workshopja! A Siófok és térsége Paktumirodában ezen a napon az anyukák szó szerint is reflektorfénybe kerülhettek egy-egy önéletrajzba kerülő jó minőségű fotó elkészülése erejéig.
Részletek »

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai

2019. 01. 18.

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai
Az egészségtudatos táplálkozással, a változatos és egészséges étrend fontosságával, valamint környékbeli termelők termékeivel ismerkedhettek meg a Siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjai és pedagógusai a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról Otthonra című programsorozatának keretében január 10-én.
Részletek »

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »

Elindult az idei balatoni területi horgászjegyek értékesítése

2019. 01. 26.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. elérhetővé tette a saját rendszerében a 2019-es balatoni területi jegyek értékesítési lehetőségét – olvasható a cég honlapján, amely arra is figyelmezetet, hogy érdemes az engedélyt vásárolni akaróknak előbb az oldalon tájékozódni.
Részletek »

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon

2019. 01. 25.

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon
A magyarországi adatbázisban található legöregebb dankasirályt fotózta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportjának egyik tagja, Főnyedi Elemér hétfőn Siófokon.
Részletek »

Június első hétvégéjén lesz a Nemzeti Regatta a Balatonon

2019. 01. 23.

A Bahart idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Az előkészületek megkezdődtek, már zajlik a települések nevezése – írja sajtóközleményében a Balatoni Hajózási Zrt.
Részletek »

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat

2019. 02. 10.

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat
A B33 Kosárlabda Diákolimpia Somogy megyei döntőjében diadalmaskodott a siófoki csapat Kaposváron.
Részletek »

Két saját nevelésű fiatal is a felnőtt kerettel készül tavasszal

2019. 02. 09.

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetsége, Lapos Máté és Török Dávid a felnőttekkel edz majd a tavasz folyamán. Mindkettőjüknek ki lett váltva a kettős versenyengedély, így akár be is mutatkozhatnak NB II-ben!
Részletek »

Csoportelsők a lányok

2019. 02. 08.

Csoportelsők a lányok
Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.
Részletek »

Siófok KC: már háromból három!

2019. 01. 22.

Nem fékeznek a Siófokiak; az Ikast és a Metzingen után a svéd bajnok Sävenhofot is legyőzték az EHF kupa csoportkörének harmadik fordulójában! Dedu ellenállhatatlan volt a kapuban, a Böhme, Aoustin duó pedig tizennégy góllal „kedveskedett” a vendégeknek.
Részletek »

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »
Még több sport cikk