Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Hír 2018. 10. 08.

Felszálló ágban a Balaton-parti Kft.

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Nyáron már górcső alá vettük az idei szezont, és mivel a szezonbeszámolókról csak jövő hónapban tudunk írni (a testület következő ülésén tárgyalja a témát), így körülnéztünk a strandok tájékán, annál is inkább, mert a Balaton parti Kft. már nem csak a fürdőhelyekkel foglalkozik.

2016. október 1-jével került Pintér Tamás a Balaton-parti Kft. élére, az első hónapban az előző ügyvezetővel közösen irányította a céget, azóta pedig egyedül. Az eltelt időszakban a kft. már nem csak a strandokkal és a Galerius fürdővel foglalkozik, hanem a szabadtéri színpadot is működteti, és a jubileumi rendezvénysorozat lebonyolítása is a feladatai közé tartozik. Pintér Tamás érkezésekor a kft. jelentős, közel 1 milliárdos hitelállománnyal rendelkezett, és közel 100 milliós vesztesége volt. A tavalyi év végére a veszteség közel a felére csökkent, míg az idei évben várhatóan sikerül nulla közeli állapotba hozni.

- A kidolgozott stratégiánknak és az elképzeléseinknek megfelelően jövőre pozitív adózott eredménnyel tud a cég zárni. Ezzel 2 év alatt sikerült a veszteséges céget nyereségessé tennünk. Ehhez szükséges volt a cég profiljának átalakítására, és olyan ágazatok bevezetésére, mely egész éven át képez bevételt. A 2017. évben több, mint 400 millió forinttal csökkentettük le a cég hitelállományát, ez is jelentősen hozzájárult az eredményes működéshez - mondta Pintér Tamás, a Kft. ügyvezető igazgatója.

A tavalyi évben a kft. átvette a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad működtetését is, melyről elmondható, hogy újra felkerült az ország kulturális térképére. Az első évében 40 milliós veszteséggel üzemelt a színház, míg 2018-ban ez a veszteség 10 millió Ft alá csökkent. Az első évben 27 előadást vittek színpadra, melyen 9831 néző volt. Az idei évben összesen 18 előadáson 10.041 néző szórakozott. A 2017. évi 364 fős átlag nézőszám 557 főre emelkedett, mely 53 %-os növekedést jelent. Átalakításon estek át a strandok is, pontosabban ez az átalakulás folyamatos, és már megvannak a tervek a jövőre nézve is. Két év alatt sikerült felújítani a két fizetős strandot úgy, hogy emellett olyan beruházásokat is végrehajtottak a kft. munkatársai, melyek többletszolgáltatást nyújtanak a strandolók számára. A nagystrandon elkészült egy 160 m2-es gyermekmedence, egy 800 m2-es gyermekjátszótér, két öltöző, illetve a vizesblokk és egészségügyi szoba felújítása. A sóstói strandon teljes promenád került kiépítésre, strandszervízzel. Lecserélték és modernizálták a büféket, felújították a vizesblokkot, kiépítették a tusolókat, pelenkázót, öltözőkabinokat. Összességében közel 150 millió Ft-ot fordítottak fejlesztésekre úgy, hogy nem kértek önkormányzati forrást, és nem vettek fel hitelt sem.

- Strandjaink látogatottságáról is elmondható, hogy folyamatosan növekszik. Pontos számokat a siófoki nagystrandról tudok mondani, ahol az első évben a jegyár bevételek 28 %-kal emelkedtek a nagystrand legjobb évéhez viszonyítva, míg ez a szám további 24 %-kal tudott emelkedni a 2018. évi turisztikai szezonban. Elmondható tehát, hogy a kidolgozott fejlesztések, változtatások 52 %-os növekedést eredményeztek a cég, ezen keresztül pedig Siófok Város Önkormányzata számára. Azonban ezzel nem dőlhetünk hátra, hiszen továbbra is erős verseny folyik a balatoni városok között mind a belföldi, mind a külföldi turisták kegyeiért. A célunk az, hogy 2019-ben is tovább növeljük a strandok látogatottságát, ezáltal még stabilabbá, erősebbé téve Siófok Város Önkormányzatának legnagyobb cégét - részletezteaz ügyvezető.

Következő állomásunk a Galerius fürdő, amely szintén folyamatos növekedési pályán van az elmúlt 2 évben. Ahogy az ügyvezetőtől hallottuk, ebben nagy szerepe van az ott dolgozó vezetői gárdának is, továbbá köszönhető ez a szolgáltatásbővítésnek és a meglévő szolgáltatások minőségjavításának. Az első évben közel 60 millió Ft-ot, míg idén további 50 millió Ft-ot költöttek fejlesztésre és állagmegóvásra. A strandokhoz hasonlóan itt is hitelfelvétel, illetve önkormányzati támogatás nélkül történtek a fejlesztések.

- Az elmúlt két év számai azt mutatják, hogy a menedzsment által választott stratégia helyes és megalapozott volt. Annak érdekében, hogy a cég továbbra is fejlődő pályán tudjon maradni, középtávú projektek megtervezése és megvalósítása a legfontosabb dolog. Ahhoz, hogy ezeket felelősséggel ki tudjam dolgozni és végigvinni, számomra egyedül csak a bizalom szükségeltetik. A jelenleg érvényben lévő megbizatásom 2019. december 31-ével lejár. Amennyiben Siófok Város Önkormányzata elégedett munkámmal, és további megbizatást kapok tőlük, hasonló pályán fogom tartani a Balatonparti Kft.-t, úgy gondolom, hogy az elért eredményeink, kidolgozott stratégiánk kellően meggyőző tényadatok - ejtett pár szót a jövőről Pintér Tamás.

Ez év elejétől a városi rendezvények megszervezésének és lebonyolításának feladata és az 50 éves jubileumi rendezvénysorozat lebonyolítása is a Balaton-parti Kft. feladata, melyekről következő számunkban, a már említett szezonbeszámolók megtárgyalása után írunk részletesebben.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »

Látványos prológgal rajtolt Siófokon a Tour de Hongrie

2018. 08. 22.

Augusztus 14-én Siófokon rendezték meg a 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny látványos prológját.
Részletek »

Megyei strandfoci bajnokság

2018. 08. 19.

Megyei strandfoci bajnokság
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a siófoki MLSZ Beach Arénában a leány U16-os megyei bajnokság, 5 csapat részvételével.
Részletek »

Balaton-trófea

2018. 08. 19.

Balaton-trófea
Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton-trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »

Kosártábor

2018. 08. 18.

Kosártábor
Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.
Részletek »

Balaton Trófea

2018. 07. 28.

Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton Trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »
Még több sport cikk