Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Hír 2019. 01. 06.

Büszke, felemelt fejjel ünnepelhet Somogy

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A vízkereszti ünnepi közgyűléssel Siófokon folytatódott a megyehét programsorozata, az idei így, rendhagyó módon a Balaton-parton indult, és ott is ér majd véget a szombati, jótékonysági megyebállal.

– Elsőnek lenni valamiben egyszerre nagy lehetőség és egyben felelősség is – utalt beszédében Szájer József, Európai Parlamenti képviselő arra, hogy 521 évvel ezelőtt a vármegyék közül elsőként Somogy kapott címerhasználati jogot.

Az ünnepi közgyűlés díszvendége a megye ünnepén arról is beszélt, hogy keveset esik szó őseink tetteinek fontosságáról, pedig az elődök tettei minden korban alakítják a jelent. – Éppen ezért óriási a felelősségünk. Ezer vagy éppen 521 év tapasztalata óriási előny a mai világ kíméletlen versenyében. Éljünk vele, ápoljuk, használjuk ezt a kivételes tudást mi magyarok, mi somogyiak – hangsúlyozta Szájer, aki az aktuális európai helyzetre kitérve szólt arról is, hogy ma hatalmas erők feszülnek egymásnak, hogy meghatározzák az Európai Unió jövőjének irányait.

– Most is küzdelemben vagyunk – emelte ki az európai parlamenti képviselő, aki szerint Magyarország ma egy friss, a történelemből tanulni képes, a családra, a nemzetre, a hitre, valamint a közösen megújított Európa eszméjére építő szemlélet tud kínálni.

A szokásoktól eltérően, Lengyel Róbert polgármester 40 perces késése miatt nem a házigazda városvezető, hanem Witzmann Mihály, Siófok térégének országgyűlési képviselője köszönte meg, hogy idén a Megyehét nyitányára és zárására egyaránt Siófokon kerülhet sor. A képviselő úgy fogalmazott: az 50 éves város köszönti Somogyországot és Somogyország köszönti az 50 éves várost.

A 91. életévébe lépett Boross Péter, Magyarország egykori miniszterelnöke kapta a Pro Comitatu Somogy-díjat, mellette Somogy Polgáraiért kitüntetést kilencen vehettek át az ünnepi közgyűlésen.
A díjátadót követően Boross Péter derűs pohárköszöntőben fordult „földijeihez”. – Különös nap ez számomra, mert erre-arra jártam a világban, de mindig volt egy hely, ahova a gyökereim visszahúztak – mondta az egykori kormányfő, aki abba is beavatta az ünneplőket, hogy Budapesten rebellis életét él, Somogyba pedig megtisztulni jár vissza. – Én itthon vagyok, köszönöm, hogy itthon lehetek és külön köszönöm, hogy ebben az elismerésben részesítettek – zárta pohárköszöntőjét Boross Péter.

Somogy Polgáraiért Díjat kapott:

A marcali Balasport Szabadidő és Kulturális Egyesület

Baloghné Molnár Ida, a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési Irodájának vezetője

Bertók László Kossuth-díjas költő

Dr. Farkas József, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház urológus főorvosa

Dr. Herr Gyula, a nagyatádi eXtremeMan főszervezője

Krennert István, a tapsonyi Hans Pausch Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

A kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület

Nagy Ernő György pedagógus

Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója

Rónai Attila kaposvári ötvösmester

Kommentár:
Ünnepi program során tán ritkán fordul elő olyan, már-már kellemetlen szituáció, mint amilyennek a Siófokon megtartott ünnepi közgyűlésen lehetett tanúja a közönség és a kitüntetettek. A jelenlévők sorában üdvözölték volna Lengyel Róbertet, Siófok polgármester is, akinek rövid köszöntőjére is számítottak a szervezők. A városvezető azonban nagyjából egy órás késéssel érkezett meg a rendezvényre, így az ünnepi ceremónia kezdetén csupán annyit hallhatott a közönség: a megyenapok történetében még nem fordult elő, hogy a házigazda település vezetője nem jelent meg az eseményen.

A téma kapcsán vita robbant ki arról, hogy vajon Lengyel Róbert polgármestert meghívták-e egyáltalán a saját városában tartott megye napi rendezvényre. Íme a tények:

https://www.sonline.hu/wp-content/uploads/2019/01/20190109115040218.pdf

 

sonline.hu

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Siófok a turisztikai élvonalban

2019. 02. 11.

Siófok a turisztikai élvonalban
A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.
Részletek »

Születésnapi köszöntő

2019. 02. 07.

Születésnapi köszöntő
100. születésnapja alkalmából köszöntötte a városvezetés Varga Jánosnét (született Seer Magdolna).
Részletek »

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

2019. 01. 28.

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben
Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért kiszebábot is égetnek, ami vasárnap a Balaton jegén végzi, hátha az megolvad.
Részletek »

Pályaorientációs nap a siófoki gimnáziumban

2019. 01. 21.

Közel 20 egyetem és főiskola, valamint különböző szakmák képviselői tartottak előadásokat a Siófoki Perczel Mór Gimnázium pályaorientációs napján a gimnázium diákjainak január 21-én.
Részletek »

Reflektorfényben az Anyukák

2019. 01. 19.

Családias, oldott hangulatban zajlott a Sió Paktum Foglalkoztatási Projekt 3. „Anya Ügyes!” workshopja! A Siófok és térsége Paktumirodában ezen a napon az anyukák szó szerint is reflektorfénybe kerülhettek egy-egy önéletrajzba kerülő jó minőségű fotó elkészülése erejéig.
Részletek »

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai

2019. 01. 18.

Az egészséges táplálkozással ismerkedtek meg a siófoki gimnázium diákjai
Az egészségtudatos táplálkozással, a változatos és egészséges étrend fontosságával, valamint környékbeli termelők termékeivel ismerkedhettek meg a Siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjai és pedagógusai a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról Otthonra című programsorozatának keretében január 10-én.
Részletek »

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »

Elindult az idei balatoni területi horgászjegyek értékesítése

2019. 01. 26.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. elérhetővé tette a saját rendszerében a 2019-es balatoni területi jegyek értékesítési lehetőségét – olvasható a cég honlapján, amely arra is figyelmezetet, hogy érdemes az engedélyt vásárolni akaróknak előbb az oldalon tájékozódni.
Részletek »

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon

2019. 01. 25.

Aggastyán sirályt kaptak lencsevégre Siófokon
A magyarországi adatbázisban található legöregebb dankasirályt fotózta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportjának egyik tagja, Főnyedi Elemér hétfőn Siófokon.
Részletek »

Június első hétvégéjén lesz a Nemzeti Regatta a Balatonon

2019. 01. 23.

A Bahart idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Az előkészületek megkezdődtek, már zajlik a települések nevezése – írja sajtóközleményében a Balatoni Hajózási Zrt.
Részletek »

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat

2019. 02. 10.

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat
A B33 Kosárlabda Diákolimpia Somogy megyei döntőjében diadalmaskodott a siófoki csapat Kaposváron.
Részletek »

Két saját nevelésű fiatal is a felnőtt kerettel készül tavasszal

2019. 02. 09.

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetsége, Lapos Máté és Török Dávid a felnőttekkel edz majd a tavasz folyamán. Mindkettőjüknek ki lett váltva a kettős versenyengedély, így akár be is mutatkozhatnak NB II-ben!
Részletek »

Csoportelsők a lányok

2019. 02. 08.

Csoportelsők a lányok
Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.
Részletek »

Siófok KC: már háromból három!

2019. 01. 22.

Nem fékeznek a Siófokiak; az Ikast és a Metzingen után a svéd bajnok Sävenhofot is legyőzték az EHF kupa csoportkörének harmadik fordulójában! Dedu ellenállhatatlan volt a kapuban, a Böhme, Aoustin duó pedig tizennégy góllal „kedveskedett” a vendégeknek.
Részletek »

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »
Még több sport cikk